Једна језичка недоумица.
Да ли се може рећи "Истоварио сам робу из магацина". Или утоварио сам у магацин. Мислим може се рећи, али је нелогично. Истовар је са камиона, брода, итд. Да ли постоји неко правило које то регулише?
Примјер:
Истоварио сам робу из магацина и утоварио је у камион.
Примјер 2:
Робу из магацина смо утоварили у камион.
Или рецимо, ако нема утовара.
Примјер:
Робу из магацина смо истоварили на пут.
Или
Робу из магацина смо изнјели на пут.
Угл, да ли се износи из магацина,или се истовара, или се уноси или утовара.
има ли компетентних за одговор, рецимо професора, учитеља или?
Pa jbg može i jedno i drugo.
Možeš ti i da uneseš nešto u kamion kao što možeš i da utovariš u magacin.
Mada ja bih pre rekao utovar istovar kamion, unesi iznesi magacin.
Esselamu alejkum.
Interesuje me da li je dozvoljno skraćivanje obrva ženama, u situaciji ako je u džahilijetu čupala i skraćivala (tj. šišala) obrve. S obzirom da obrve koju su se prije čupale otprilike narastu na dužinu od prije čupanja i onda ugl. prestanu da rastu, ali to nije slučaj sa dijelom koji se skraćivao (najdeblji – glavni dio obrve). On redovno raste, tj. ne prestaje rasti – koje je mišljenje po tom pitanju? Da li je dozvoljeno skraćivati obrve u ovom slučaju, ne pretanko radi uljepšavanja već da izgledaju normalne? Da vas Allah nagradi. Esselamu alejkum.
Једна језичка недоумица.
Да ли се може рећи "Истоварио сам робу из магацина". Или утоварио сам у магацин. Мислим може се рећи, али је нелогично. Истовар је са камиона, брода, итд. Да ли постоји неко правило које то регулише?
Примјер:
Истоварио сам робу из магацина и утоварио је у камион.
Примјер 2:
Робу из магацина смо утоварили у камион.
Или рецимо, ако нема утовара.
Примјер:
Робу из магацина смо истоварили на пут.
Или
Робу из магацина смо изнјели на пут.
Угл, да ли се износи из магацина,или се истовара, или се уноси или утовара.
има ли компетентних за одговор, рецимо професора, учитеља или?
ćao marko ti si živ
jebo majku kakvo pitanje
Ази Рађарде, треба ми потврда како бих добио опкладу.
ћао, жив сам.
Kada unosiš u magacin, onda dužiš.
A kad iznosiš iz magacina, onda razdužuješ.
Pa jbg može i jedno i drugo.
Možeš ti i da uneseš nešto u kamion kao što možeš i da utovariš u magacin.
Mada ja bih pre rekao utovar istovar kamion, unesi iznesi magacin.
Na srpskom je pravilno: "Robu iz magacina smo ponijeli kući."!!!!
Hm. Tovar je nesto sto se nosi, sto opeterecuje. Magacin nije opterecen tovarom. Ne zaista.
Nadam se da nas ne tovaris xd
Hahah, kaunte
Moja logika : utovar ---- uneti, istovar ---- izneti. Sve najbolje u životu i daljem radu.
Da li si dobio opkladu? Ili si mentol koji utovara i istovara magacin?
je li turčin koji vjeruje u pravoslavnog boga vjernik ili nevjernik?
nevjernik ofc
zanimljivo pitanje. priziva granjku.
Vjernik, čim vjeruje, cccc
Esselamu alejkum.
Interesuje me da li je dozvoljno skraćivanje obrva ženama, u situaciji ako je u džahilijetu čupala i skraćivala (tj. šišala) obrve. S obzirom da obrve koju su se prije čupale otprilike narastu na dužinu od prije čupanja i onda ugl. prestanu da rastu, ali to nije slučaj sa dijelom koji se skraćivao (najdeblji – glavni dio obrve). On redovno raste, tj. ne prestaje rasti – koje je mišljenje po tom pitanju? Da li je dozvoljeno skraćivati obrve u ovom slučaju, ne pretanko radi uljepšavanja već da izgledaju normalne? Da vas Allah nagradi. Esselamu alejkum.
Sestro Putinka, moj ti je savet: pređi u komuniste, ionako ne znaš ništa o islamu, pa neće biti neka šteta
Ja usao na putem islama i smorio se posle dva teksta.
Turčin je nevjernik uvjek.
da li neko ima na dohvat ruke jedan brzinski link do onog čuvenog "turaj nešto u pičku" na ask.fm?
ima