Prijava

Sto se se tice teme dam im svremena na vreme kad mi se nakupi sica u dzepu al nikad ne dajem ovima sto te salecu kao na futoskoj u novom sadu sto ti kuckaju na prozor dok ne popizdis

Pre sam bila slaba na cigane, invalide, decu, trudnice, sad sve to teram u kurac.
Ostavljam tim sviračima jedino, kad imam i kad se setim, jednom sam ostavila ružu koju sam dobila od nekog dečka :)
A oni prosjaci što prodaju čestitke koje su crtala deca obolela od nečeg, njih odjebem na keca.

jednom sam ostavila ružu koju sam dobila od nekog dečka :)

Hahahhaha, da reče venac pa i da ti poverujem.

A oni prosjaci što prodaju čestitke koje su crtala deca obolela od nečeg, njih odjebem na keca.

Ovi su jedno vreme saletali ko nenormalni
Jos mi odzanja u usima ono "onda mozda drugi put"

"Pre sam bila slaba na cigane, invalide, decu, trudnice, sad sve to teram u kurac. "

A šta je loše u tome što si bila slaba na njih?

Ah, ja isto razmisljam kao Jovicic. Potpuno isto, samo sto ja cesce dajem nego sto ne dajem, a kad ne dam iz istog razloga je. Jadno, znam. A par puta su me susreli na ulici ispred prodavnice, a kad ih vidim sa decom, ja sta cu, idiot naivni i slab na decu, kupim pored svojih potrepstina i njima mleko, neki keks i neki slatkis za klince. Smeju mi se moji i kude me. Jebiga. Kad ne dam osecam se pomalo lose, a kad je tu jos malo dete od par godinica onda se osecam bas slepacki. Jednom sam krenula da uplatim kredit, imala sam nekih 300 dindzi od neke kinte sto mi moj bakutaner dade, a trosila sam kredit manijakalno, i vidim na nekoj travici kraj puta pored trafike sedi Romkinja sa troje dece, rasprostli neke jakne i sede na njima, a ono hladno, smrzotina. I ja se sjebah opasno i pridjoh i dadoh im moju nesudjenu kintu za kredit. Jebiga, nista im posebno ne znaci, ali bih se osecala jako lose da sam ja istipkala njima mleko i hleb. Slaba sam sa na majke sa decom, setih se Bukovskove misli koja kaze da ima tako puno samih zena na svetu sa dvoje ili troje dece i pita se kuda su muzevi ili ljubavnici otisli i ostavili sve te oci, ruke, glasove.
I boli me uvo, recite da sam pateticna. Devojcica sam i klinka od 22 leta, imam pravo na to.

Moj brat, otkada znam za njega, nikad nije prošao kraj prosijaka, ali onih teških slučajeva- bolesnih ljudi, ili sirotih baba, a da im nije udelio novac. I koliko god im davao, nekako sreća ga prati i sve više i više zarađuje Te sam i ja postala sujeverna, ugledajući se na njega.
Ima par starih baba, jedna sedi u blizini limanske pijace, na koje sam slaba. Njoj uvek dam. Ona ništa ne govori, ne kuka, ne moli, samo sedi, nema snage ni glavu da drži. Nje mi je baš žao. Uvek joj dam.
Ali ima i bezobraznih. Neki tip je napisao pomozite bolesnom ocu malog deteta i šatro umotao ruku u zavoj. I puši. A ima cirka 30 godina. Pa njemu ne bih dala, šanse nema. Taj je kao konj jak, neka radi negde. Ali priča se da je narkoman, tako da...
Cigančići su postali jako bezobrazni i njih njihove zveri od roditelja eksploatišu, tako da im ne dajem novac, nego ako ima pekara blizu, kupim im kiflu. Sve u svemu, i sa prosijacima treba mudro. Ali, ako je neko sirot i nema načina da preživi osim da prosi, uvek pomognem.
Onim mladim majkama, sa bebama u rukama ne dam. Što se jebala, ne zanima me.
A te što prodaju dečije čestitke samo pitam da mi daju broj žiro računa, pa da ja vidim o čemu se radi, a ne njima da dajem na ruke i punim kućni budžet za letovanje. Odmah zaćute.

Katija, mozda je bila primorana na seks. Mozda je bila silovana, zaboga. Mozda je retard od osemenjivaca rekao Cuvacu te, a ona glupa i naivna. Nije to tek tako...

Znam da nije, ali nemam razmevanja za te devojke. Imam par primera u okruženju tipa- devojka iz siromašne porodice ostala trudna, muž je ostavio, ali ne prosi. Sve radi drugo- čisti, ide na njivu, nosi dete ako treba ali radi, bori se. Ove po ulicama sa malom decom u naručju puše, imaju jezik duži od mylyce i bezobrazne su kao đavo. Kad ih pitaš što ne rade negde nešto, oteraju te u pm. Ili sam ja imala takva iskustva.

