Koji video gledate?

1. Ima i do toga, ali ima malo i do kulture. Neki mix.
    Znam to po jednom cimeru, Škotu, s kojim sam bio jedared na nekoj školi jezika u Italiji, 2013. Ipak se osjeti da imaju drugačiji mentalitet. Više su klasno osvješteni, više su orijentisani ka uspijehu, manje su opušteni od nas i više osjećaju krivicu ako ne rade.

To u nekoj mjeri važi čak i za Hrvate. Bio sam prošlo ljeta na Braču... tamo pričao s tim gazdama, vidim iz priče da su radili čitav život, baš se trudili oko svega... nema zajebancije.
    Mislim ima, ali kod nas ima još više.

2. Bio sam prošlo ljeta na Braču... tamo pričao s tim gazdama, vidim iz priče da su radili čitav život, baš se trudili oko svega... nema zajebancije.

hahahha, jeste. radili. Jbt ti ugostitelji su nagori bukv. Radi tri meseca da bi ziveo ostalih 9. Lerali su te Jovore ne ide to tako.

3. imas za vacine na prethodnoj, nemoj to sad da mi preskocis

4. Buraz ti likovi ne žive samo od turizma. Taj lik konkretno radi u nekoj firmi normalan posao, mislim da je na nekoj pumpi, ali ne kao običan radnik, već ne znam, neki menadžer nemam pojma, a ovo oko turista mu je dodatno.
    A i ako su me lerali, šta da im radim... uglavnom takav sam utisak stekao. Vidim da priča nešto i za djecu svoju, valjda rade dok studiraju, šta li... nisu mu djeca na Braču, otišla da studiraju nemam pojma valjda u Zagreb...
    A i on nešto često ide poslovno u Zagreb, valjda je zaposlen u nekoj većoj firmi koja ima pumpe svuda po Hrvatskoj, možda Ina.

5. a i oko farmakoindustrije ti je isto tako lepo upakovao sustinu, znaci vacine i to

Što bi Englezi rekli, don't jump to conclusions. To što su farmaceutske kuće monopolisti i što imaju ekstraprofit ne znači automatski da su te vakcine štetne ili da je tu bila neka zavjera. Moj kont je prosto da su iskoristili priliku da zarade, a i države ih malo pogurale u tome. Čist biznis. A i mogao si da biraš, ako ti se ne sviđa vakcina američkog kapitaliste, imao si i vakcine ruskih oligarha i kineskih nominalnih komunista, a u stvari kapitalista. :D

6. los ti je kont jbg, ovaj cica ti pricao o tome kako se kompanije ukrupnjavaju i kakav uticaj prave na trzistu. Takodje dosta je pricao o podmicivanju. Na kraju krajeva i kvalitet vacina jeste problematican kao sto je problematican i kvalitet hrane od istih tih megakorporacija. Ali jok, u jovoru se probudila farmaceutska pravda i cistota duse

a i države ih malo pogurale u tome. Čist biznis

kako ovo tumačiš pod čistim biznisom, šta je zapravo tu čisto?

7. Dobro ajde, nije čisto, ali je biznis. Odgovaralo je svima involviranima u to. Da su vakcine štetne države to ne bi gurale, jer i njima treba radna snaga i neko od koga će uzimati porez. Nije čisto u smislu poštenja, nego u smislu da je jasan interes, čista logika.

8. Evo sad ti nije čisto. Ursula preko sms-a dogovorila u ime evropskih poreskih obveznika vacine u vrednosti 20 milijardi evra ti pricas o cistom biznisu lol

https://balkans.aljazeera.net/news/world/2024/4/1/evropski-tuzioci-istrazuju-poruke-von-der-leyen-i-direktora-pfizera-o-vakcinama-protiv-covid-a

Da su vakcine štetne države to ne bi gurale, jer i njima treba radna snaga i neko od koga će uzimati porez. Nije čisto u smislu poštenja, nego u smislu da je jasan interes, čista logika.

opet ti je logika skrenula.
    Uzmi ovaj primer iz amerike sto ti ovaj cica pricao, 10 dana godisnjeg, rade dva posla, nemaju socijalnu zastiti, zdravstvo preskupo itd itd

i sad ovo jovorovo čuveno o državama i brigom za građane

države to ne bi gurale, jer i njima treba radna snaga i neko od koga će uzimati porez

ćiviš u matrixu jovore

9. zabole ih za porez i dal ce drzava da ima da isplati socijalnu pomoc.samo mu gurne neko milionce u dzep i teraj.sve moze
    tramp nece da uradi nista.ovaj orban prica kao da ce da dodje zlatno doba kad tramp preuzme kormilo..oce k...tramp nema pojma i bavi se glupostima.pre je dizao zid sad hoce da proterava a mexicanci ulaze kako god okrenes.za tri meseca ima svi da se vrate.da je ozbiljan pa da se smisle mehanizmi kako do toga da nedodje.sto ne upadaju tako u svajcarsku.oce k..

10. Dobro, tačno je to da države nije nešto pretjerano briga za zdravlje, ali opet ne idu dotle da bi trovale sopstveni narod. Možda sam malo naivan, ali nastojim da vjerujem da tako nešto nikom ne bi bilo u interesu.
    A to da je američki zdravstveni sistem užasan to je živa istina. Ali loš sistem opet nije isto što i namjerno ubijanje.

