Из ког сте племена?

  1. Ajax ako možeš nadji mi nešto o kučima nigde ne mogu da nadjem, voleo bih više o njima da znam.

  2. Treba li ti još to o kučima kuratore?

  3. Нема бољег штива о Кучима него књига "Племе Кучи" Марка Миљанова. Ово је мало замрла тема али кад чоек са аватаром Кристофера Молтисантија види моју препоруку неће зажалити ако ме послуша.

  4. Koliko znam sa ćeletove strane, pošto je iz Crne Gore, naša porodica bila je deo bratstva Pipera. A sa kevine strane sam delom Makedonac i delom Srbin.

  5. Нема бољег штива о Кучима него књига "Племе Кучи" Марка Миљанова. Ово је мало замрла тема али кад чоек са аватаром Кристофера Молтисантија види моју препоруку неће зажалити ако ме послуша.

    Ja sam iz Plemena Kuča , jel' i Marko Miljanov takođe bio kuč ?

  6. Ja sam iz Plemena Kuča , jel' i Marko Miljanov takođe bio kuč ?

    Гледано по очевој линији да, Велики Марко Миљанов Поповић је из племена Куча. Отац му је био Куч а мајка Албанка из мислим, Климената. Кажу да је по мајци наследио борбеност и све оно што га је красило као највећег војсковођу свог доба на овим просторима. Може бити да је и њој у част (поред велике љубави и поштовања према Арбанасима) написао књигу "Живот и обичаји Арбанаса". Ево је имам кући, два пут сам је прочитао. Наравно, препоручујем све од њега што можеш наћи. Већ сам рекао, за мене је он већи од Његоша, пре свега као човек а као војсковођа да и не говорим.

  7. E moji su iz Sopilja, tačnije iz Bijenje pa su se preselili u Sopilja. Postoji priča i da su iz Sopilja otišli u Trebinje pa iz Trebinja na prostore Majevice, tačnije današnje Kalesije. Tud su se naselili, ima selo i dan danas zove se Zolje, po njima. Tri brata Zoljića - Jovan, Stojan i Mihajlo - Mićo. Nisu se mogli bratski dogovoriti gdje će koji pa se se raštrkali u Joviće, Mihajloviće - Mićiće i Stojanoviće.

  8. Da se vratim na početne procene o broju stanovnika pre Osmanlija. Dušanovo carstvo je imalo između 4-5 miliona stanovnika. Tako sam barem učio. Jes' da je obuhvatalo veći deo Grčke, Albaniju i još neke teritorije gde nismo činili većinu, al' smatram da nas je bilo barem milion pre Osmanlija

  9. Meśa

    Iskraj Kuča.

    Što reče Meśa, majka mi je iskraj Kuča, a otac iz Drobnjaka.

    :)))

  10. Dušanovo carstvo je imalo između 4-5 miliona stanovnika

    3 до 3,5 плафон.

    Jes' da je obuhvatalo veći deo Grčke, Albaniju i još neke teritorije gde nismo činili većinu, al' smatram da nas je bilo barem milion pre Osmanlija

    Барем милион да, то није спорно, али не заборави да се Душаново царство почело распадати готово одмах после његове смрти. Епир ( одприлике данашња Алб) и сев део Грчке су се међу првима одвојили. Занимљиво је да је то учинио Симеон (Синиша) Палеолог (Немањић) Душанов полубрат ( различите мајке). Затим се одваја Зета, Хум, Браничево (Растиславићи ако се не варам) итд итд.
    Поштујем Душана као ратника и бладара и ценим све што је урадио али стално се позивати на границе некадашњег царства које је трајало између 7 и 9 година је мало неозбиљно. Кажем ово јер Срби стално сањају о обнови тог царства мада је то реално као што је реално да Реал изгуби од Палилуца на Бернабеу.
    Па бугарско царство под Симеоном је трајало неупоредиво дуже, а шта тек рећи о Византији, Турској или рецимо Аустро-Угарској? Ајмо мало причати тј сањати о реалнијим и битнијим стварима као шта ћемо јести и како да не буде и на следећем попису 300 000 Срба мање, време је да Срби сиђу са облака међ' људе и дај да сачувамо ове границе и да спасимо шта се спас'ти може.

  11. Гледано по очевој линији да, Велики Марко Миљанов Поповић је из племена Куча. Отац му је био Куч а мајка Албанка из мислим, Климената. Кажу да је по мајци наследио борбеност и све оно што га је красило као највећег војсковођу свог доба на овим просторима. Може бити да је и њој у част (поред велике љубави и поштовања према Арбанасима) написао књигу "Живот и обичаји Арбанаса". Ево је имам кући, два пут сам је прочитао. Наравно, препоручујем све од њега што можеш наћи. Већ сам рекао, за мене је он већи од Његоша, пре свега као човек а као војсковођа да и не говорим.

    Upravo gledam policu iznad kompa i vidim 4 knjige iz Sabranih djela marka Miljanova. Nisam znao da je moje pleme tako slavno , ponekad se postidim kad pomislim koliko malo znam o svojim korijenima.Potrudiću se da načim nešto više..

  12. Moji su nastali iz plemena Bogunovic. Matori mi je lican a keva bosanka. Vugonje su ih zvali u Lici

  13. Nemoj mešati Albance i Arbanase na prostorima cg. Napisao sam ti negde na prethodnim stranama šta su hoti, klimenti, kuči, vasojevići jedni drugima. Ne budi lenj pa pronađi. Verovatno i sam znaš. Druga je stvar šta su današnji Albanci. Vidiš i na primeru dalmatinskih srba katolika šta su činili posle ww2 i zadnjih ratova. Dubrovnik i slavene da ne pominjem.

  14. Moji su nastali iz plemena Bogunovic. Matori mi je lican a keva bosanka. Vugonje su ih zvali u Lici

    Vidim i Pjanići su iz tvog plemena. Ti si može biti saplemenik sa Miralemom Pjanićem

  15. Sa dedine strane sam iz Hercegovine, e njegova baba sa očeve strane je Janja iz CG. Dok mi je baba sa ćaletove strane Slovenka.
    A deda sa kevine strane je potomak loze koja je 400-600 godina u Beogradu ( zaboravio sam) .

  16. Ne. Oni su samo deo istog plemene. Moji su Marčetići, takodje clanovi plemena

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.