Podijeli sa Vukajlijašima

1. Valijum (bensedin, diazepam) ne spada u opioide. Oni i to deru, ali to nije dio ove statistike.

A kodein (on jeste opioid) je samo jedan od sastojaka u kafetinu, koga ima u smiješno maloj količini. Ne možeš porediti tu količinu kodeina u kafetinu, s onim što oni deru.

2. kako bre nije valijum? to je osnova, da ne kazem lebac opioida

ima dovoljno u kafetinu da se navuces u kombinaciji sa ostalim, jer je tableta.

kodein mi ovde prepisuju kad imam dug i suv kasalj od kog ne mogu da spavam normalno, a nije nista bakterijsko, niti upala niti bilo sta, sa ciljem da uzmem pre spavanja, jer te kao opusti sve i prestanes ili smanjis da kasljes, sa ciljem da se naspavas normalno i da to bolje dejstvo ima na bolest od jebem li ga cega.

ali ima trik, i recimo mrzim taj lek, i bukvalno ne uzimam dok apsolutno ne moram, tipa vidim da ne mogu da spavam jer pizdim od kaslja, sto se desi jednom u x god. a mrzim jer su ga stavili u bocicu, kao kapi sto pijes sa vodom i ne mogu da ti opisem koliko je to ruznog ukusa. koliko su stavili nesto odbojno u lek, osecaj je kao da pijes jebem li ga, neki sinteticki lepak sa govnima i kafom, da valjda u mozgu ne mozes da razvijes zavisnost od toga. nema sanse da se navuces na ukus, bije u mozak.

tako valjda mora, inace je opasan i u malim kolicinama kao u kafetinu.

3. Nije... Valijum spada u benzodiazepine, to je sasvim druga grupa lijekova.

A što se kodeina tiče, on jeste opioid, ali je on jedan od najslabijih, ubjedljivo.
    On je 20 puta slabiji od morfina.
    A amerikanci deru često i stvari kao što je fentanil koji je 100 puta jači od morfina.

Morfin se koristi kao neka jedinica mjere jačine ovih ostalih.

4. da bi se navuko na ono, bas mora budes uporan i da nemas uopste gag refleks

5. Benzodiazepini su sedativi, lijekovi za smirenje.

A opioidi su prvenstveno analgetici, protiv bolova... Baška što im je nuspojava euforično raspoloženje (zato se zloupotrebljavaju), ali glavna primjena im je protiv bolova.

A valijum je protiv psihičke napetosti i anksioznosti.

6. Srećom nisam nikad pio kodein za kašalj.
    Uvijek sam uzimao neka biljna sranja. Pomagalo je srećom, pa nisam morao ništa drugo.

7. radi, nije da nije. al zavisi od kaslja, to mi davali samo kod onog iritacionog suvog kaslja, koji ja imam nekad i traje u tri lepe, kad odem kod doktora i kazem mu daj neke antibiotike, daj nesto u kurac ne mogu spavam, da prodje ovo a on mi uzme krv iz prsta da testira infekciju pa ne da antibiotike jer nije bakterija nego evo drogiraj se, to bolje :)
    otupi to sto te tera da kasljes pa mozes da se uspavas.

vremenom sam provalio da ovlazivac vazduha u kuci zimi radi dobro posao sa tim, i manje imam tih sranja. al desi se.

8. ZA SVE JE KRIVA NESTAŠICA NEKRETNINA ( i PRESKUPE CIJENE ISTIH)

The housing theory of everything

Western housing shortages do not just prevent many from ever affording their own home. They also drive inequality, climate change, low productivity growth, obesity, and even falling fertility rates.

https://www.worksinprogress.co/issue/the-housing-theory-of-everything/

9. ovo sto je napisano opisuje americki problem gde su gradovi pravljeni tako da se rasire sto vise mogu sa privatnim kucama, i resenja povodom toga.

ne objasnjava koliko vidim zasto u evropi isto u gradovima ogromne cene stanova.