11. tramp sarlatan na nivou palme.kaze ima da zaustavi rat u ukr.lol
    zapad nikako da shvati da je za ruse ukrajna pitanje opstanka.

12. I ovaj lik je više kritikovao korporacije a manje države. Korporacije mnogo lobiraju, a to je u Americi nažalost legalno. To je legalna korupcija. Sad je tu očigledno jedini način da se tome suprotstaviš da imaš neku vlast koja bi bila manje korumpirana, što je skoro nemoguće. Utopija. Uglavnom jedino država tome teoretski može stati u kraj, ali ni ona neće jer je podložna uticaju korporacija.

13. ali opet ne idu dotle da bi trovale sopstveni narod.

kako onda objasnjavas trash food po prodavnicama sve prepuno kojekakve hemije, legalizaciju kojekakvih pederskih organizacija, neproverene eksperimentalne vacine davane pod ucenom, prodaja dece u inostranstvo, preprodaja organa, prodaja narkotika (ovo kontrolise policija 99%). Ima toga koliko hoces. Zivis u matrixu jbg

14. namerno ubijanje moj jovo.ne znam gde ti zivis ali u srbiji su delili experimentalne lekove, meni je dala doktorka da pijem a recept nije bio unutra nego spolja vezan gumicom da bi svako obavezno procitao nezeljena dejstva koja su izmedju ostalog jeza.i te tablete se pile 8 komada na dan.lol.nova tehnologija -antivirusanti;ajde da ih isprobamo na srbima.naravno morali su malo da podmazu nekog nece nasi politicari da nas truju bas za dzabe

15. Odnosno ne dozivljavas drzavu kao skup ljudi koji upravlja sistemom i jede govna nego tripujes da je drzava entitet sam za sebe i kao takav ne bi naskodila svojoj deci.

Jovore, drzava je fikcija bukv, dogovor odredjene grupe ljudi da stoji iza odredjene zastave i peva neku pesmu. Nadogradnja plemenskog drustva

16. boli ih kurac i za svoj narod i za tudj.mislis da je nekog ko je u stanju ono da namesti ukrima briga i za svoj narod.ma jeste mnogo su dobri i saosecajni.

17. jao labe mucim se sa jovorom objasnjavam coveku te stvari vec ko zna koji put.
    Jednostavno ima taj utopisticki pristup kad cuje amerika, ili evropa, ili svetska zdravestvena organizacija odma u njemu proradi taj neki vajb kako su tamo sve dobri ljudi koji hoce da spasu planetu od kojekakvih posasti.

Veruje u zelenu agendu, kovid vacine...naivnost ide dotle da se primao da bi glasao Kamalu.

A ovo za ukrajinu je stava da su rusi napali prvi

18. jedino za mesec nije 100% sig da se desilo ono fake sletanje...tako da kapiram ima nade. To je jedna od prvih paradigmi koju covek treba debankuje da bi mogao da krene globalne procese gleda na objektivniji nacin

19. esam u pravu ovo za mesec jovoxe?

20. Dobri su ti svi ti argumenti. Izgleda je pitanje stepena. Dokle može da se ide, šta može da se toleriše itd. Ali evo ukratko:
    trash food - nije zdravo, ali nije ni otrov... a i ako kombinuješ sa zdravom hranom može se reći da ne šteti. Ako ti jedeš svaki dan povrće, voće, varivo, neće ti smetati ako pojedeš nekad hamburger ili kesicu čipsa. Ako ti se ishrana bazira na čipsu, onda naravno, to je štetno, može da skrati život, izazove srčane bolesti itd.
    pederskih organizacija - oni nikom ne štete, samo se bore za svoja prava. Što više pedera, manja konkurencija oko cura... :D
    neproverene eksperimentalne vacine davane pod ucenom - dovoljno su provjerene. Dato je preko 10 milijardi doza, nije došlo ni do kakvog pomora
    prodaja dece u inostranstvo - to je već ozbiljan kriminal, ali ne stoje države iza toga, ili ako stoje, to je kriminal, izolovani slučajevi... nije to sad neka redovna pojava
    preprodaja organa - jebi ga sad, nisu svi Šiptari
    prodaja narkotika - tu im je kont ko ih jebe kad se drogiraju - vjerovatno je cilj države da suzbije narkotike u dovoljnoj mjeri da ne budu mejnstrim, a ono što ostanu, naravno tu vole i sami umješati prste (omastiti brke)

U suštini su u pravu. Ima mnogo kriminala u politici i u organima vlasti. Ali ja nekako kontam da su to ipak neki izuzeci, aberacije, a da je generalno država više zainteresovana za dobrobit populacije, a ne za uništavanje te iste populacije.

Naravno političari gledaju samo svoje dupe, ali opet neke previše štetne politike teško da bi imale podršu birača i društva generalno.

Na državu treba gledati prosto kao na najjači organ koji postoji u društvu. Ne bitno da li je on izabran poštenim izborima ili nepoštenim, nebitno da li je diktatura ili demokratija, to je organ koji je izrastao iz društva, i na neki način odražava njegove interese i vrijednosti. To je prosto neka dinamika borbe, moći, uticaja... društvo kad tad uništi one koji rade protiv društva.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.