Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Pa ne, realno sagledaj činjenice: (na žalost) posledica rata je da ste vi praktično odvojeni (nema mnogo Srba u Federaciji, i nema mnogo neSrba u R.Srpskoj). Sam kažeš, ne verujete jedni drugima. Bukvalno vam svaki dan zajedno donosi priliku da se opet pokoljete.
Ne vidim ni jedan normalni razlog zašto biste vi i dalje hteli da budete u državi s njima.
ajde kao da se nešto i pitaju. Spojila ih sudbina bukv
Zato sto je RS dio BiH, svako može da bira gdje će živjeti ali bosanske zemlje može ponijeti koliko mu ostane na đonovima.
E plidu, glupo pitanje, al isto i za tu i za kosovo: jel to stvarno tvoja zemlja, ako tu zive ljudi koji ne zele da zive sa tobom?
Jel zemlja kao teritorija definise naciju, ili ljudi?
haha gledaj plidua kako stvar posmatra unitaristčki prema potrebi a zaboravlja da je bosna federalistička tvorevina lol
Oprosti celte al necu se uvlaciti dalje u ovu diskusiju, svi su srbi za republiku srpsku i da ja neko misljenje tu iznosim bosnjacko, moze samo biti tumaceno kao zlonamjerna provokacija
Meni R.Srpska bukvalno u rangu Rumunije ili Grčke. Drugi narod i druga država.
sto kaze brat vuyi blizi je jovor pliduu nego mi sovu stranu drinci
al i blizi su i pazarci nama nego kojeakvim prekodrincima jovorima i pliduima, Sto je sa one strane drine neka ostane tamo.
Nije brate, isto pitanje i za to i za kosovo. Jel zemlja jel ljudi? Jel opravdano da raselis sve ljude koji su negde jer imas klejm na zemlju. Gde nemas ljude. Ko Gaza.
Ili zamisljamo na balkanu neki drugaciji nacin?
A vidi, na ovo bih zelio da ti odgovori neko od tvojih sugrađana jer ja lično nisam za parčanje ničijih teritorija. Raspad jugoslavije je bilo nužno zlo kad je đavo već odnio šalu, prije toga smo živjeli u (pepsijevom) blagostanju 50 godina i nama (muslimanima tadašnjim) nije padalo na pamet da se odvajamo od matice JUGOSLAVIJE.
Nekako bi svi ako moze na silu da nas oni drugi vole i da su sa nama. Ili da magicno ne postoje.
Nece brale, il ces trpis zajedno razlicitosti ili ces se odrices dela ili ces da cinis zlodela nekome, zarad tvoje pravde.
Zašto da odvajamo teritorije, po meni je bolje da gradimo suživot ili makar da se trudimo da to radimo, nek žive bošnjaci gdje god, nek žive srbi gdje god, i nek oba naroda gledaju da doprinesu mjestu gradu državi u kojoj žive. Kako mogu kad odu tamo kod tebe u Švajcarsku i Albanci i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, svi smo naši kad je sve dobro znam ja to
mogu tamo jer prde u isti čabar, eto tako mogu. Gradjani druge i trece klase
Realno je rešenje da se prekodrinski Srbi presele na KiM a tamošnji šiptari u Bosnu.
bilo pokusaja al nece, a šipusi ocli za svajcarske
Evo ga ovaj zna kako je svuda nije krocio nogom iz kekende nikad.
Plidu, sve to stoji, al dolazis do onoga sto kazem, a to je da je nemoguce prema nekom biti govno i onda da ocekujes suzivot.
U takvoj situaciji, a na balkanu je takva, prvo mora da se deli da bi se “sastavljalo” tj zivelo u skladu sa interesima naroda a ne pojedinaca inace ce doveka biti nekih kenjanja. Na zalost.
Ja more, migracija milion ljudi pickin dim, nema tu itsch zle krvi posle
jok cu idem države gde su šipusi nacionalna većina a švabijanski maternji da bi srao po saitu lol
A ova podela daj tebi daj meni nezavisna se ne daje namerno, od strane velikih sila (i rusa, i rusa), da bi se drzalo nestabilno stanje, jer tako se kontrolise.
Te stvari su nam u zajednickom interesu. Sve ostalo je propaganda zapadna (i ruska caro)
u sto nam rujani rade o glavi niko ne oseca na ledjima ko brat celtara. Evo drze zvalavog da salje oruzje zelenskom toliko su vispreni