Prijava

Pošto sam godinama blejao na atletskoj stazi i u salama sa najrazličitijim sportistima, pritom išao i u sportsku gimnaziju, pa završavao za kondicionog trenera kasnije dok se nisam prešaltao na sasvim desetu stranu, evo par zapažanja u kontekstu priče iznad.

Atletičarke mi nikad nisu bile privlačne uživo. Trenirao sam 13 godina i nijedna koja je ozbiljnije bila u tom sportu mi nije bila zanimljiva, osim par srednjeprugašica ako nisu premršave. To govorim za fizički izgled, a dozvolite, level debilizma kod ženskih sportista (govorim samo za one koje se ozbiljnije posvete sportu, tipa minimum 5-6 godina isti sport) je nedostižan kada su u pitanju atletičarke. Taj nivo fanatizma i konverzacija koja je gotovo nemoguća ako nije isključivo o atletici su za neku dublju psihoanalizu. Ne poželeti nikome. Govorim za Srpkinje, pošto kod strankinja zavisi od nacije do nacije (Šveđanke, Čehinje, Ruskinje - zajebanti, Bugarke, Rumunke - fanatici). Muški su u atletici skoro po pravilu obrnutog ponašanja u odnosu na žene iste nacije. I naši i strani.

Tako da je možda to ponašanje zasenilo nesporno savršena dupeta prosečne sprinterke, ili skakčice u dalj. Pritom svaka koja iole bolje izgleda batali atletiku posle nekog vremena, jer bez nekog preozbiljnog treninga nema ni uspeha, tako da na kraju ostaju samo akrepi-debili kojima nije problem da sa 20 godina imaju sise čvršće od mojih (Španovićka je izuzetak što se izgleda tiče, anomalija... mada je morala ugraditi silikone sa 20 i nešto godina na savet sponzora, eto eksluzive jedne). I eto, svakom od nas je bilo zanimljivije od atletičarki da kad streljačice recimo izađu na kondicioni trening na stazu - svi balavimo i trčkaramo iza njih lagano dok se zagrevamo. Da, dupeta riba koje se bave streljaštvom (ako paze na kilažu, čisto da se ogradim od Zorane Arunović) su baš taman, valjda zbog tog stava njihovog u kojem su pola dana. Prirodnije izgledaju, a možda sam samo neko kome je privlačniji izgled običnijeg ženskog tela od sportske građe.

Odbojkašice su za mene viša liga, jelte, hehe, malo šale na svoj račun. Dobre su, da se ne lažemo, čak i kad su 190. Mnogo bolje nego košarkašice od 190. Mada to sam mogao samo da gledam, pa ne znam kako je pod rukom. Na usporenom snimku deluje baš fino. Ima istine u ovome što Pezos kaže za veličinu šake, stopala, krivi prsti i slično. Ali su generalno normalnog ponašanja, zabavne, pa im nije problem da za čas budu i šarmantne uživo. I one i rukometašice, pa i košarkašice. Tj. uvek su kod žena po pravilu zabavnije one koje se bave ekipnim sportovima, dok je kod pojedinačnih sportova šarenije, tj. mnogo je veći procenat debiliteta, blago rečeno.

Pominjete i tenisere. Njih procentualno znam ponajviše jer ih nije bilo previše u vreme dok sam trenirao, tek je počinjala ekspanzija kod nas. Upoznao sam ih poprilično koji su trenirali kondiciono kod mog trenera. Iznenađujuće su okej, sa nekima sam ostao u kontaktu i do danas, mada to su oni što se guraju tokom karijere uglavnom između 200. i 500. mesta na ATP listi, sa povremenim skokom u prvih 200, a kapiram da je Nolo (ne znam ga) smorčina uživo i da bismo se od njega sklanjali i pustili ga da trčkara sam sa strane. To zaključujem na osnovu teniserki kojih poznajem još više, uključujući i one koje su došle do samog vrha. Te koje su bile u top 100 su teški smorovi, uglavnom nesposobne za bilo kakav vanšablonski dijalog, dok su one malo slabije sasvim normalne. Da se razumemo, i kod muških i kod ženskih govorim o periodu pre (ne)ostvarivanja potencijala, kad su svi bili "tu negde" u karijeri i po pitanju talenta, tako da ovde nije reč o tome da ih je slava iskvarila. Neki banalan zaključak bi bio za naše tenisere i teniserke - da bi dostigao vrhunski nivo, moraš biti ili debil (žene), ili debil/ludak (muški).