na zalost ovo nema neko jasno resenje. sa jedne strane mozes da dozvolis bankama da daju kredite kako im volja, i onda svi mogu odjednom da kupe nekretnine, i onda za dan te nekretnine duplo skuplje, jer ekonomija. sa druge strane mozes da uvedes regulacije da banke ne mogu tek tako da daju rizicne kredite (u CH treba prilozis 25% vrednosti nekretnine u kesu za kredit, sto nije bas malo ako je prosecna kuca pri gradu mil do 2), i drzis cene nizim, al si tako izbacio gomilu ljudi iz miksa gde uopste mogu da priuste nesto.

jedino sto mozes da uradis je da gomilu matorih ljudi koji danas zive u prostorima koji im uopste nisu potrebni isteras iz toga u manje, i tako se oslobodi prostor. al to je zajebano, posto su bumeri i dalje masa glasackog tela.
    toj generaciji se poklopile zvezde.

10. To je tačno. Uzroci takvih stvari u Evropi su drugačiji nego u Americi, ali mislim da se poslijedice u nekim stvarima poklapaju.

11. Npr. jedan od uzroka bijele kuge:

The more expensive an extra bedroom is, the more expensive it is to have more (or any) children. Expensive housing can force people to wait before having kids and move out of city cores and into cheaper suburbs when they do. This means losing many of the amenities and social life benefits of city life, adding a long commute to their day, and probably reducing their number of job options.

12. Osman Hadzic
    Ostaricemo (duet Kimi)
    Ovaj tekst je pregledan 15 233 puta

Jos jednom ljetu dodje kraj
    poklanjam nam svoj zadnji uzdisaj
    dodji nemam ja takvih pet
    ni za pad a kamoli za let

Pogledaj bled s bagremovi sjena
    isprati jos jedan divan dan
    ma hajde daj sjeti se vremena
    kad si nekom bila potrebna

Ref. 2x
    Ostaricemo, bezbeli, bezbeli
    postacemo debeli, debeli
    sreca traje samo jedan tren, jedan tren
    tuga zivot cijeli

Jos jednom ljetu dodje kraj
    ko tudje pare godine se trose
    dodji trebam tvoj zagrljaj
    kad te nema osjecam se lose

Pogledaj bled s bagremovi sjena
    isprati jos jedan divan dan
    ma hajde daj sjeti se vremena
    kad si nekom bila potrebna

Ref. 2x

Ostaricemo, postacemo
    sreca traje samo jedan tren, jedan tren
    tuga zivot cijeli

Ref. 3x

13. Moram da priznam da sam lagala.

Nemam fakultet. Nikad nisam studirala, nisam ni upisala.

Od škole jedva imam srednju.

Sve što se tiče obrazovanja slagala sam.

Ružna sam. Veoma. Pegava sam. Debela. Nezgrapna. Ma odvratnija sam fizički puta 10 nego psihički.

Istina je da sam psihički bolesnik i to sa stažem. Blizu 20 godina tog staža.

U vezi oca i braka je sve istina. Ostalo sam sve lagala. Imam potrebu za izmišljanjem sopstvene veličine. Imam trista poremećaja. Ne treriram ih, jer su sve terapije bile bezuspešne. Ne izlazim iz kuće duži period sem u dvorište. Kada moram negde da idem nosim kapuljaču i savijem glavu. Bojim se ljudi.

Sve ostalo sam slagala.

14. Legendo ti si zaglibila bas na max

15. A da, Pirot ni na slici nisam videla, živim u selu. Posve ruralnoj sredini. Nemam prijatelje niti ih želim. Da, do mene je, i nadam se da Kamenofil likuje.
    Ako sredite da me banuju biće blagodet i meni i vama.

16. Legendo ti si zaglibila bas na max

Jesam. I sto posto ću okončati život, ali ne zbog nekog sa neta. Nego onako, bolestan um, jbg. Ali sto posto. Samo još razmišljam o načinu. Silvija Plat mi se čini kao zanimljiva po tom pitanju.

17. ih nejebači jedni, subota uveče, a vi svi se sastali ovde da kenjate po forumu, bukvalno veća aktivnost sada nego čitave sedmice.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.