Prijava

btw, ovo za žene je upola sprdnja, nije baš ozbiljna priča, al u svakoj šali ima i malo zbilje.
Mislim generalno dovoditi talentovane mlade migrante koji se mogu uklopiti u civilizaciju (što je lakše ako su hrišćani) može samo ojačati naciju. Svejedno kojeg su pola.

Ameri i jesu toliko jaki zahvaljujući migrantima. Oni su im i napravili naciju.

Mada postoji blaga prednost u dovođenju žena, jer se one lakše asimiluju i uklope. Tipa, uda se, pređe na pravoslavlje, za dve godine, eto je nova Danica Crnogorčević... :)

Muškarci s druge strane su dominantniji, drže se svoga, samim tim se teže uklapaju.
Solo muškarci mogu biti možda još i veći problem.

Mladi parovi su možda manje problematični.

Al ste se raspisali, necu procitati jer je tema glupava ali imate moju podrsku da nastavite da jedete govna

Plidu došao baš onda kad sam rekao da treba dati prednost hrišćanima. Dok sam branio migrante, pretežno muslimane, nigdje ga na temi... :D

au pliduu promasio si par key momenata

Vjerujem caro ali vremena nemam

Dobro jutro narode, novi dan, novi cultural enrichment

OVO

Pa ako je tako loše u tim Njemačkama, zašto onda i naši tamo jure? Pa ako ti migranti smetaju Klausu i Hansu, kako to da ne smetaju Draganu i Petru

izolovan incident

od danas..pre podne..

Nije to izolovan incident, to je reakcija na to kako sa AfD ponaša.
Ti njima Auslander raus, šta si očekivao.

hahahah sad je afd neka katastrofa loooool

jebeni njemac promoli glavicu pun mu kurac nato zapadnog terora

jovur: to je reakcija na to kako sa AfD ponaša

uhhhh

jovo sta pises to.nema to veze sa porodicnim vrednostima.posebno ovo oko lgbt
treba da im se dozvoli vencavanje ali samo u opstini, u crkvi bi to bio apsurd.
da usvajaju decu to nikako, posto su istopolni i ne mogu da naprave decu onda ne treba ni da je imaju.nije prirodno.tebi je ok da dete ima dva oca a kao lose je ako su razvedeni roditelji.neprirodno je, nenormalno i uvrnuto.jebi se

Ne bi mi bio problem da se složim s tobom. Mislim poenta moje teme je da se ti ljudi ne maltretiraju, i da se ne ističe pišanje po LGBT populaciji kao neka vrhunska porodična vrijednost, dok se istovremeno zanemaruju pravi problemi heteroseksualnih porodica. To je poenta.

A sad, da li ćeš im dozvoliti da usvajaju djecu ili ne, to je otvoreno pitanje za diskusiju, i ako većina smatra da ne, onda tako neka i bude. Usvajanje djece nije nikakvo neotuđivo ljudsko pravo, tako da ako se to ne dozvoli, nije neki veliki problem.

I to za vjenčavanje se slažem. Čak bi ja možda rekao da ni u opštini se to ne mora nazvati brakom, taj termin može biti eksluzivno zadržan za zajednicu muškarca i žene, ali i ta njihova gej zajednica, kako god je nazvali, mora se po zakonu tretirati isto kao i brak. To je neki moj kont. A za crkvu, to je na crkvi šta će odlučiti. Po meni isto nema osnova da to crkva prizna, jer se kosi sa hrišćanskim učenjem.

Samo, ponavljam još jednom, glavna poenta ove teme je to da su zanemarene prave porodične vrijednosti, u smislu niko se ne bavi poboljšanjem kvaliteta heteroseksualnih porodica i brakova, niko ne priča o tome koliko su visoke stope razvoda, koliko je teško parovima se odlučiti na potomstvo, itd...

Umjesto toga, lakše je označiti gej populaciju kao nekog krivca za sve što je loše vezano za savremenu porodicu.

rodno osetljiv jezik..sta li to znaci.ne moze neko da trazi da ga oslovljavaju sa oni.zna se sta znaci oni, moze da bude samo ona i li on,

Kod nas ni nema tog insistiranja na "oni", to je kod Engleza. To prosto nije u duhu našeg jezika. Dok kod Engleza, se može reći za bilo koju osobu "they", ako se ne zna njen pol ili nije bitan.

Kod nas kad se govori o rodno osjetljivom jeziku, misli se uglavnom na recimo neka zanimanju u ženskom rodu. I sad pazi: neke od tih riječi stvarno zvuče malo rogobatno, tipa psihološkinja, dok su neke sasvim OK, i uvijek su bile dio jezika, npr. kuvarica, prodavačica, itd.

E sad, konzervativci insistiraju na tome da se ti novi termini ne uvode, jer to vide kao neki atak na jezik, šta li, čak idu i dotle da kažu tipa "advokatica" nije žena advokat, već advokatova žena. I neće iz principa da koriste riječ advokatica za ženu advokata.

To je po meni jako retrogradno zanimanje, jer je po meni sasvim normalno da kako se javljaju nova zanimanja, da ona dobiju i svoj ženski oblik.

To što nama "čistačica" zvuči skroz OK, a nekima "advokatica" ne zvuči OK, je samo zato što su žene mnogo duže i češće bile čistačice nego advokatice. Znači to je čist dokaz polne nejednakosti. I to što se protiv toga neki bore je sasvim legitimno.

ja koliko sam primetio gejevi zive za to da ih neko napada.
sto se mene tice neka se oblace kako hoce, neka formiraju zajednice, treba da imaju sva prava.ne treba ih komentarisati uopste.a kad ih ne bi komentarisali onda oni ne bi znali sta ce sa sobom i sva ova fama oko njih bi nestala.

Donekle se slažem. Ima sigurno određeni broj onih koji imaju taj kompleks žrtve ili obožavaju da budu u centru pažnje, neki egzibicionizam šta li. Staviš ih na ignore i riješen problem. Mada mislim da većina njih nije takva, tu prednjače ovi neki aktivisti.

Haha slusaj jovu i osecanja prema zenama

Jovo a el ima zidarka i grobarka pls

mitraljeskinja. artiljerijka. pušačica. govnarka. itd