Rudna bogatstva Srbije

  1. je samo po sebi nebuloza je su projekti zapocezi za vladavine demokrata, otprl donet neki zakon da onaj ko nadje ima pravo eksploatise sve pocelo pre 20 dina

    Dobro brate, ali čemu onda svi ovi protesti ako je to gotova stvar, i ako su to sve aminovali još žuti? Ne kažem da nisu aminovali, ali to ne znači da se to ne može de-aminovati?

    Mislim, protesti valjda postoje zato što postoji mogućnost da se to zaustavi. Ako je nešto doneseno prije 20 godina ne znači da se ne može ukinuti.

  2. esam reko, jbt jovure odluci se vise, el nas zapad eksploatise ili nam zeli dobro a mi glupi numemo sami

    el jevropa mozda samo udica za mejmune ili je real motiv, i dalje zivis iluzuju zvanu jevropa konj se raspada bukv

  3. esam reko, jbt jovure odluci se vise, el nas zapad eksploatise ili nam zeli dobro a mi glupi numemo sami

    Oće da nas ekspolatiše, to je 100%

    Želi nam dobro 0%. Niko nikom ne želi dobro, svi gledaju svoje interese.

    E sad, da li bi mi sami sebi mogli stvoriti neko dobro, ako bi uredili državu više po uzoru na Zapadne sisteme i ako bismo se uspjeli integrisati u taj sistem, to ne znam, možda 70%.

  4. Nema ovo (direktne) veze sa SNS-om. Istraživanje litijuma u Srbiji je zaista započela DS garnitura. Istraživanje ko istraživanje, to ne bi trebalo da bude ništa neobično i generalno treba da se zna čega sve ima pod nama. E sad, to što oni prošli nisu stigli da počnu sa kopanjem a ovi sad jedva dočekali da ugrabe kintu više, to su njihovi problemi.
    Ono što je mnogo gadno je ustvari ta laž koja se plasira na tv-u običnom čoveku, da će sve da bude čisto, nikakvog zagadjenja neće biti, a u Srbiju zlato će se sliti...
    Mislim ja razumem kako sekta funkcioniše i da se poslušnik tu ništa ne pita nego samo klima glavom i diže ruku (nogu) po potrebi, ali mi ne ide i glavu da te vodje sekte ne uzmu u obzir da preti zagadjenje celog crnomorskog sliva kroz Srbiju, u centru koga je Beograd.
    Sa jedne strane imaš šljašteći Bg na vodi, sa druge strane radiš otvoreno da potruješ svoj naveći grad???
    Na proteste ide svako iz svog razloga, i naravno da će (presmešna) opozicija da traži priliku da smeni ovu vlast, i naravno da ako kojim čudom i dodju, da će i oni želeti da kopaju, i tu sad treba da narod bude dovoljno pametan i da kaže: ne može brate! Odbij.
    Ali sa ovom većinom koju sekta trenutno ima, možemo samo da plačemo i polako da se iseljavamo odavde (ako već nismo)

  5. Dobro brate, ali čemu onda svi ovi protesti ako je to gotova stvar, i ako su to sve aminovali još žuti? Ne kažem da nisu aminovali, ali to ne znači da se to ne može de-aminovati?

    Mislim, protesti valjda postoje zato što postoji mogućnost da se to zaustavi. Ako je nešto doneseno prije 20 godina ne znači da se ne može ukinuti.

    ovo ti klasik efekat kuvane zabe stim da se zaba brecnula, sad vucela ispao glavno govno a prica se fura vec 20 dina, sto nasjmesnije ako i bude rudnika bice za 3-4 dine do tad mozes sklonis vucelu laganini i kazes E E on je sve uradio i onda ce ti dodju ovi drugosrbi kmece kako je vucela sve upropastio

    vucela jedino dobro sto moze u ovoj prici uradi jeste obustavi projekat, zakuva malo sa zapadom i prihvati da ce drugosrbi i dalje da ga jebu. al nije u stanju mejmun da se nosi sa kurtijem a tek sa direktnim nalogodavcima...tesko

  6. straživanje ko istraživanje, to ne bi trebalo da bude ništa neobično i generalno treba da se zna čega sve ima pod nama.

    da, al ko je vrsio istrazivanja taj ima tapiju na eksploataciju takav neki zakon donesen. jbt za vreme zutih smo u dinu-dve sve tenkove istopili u smederevu i us-steel napustio dalje upravljanje o cemu pricamo....

    Ali sa ovom većinom koju sekta trenutno ima, možemo samo da plačemo i polako da se iseljavamo odavde (ako već nismo)

    ovo je direktna zabluda i vuce na kmecanje

    vrv sreca u nesreci je ta sto je vucela kojeg ne zanima samo lova nego da bude VELIKI, mozda i mi profitiramo nesto iz te dijagnoze na kraju

  7. Mislim, protesti valjda postoje zato što postoji mogućnost da se to zaustavi. Ako je nešto doneseno prije 20 godina ne znači da se ne može ukinuti.

    Jovo, nama Briti nisu još uvek oprostili što smo ubili svog (prošvapskog) kralja, a kamo li da ih (opet) zavrnemo za neke dogovore oko ruda. Njih boli uvo ko je ovde na vlasti dokle god ne radimo nešto što se njima ne svidja. Da l' su potpisali ugovor pre 5 ili 50g sve im jedno, dokle god ne dodje neko ko će da kaže: e, ovo se nama ne svidja i nećemo da poštujemo.

