Prijava

nema jove danas vrv je u bratuncu sa dodeom

Bio genocid, to je moj sud

Priznanje je za krvnike i pokajnike, i još jedan primer terminologije koja je plasirana da uzrokuje neku perverznu opštu krivicu i sramotu. Al lepo ti je reko plidu, srbin je srbinu balija

Jovor na farmi botova sad vrv predvodi juriš na drugosrbijanske portale uoči velike diplo bitke

https://media.tenor.com/YR1Y1oSICB4AAAAM/ceca-raznatovic-turbofolk.gif

E to jebace fala kurcu nek si se ti pokajao da sam i to vido, nije bilo lako sig. Imas dusu sad sam siguran

sad jos onu kantu vode da resis prica kompletirana bukv

Bio genocid, to je moj sud

a cek, koja je razlika izmedju srebrenice i random kravica, bratunca il sta su vec srpska stradanja?

pitam ozb, sad prastaj ako si vec i to obj ali ja ne vidim razliku osim u brojnosti, ali ono, srbi su bili brojniji pa vise navatali na gomilu, smatram svakako da su sve tri strane imale na umu da pobiju sve sto im dodje pod ruku to je taj konSenZus

Ja se slažem sa celtom. Još se vodi rat drugim sredstvima protiv Srba, i priznanje bi se moglo koristiti protiv nas. Bošnjacima ne odgovara Republika Srpska, radovali bi se ako bi je mogli ukinuti. To je ono što sprečava Srbe da priznaju. Njemačku niko nije dovodio u pitanje ni pokušavao ukidati, a njihov zločin je bio nekoliko redova veličine veći.

Dodik je priznao 2007, pa to nažalost nije dovelo do pomirenja, nego su tek nakon toga uslijedila nova osporavanja Republike Srpske, ukidanje 9. januara, itd. Po haškim presudama bio je genocid, ali ima razloga da se objektivnost haškog suda dovede u pitanje. U ratu je stradalo preko 4000 srpskih civila - po Vikipediji 4179, a za zločine protiv Srba, Hag je osudio samo trojicu Bošnjaka. Takođe, među stručnjacima za genocid ne postoji ni blizu konsenzus oko prirode zločina u Srebrenici. Efraim Zurof, Gideon Grajf i Jehuda Bauer, smatraju da se zločin u Srebrenici ne može smatrati genocidom. Oni spadaju među eminentne stručnjake za genocid i holokaust, nisu neki levati.

Takođe na glasanju za ovu rezoluciju, neće biti ni blizu konsenzusa (za razliku od nekih sličnih rezolucija o genocidu koje su donošene jednoglasno).

Pa ako već u svijetu ne vlada konsenzus oko toga, zašto bi se mi žurili da priznamo, ako se to može iskoristiti protiv nas?

Nemam nikakav problem da priznam da se u Srebrenici desio užasan zločin, ubjedljivo najgori masakr u cijelom ratu, i da su tu stradali Bošnjački civili, od strane Srba. A pravna definicija i kategorizacija tog zločina je u svijetu još uvijek "disputed".

Da oko toga postoji konsenzus u svijetu, ne bi bio problem priznati genocid, ali takvog konsenzusa nema.

Na kraju, slažem se sa celtom kad kaže

al da sam neko zvanicno lice, nikad to ne bi reko (priznao), jer sa druge strane nemas nekog ko ce kaze "jeste brate, i ovi nasi govna, evo ovde i ovde", nego odma "a eto, zlocin, kazem ja, samo ste vi govna zlocinacka, daj pare i teritoriju", tako da eto, to je situacija.

Ma dobro jebac rispekt za dobronamernost razumem ja to, mora neko ruke u usranu wc solju gurnuti nece samo da ode

skauz upravo minirao plidua lol

@Skauz

Pa nema neke posebne razlike u samom činu pogubljenja, metak je metak jbg, može i o tome da se priča i treba. Ali da bi došao do toga, bitno je da ne izgubiš rat lolo, mogu da nemci i indijanci i ko god kukaju do sutra o svojim stratištima al to je već taj politički sloj na koji se Cara isključivo fokusira. Kukaju i hrvati za križni put pa ih niko ne jebe tri posto za to. Da bi dokazi opstali treba da postoje uslovi i interes.