Kako god, možda nisam objektivan, ali evo možda korisnih saveta ako ste u prilici da navatate sportistkinju za nešto više od jednonoćnog viđanja:

Atletičarke, plivačice - izbegavati, mada ne znam kako ih i upoznati van staze ili bazena, osim ako si neki sportski novinar pa da ih smaraš besomučno. Rekao bih da im je komunikacija ozbiljan problem i da totalno ne umeju da se snađu ukoliko imaš manijačko-stalkerski pristup i popustiće pod pritiskom. Probajte slobodno ono što sa normalnom ženskom osobom ne biste.

Steljačice, borilački, ekipni sportovi - može svaka normalna priča. Oteraće vas u kurac ako ste debil.

Za žene koje eventualno čitaju, fudbaleri, a sve češće i košarkaši su debili. Desetobojci nikako. Odbojkaši su Dejan Cukić. Džudisti su carevi (no homo).

EDIT: Au, sad vidim veličinu posta. Koliko mi je jebeno smor na poslu.

Ovo za Španovićku je za mene baš ekskluziva. Dobar neki majstor to obavio.

za neupucene, agilni je tucao sadasnju zenu novaka djokovica pre nego se udala za noleta

A šta je Jelena Đoković trenirala?

Atletiku, mada manje od pet godina.

Bila u vezi sa atletičarom, atletičarom, teniserom, pa upoznala Tenisera tek krajem 2006. posle Ivanović-Đoković egzibicije u "Pioniru", a ne kako PR mašinerija pokušava da nas ubedi.

Bombaš, ekskluziva je da je traženo od strane sponzora da ih ugradi, a ne da ih je ugradila. To sam mislio da svi znaju.

Agilni, ja sam napisao da je ZA MENE ekskluziva. I to kompletna informacija.

Jbg, ko mi kriv kad ne čitam prave novine.

atletičarom, atletičarom, teniserom

Pretpostavljam da si ti ovaj drugi po redu atletičar? ;)

Skapirao sam. Pogledaj bilo koje fotke Španovićke, preočigledno je to, čak i da nije zvaničan podatak ASS.

Hah, nisam.

Haha je l istina ovo da je agilni jebo

Voleo bih da jeste

Hah, nisam.

Ne laži da si prvi...

pa jeste pricalo se bas dosta o tome

inace eksluziva, mada i nije eksluziva, to je ugovoren brak, koji je samo paravan, novak nema testise od rodjenja, nema uopste zelju za seksom, jelena i on imaju vise majka/sin odnos

Zato mu sin liči na umanjenog oca?

Удаљили сте се од теме. Момци су ме позитивно изненадили, ја сам потпуно заборавио да тај спорт постоји од кад су се повукли Миљковић и они главни... Нисам баш поносан на чињеницу да сам знао само Подрашчанина, Атанасијевића и тек онако чуо за по неког. Момци, браво!

Ovaj Jovović tanak tehničar taaaanaaak, nenapaljen, glup i provaljen. Odvratno

Jovović naš najgori reprezentativac u svim sportovima ikada. Njegovo dizanje ne znači ništa, njegov servis ne znači ništa, plus ona n-sync frizurica i pogled iz mahale. Povraća mi se kad ga vidim

Sklonite Jovovića iz ekipe, hvala

Nebitan sport totalno