    A mi smo si samo krivi što nam uvek na vlasti neko ko gleda svoju bulju

  8. tako da u ovom trenutku najvcei pritisak treba na vucelu da se radi, ko melk ovo sto je pisao noletu, treba ga kumiti moliti pretiti srati jebati i ako vidi da mu je ugrozena pozicija taj ce nas pre uvuci u rat nego sto ce napustiti vlast, slicno ko sloba 99e

    sto sa neke strane i nije toliko lose

  9. Mislim da Zapadu najviše odgovara da se kopa, ali da se sruši Vučić. Npr. to mogu postići tako što će natjerati Vučića da kopa po svaku cijenu, a istovremeno podržavati opoziciju da ga ruši zbog tog istog kopanja. Na kraju Vučko padne zbog ogorčenosti naroda, a ovi novi jbg. sad moraju kopat, jer je već svršen čin, gotova stvar, nema nazad.

    ne cini se da je ovo tako. recimo da rio tinto jedan od najvecih lobista za to. ne odgovara njemu neko ko nije vucic gde ce transparetntno morati da rade, regulative kurci itd.

    njima je ovo idealno, gde moz ispod stola, u kafani sa par da se dogovore, pa teraj.

    tako se pravi profit. da oce da kopaju na granici profita, da moraju kiseline da preradjuju umesto da sipaju u reku, da mora da stavljaju filtere na sve, oni bi kopali to u nemackoj a ne trazili najslabije karike u evropi.

  10. da mi izadjemo pred rio tintom, evo brate kopaj ali drz ovo (lista svih mogucih standarda kopanja u nemackoj) oni bi rekli fala lepo, ima litijuma gde oces, jebo te jadarit.

  11. kako to zapad tako meni nije jasno a paralelno treba se integrisemo u njihove sistemske vrednosti

  12. ne cini se da je ovo tako. recimo da rio tinto jedan od najvecih lobista za to. ne odgovara njemu neko ko nije vucic gde ce transparetntno morati da rade, regulative kurci itd.

    njima je ovo idealno, gde moz ispod stola, u kafani sa par da se dogovore, pa teraj.

    tako se pravi profit. da oce da kopaju na granici profita, da moraju kiseline da preradjuju umesto da sipaju u reku, da mora da stavljaju filtere na sve, oni bi kopali to u nemackoj a ne trazili najslabije karike u evropi.

    Znači celte, i ti kontaš da zapad sprovodi lažnu politiku, tj. ono što sam ovdje napisao:

    Međutim, ako to ne žele, i ako je sva njihova politika u potpunosti lažna, onda im možda baš i odgovara Vučko, da sjedi vazda na dvije stolice, da kao bude izvor neke nestabilnosti, i da im to bude izgovor da nas nikad ne prime u EU, već da nas uvijek koriste kao neki poluanarhični komšiluk u kom mogu sprovoditi svoje prljave poslove koje ne mogu u EU.

  13. Interesantno kako smo došli do toga da Zapadu ustvari uopšte ne odgovara prozapadna opcija. :D

  14. mi smo zanimljivi za kopanje zato sto je jeftino da se kopa, zato sto ljucki zivot i priroda malo vredi, a vlast slozna i jaka, da ne kazem diktatura, mozes sve ispod stola da narod ne vidi, a cini se da ce jos dugo tako.

    iskreno, iznenadjuje me da samo sa rio tintom pregovaramo. mozda oni zagrizli samo, da vide sta ce da ispadne, pa ako krenu, kopace se.

  15. pa brate, taj ko misli da ga zapad (ili rusija) voli zbog ljubavi a ne zbog interesa, taj ne bi trebao ni ovce da vodi.

    poenta je da u tome isplivas kao i ostali.

  16. Рио тинто на блеклист ставити и ћао

  17. Interesantno kako smo došli do toga da Zapadu ustvari uopšte ne odgovara prozapadna opcija.

    cuj sad jovora, pa prozapdna opcija i jeste sns

    ovi drugi su ti propala alternativa onaj tvoj profa sto pise kojekakve sorosevske clanke za pare rank

  18. Ја лично мислим да неће ништа бити од тих ископавања јер су сви против врв ће се обуставити на неко време па ај као касније да пробамо у тајности ал тешко чим би кренуо неки рад неко копање снимило би се то и отишло би на сајт и знало би се о томе

  19. pa brate, taj ko misli da ga zapad (ili rusija) voli zbog ljubavi a ne zbog interesa, taj ne bi trebao ni ovce da vodi.

    poenta je da u tome isplivas kao i ostali.

    Slažem se.

    S tim da mi još jedna opcija prolazi kroz glavu, a to je da ni Zapad nije jedinstven. Jedan dio, tipa Rio Tinto, privrednici, ekonomski sektor, oće da se kopa.

    Drugi dio, tipa Soroš i ta ekipa, i oni oće da se kopa, ali možda bi htjeli i Vučića da skinu, pa koriste kopanje kao materijal.

"vukajlija.com ide kaj mene na bookmark hahahahahaaa #ROFL"

@rmucev | 20. Oktobar 2010.