Znam, ima dosta bezobraznih. Nego ovo za jebanje me je zakacilo, iako to nije izgovor, slazem se.
Ali realno govoreci- one su tako odrasle jednostavno. Potpuno drugacije vrednosti od nasih su im usadjivane u glavu tokom odrastanja. Njima je to jednostavno okej, mislim taj nacin zivota.... I kad razmislis sa te strane, koliko hrabrosti je potrebno da bi se neko uhvatio u kostac sa recimo studijama, ulaganjem u sebe i svoje obrazovanje i slicno? Previse. Zaista ne mislim da vecina uopste ozbiljno razmislja o tome da napravi nesto od svog zivota, da izuci nesto, nadje dobar posao, da skrpi neki stan, iznajmljeno nesto, kako god.... Jednostavno taj nacin zivota ne gledaju kao izbor, vec kao jedino logicno resenje. Sto je pretuzno.

Ovi su jedno vreme saletali ko nenormalni

Ma stoka bezobrazna, izdaju se za humanitarce, a ustvari su lepo obučeni prosjaci.
Drug je baš prisustvovao kad je čoveku u kafiću prodala neka riba tu čestitku i lik nazove broj sa čestitke a ono neki privatni broj, nema veze s humanitarnom organizacijom. Najebao joj se mile majke.

A šta je loše u tome što si bila slaba na njih?

Nije ništa loše, ali je bolje ne ulaziti u takva razmišljanja ko je šta gde zašto. Ovo što se pufnica tripuje 'možda je neko silovao'. Ljudi su uvek s razlogom tu gde jesu i ja sam svuiše mizerna da bih dovodila u pitanje taj razlog i ispravljala krive Drine.

Mylyce, ja ti napisah san tamo.
Ne tripujem se mozda je neko silovao, i rekoh to nije nikakav izgovor za nerad, samo ne mogu da razmisljam Sto se jebala- njen problem. Ne pokusavam da saznam njihove zivotne price, samo ako mogu pomognem, ako ne djoks.

Fak, nisam znala ovo za te sto saletaju. Prejadno.

Мени је најкул онај лик на железничкој у Бегеу који је увек тражио 80 кинти за бус неки, шатро фали му. И један дан приђе неким ликовима који су 2*2 и каже им како му фали кинта, бла бла бла, и један од њих му каже "Извини, матори ти никако да отпутујеш" Од тад га није било ту! Контам отишао на неко друго место

Ajooooooj, ja sam nekom bas takvom dala 200 kinti, posle sam i ja cula da je blejao jos neki dan tu! Najgora sam naivcina.

Вако, циганима ниш не дајем, док нормалцима уделим ако показују какав трубадурски таленат - посебно сам издашан ако су добри (Пиксију не дајем ништа).

Што се тактике тиче, ево једне причице :

Пре неких пешес године, друга, другарицу и мене саваташе неки ситни ганцији, траже нам паре. Ја игноришем, као и увек. Не одустају. Ортак их тера у пизду материну. Не одустају, кренули и они да псују. Тада, другарица извади неку плишану џиџа-биџу и крене да лупета нешто у фазону : "Ово је мој Миле, он и ја стално идемо у биоскоп, погледајте га каки је леп". Цигоси се збунише, рекоше један другом "ова је прсла", и одоше.
Ја се ту одушевио, реко морам и ја ово да почнем да радим. И тако, једном приликом на Ташу, блејим са ортацима, приђу нам два мала Ганција, траже паре. Кажем овој двојици "не брините, саћу решим ситуацију". Узмем ту да лупам глупости свакојаке, ни сам се не сећам шта сам причао, мини-роми ме гледају избечених очију. У једном тренутку, корпулентније дете-ган извади новчаник, у њему бар две-три иљаде, вади петсто и рече : "Молим те, продај нам то што си пушио!" Ту онда кренуше да причају којештарије, ми их нешто испитивали, пишасмо од смеха. Лонг стори шорт, на крају сам их петнес минута терао кишобраном.

И мислим да је то најбоља тактика за одбрану од нападних просјака.

Ахахах, каква прича, човече. :))

циганима ....., док нормалцима

Ovo je ipak ruzno. Da, jeste velika vecina lenja, da, dosta njih je bezobrazno, ali ipak...

Вако, циганима ниш не дајем, док нормалцима уделим ако показују какав трубадурски таленат

Мој човек.
Цигани vs. Нормалци

Него овај део:

циганима ниш не дајем, док нормалцима

Расисто! :))

Пази сви куцамо исто! Ахаха :))