Ima razlike i u političkoj sferi doduše i pozadini, u tome što postoje konkretni dokazi i izjave volje najviših zvaničnika da to sprovedu, počev od “odvešćete svoj narod u nestanak” do čuvenog Mladićevog citata iz ‘92 (ima navoda i za kasnije izjave koje su dosta indikativnije ali ne mogu se dokazati i vrv su propaganda), imamo neprekinut komandni lanac odgovornosti i planiranja, imamo odvajanje na grupe i prinudno premeštanje jedne a satiranje druge, logistiku u vidu pripremanih terenskih radova, dovoženje bagera za kopanje, autobuse, logore itd itb. Kontekst pravi razliku između toga može li se ili ne može dokazati namera koja delo čini posebnim u odnosu na druge tipove zločina.

au pliduu jebac misli da je u okolnim selima takodje bilo genocida. Msm da ono njegovo priznanje delimicno pada u vodu (relativizacija)

Ono sto jebac nije naveo u ovom neorganizovanam muslimansmom ataku na srbe u okolnim selima jeste cinjenica da nije bilo raslojavanja i odvajanja nego su zrtve bili bukv sta dovatis. Tako nekako

Jos da jebac objasni zasto su svabe pokretaci ove inicijative tj zasto ide preko njih pa da gasimo svetlo (valda jer su priznali genocid u nekoj pickoj materini za koju niko nikad cuo do skoro pa su legit)

Ja se slažem sa celtom. Još se vodi rat drugim sredstvima protiv Srba, i priznanje bi se moglo koristiti protiv nas. Bošnjacima ne odgovara Republika Srpska, radovali bi se ako bi je mogli ukinuti. To je ono što sprečava Srbe da priznaju.

Je l stvarno misliš kada bi neko zaista hteo da ukine RS da bi im zviždalo jaje za naše izjave volje ili tumačenje istorijskih događaja? Nismo ni Kosovo priznali pa svejedno eno uzeše. Nije baš ista stvar. Ne sumnjam da bi neki zajapurili da u tome nađu neku polugu, ali da postoji stvarni interes da se rastura Bosna ne bi ova zvrčka pravila razliku ič. Ne možemo da se pravimo i da smo žrtva i da se ipak sve pitamo. Niko bre neće opet da se muči oko Bosne, i to je očigledno i iz teksta rezolucije koji ne samo da ne pominje entitete i države, nego samo što ne kaže da su genocid izvršili vanzemaljci. Kad čitaš onu rezoluciju imaš utisak da je Srbija neka sila pa niko ne sme ništa ni da insinuira lololo

Veruj mi, da je plan da nas nema, drugačije bi ovo išlo

@bacje

Ok hvala na objasnjenju, kapiram sta hoces da kazes, konkretno i direktno.

..imamo odvajanje na grupe i prinudno premeštanje jedne a satiranje druge, logistiku u vidu pripremanih terenskih radova, dovoženje bagera za kopanje, autobuse, logore itd itb

Onda nek se pripreme siptari, isto je bilo i na kosovu, eno ima dokaza za silne hladnjace pune leseva :S

Kontekst pravi razliku između toga može li se ili ne može dokazati namera koja delo čini posebnim u odnosu na druge tipove zločina.

Sto znaci da srbi samo ne mogu i ne umeju da sebe predstave kao zrtvu i nisu se toliko bavili time sta su drugi radili, dok su se drugi spremali pametno i za vreme rata, bili spremni i da zrtvuju odredjeni br svojih sunarodnika da bi se prikazali svetu kao zrtve.

U prevodu i drugi su radili sve isto, sad sto se logistike i komandnog lanca tice razlike su vrv u tome sto je npr muslimana bilo manje, pa su i tako malobrojniji bili razjedinjeni, manje naoruzanja, tehnike, da su bili isti uslovi u startu sve 3 strane bi doslovno uradile isto.

Sto volim da citam razlicite stavove kada se lepo obrazloze, u tebe caro gledam ja tebe za pola stvari ne mogu da uhvatim ni za glavu ni za rep osim da imas seseljevu sliku na zidu

da su bili isti uslovi u startu sve 3 strane bi doslovno uradile isto.

Tu nema sumnje

moj pliduu, jes video ti kako skauz i jebac gledaju na genocid, kao na promisljenu i organizovanu akciju zarad viseg cilja. I ti se radujes takvom priznanju.

Priznacu ti ja i holokaust ako treba samo da malo profuramo tu oko neuma u kabriu dobri moj

post iznad astralna projekcija

haha skauz nemam sliku dao sam ikona da se uradi sa sekiem da bude true