Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Jebiga, nemamo rotaciju, opet cekaj da Dule napravi nekog.
Mnogo fali milisav još od početka sezone.Da on igra onako kako može bilo bi svašta
O jebo ih Dorsi u po usta da ih jebo
GANGULAAAA KUCAJJJJ!!! JEBI SPANSKA GOVNA!!!
KATALONIJA JE SPANIJA!!1
toeto
Ne valja, jebogabog, nije smjela ovolika razlika.
Коначан? Имам госте па не пратим...
jebaćemo cigane u beogradu, uveren sam. dobro je ovo, ja sam vrlo zadovoljan, ne igra svako ovakav egal sa barselonom kod njih kući. IDEMO DALJE!
KAKO CE OVOM KLUBU IZ ACB LIGE PUCI VAGINA U PIONIRU NECE BITI HUMANO!
SVAKOM KO JE POKRAO RTS ŽELIM DA UMRE U NAJGORIM MUKAMA DA NE MOŽE DA SERE 5 DANA PA DA MU GOVNA NA NOS IZLAZE
21-10 asistencije
Plejmejker (play + maker)
67-60 konačna
Ubise nas Uertas i Dorsi
Pa OK. Nisu nas nadigraki, pobedili su, a mi smo igrali solidno i izgubili meč u kom smo bili autsajder na naše greške.
U nekim momentima smo pustili da imaju ofanzivni skok i loše gradili, a ti momenti su bili ključni.
Kinsi je najslabije odigrao, ne zbog nekih grešaka koje je imao, nego što nije više šutirao
i više se napalio. Vesterman mora još bolje. Nigde ga nije bilo u drugom poluvremenu i slabo je razigravao. Niko odlično, osim Kinsija svi OK i nije loše. Prava kagana EL tekma.
Barsa je odlična ekipa, ali puće im pičkica u Pioniru.
22-567
Lako je danas biti grobar. Ako nisi u mogućnosti da sa tribina podržiš svoj Partizan, bar ne moraš da grickaš nokte od nervoze i da čekaš sutrašnje novine da bi saznao rezultat, da ne pričam o radosti koje pruža slušanje blagoglagoljivog gospodina Vujoševića dok tokom tajm-auta deli životne lekcije čak negde tamo, na drugom kraju Evrope. Pretpostavljam da znate da nije uvek bilo tako.
Tek sam prešao dvadesetu kad sam sebi zacrtao cilj: ne želim da me pokoljenja pamte samo kao velikog navijača Partizana, već kao navijača Partizana koji je učinio nešto velko za čovečanstvo. Par godina sam razmišljao šta bi to moglo biti, a onda je, kako to obično i biva, ideja došla spontano. Naime, te 1875. ležao sam savladan groznicom, dok je na nekoliko kilometara od mene, u okviru američke turneje, Partizan igrao egzibiciju protiv Vizardsa. Huk grobara koji su doputovali iz svih delova bivše Konfederacije (ali ne treba zaboraviti ni grupu Inuita za koju niko nije bio siguran kako uopšte znaju za Partizan, ali su se svejedno isticali pevajući bez predaha celu utakmicu) sam jasno čuo, ali nisam mogao da mu doprinesem. Bunovan, pod svećom, radio sam celu noć. Ujutru sam saznao da je Partizan slavio nakon produžetaka (sramota, zašto se toliko troše u predsezoni!?), a na mom stolu je stajao nacrt telefona. Konačno sam bio spreman da promenim svet.
Izum mi je doneo slavu i novac, tako da sam svoj klub mogao da pratim gde god je igrao. Svaka utakmica je priča za sebe i svaki put sam bio uzbuđen kao da sam na tribinama prvi put. Ali, naravno da se neke utakmice izdvajaju, što po neizvesnosti, što po atmosferi. Zasigurno, najveličanstvenija utakmica kojoj sam prisustvovao bila je u Beogradu, protiv kluba iz Tel Aviva, gradića u Otomanskoj imperiji. U borbi o kojoj je čula čak i Kraljica Viktorija, Paritizan je nakon lavovske borbe slavio i tako osigurao put na završni turnir Evrolige. Oduševljen, poželeo sam da KK Partizanu dodelim nešto jedinstveno: prvu telefonsku liniju u ovom delu Evrope. Inspirisan brojem navijača te večeri, odlučio sam da taj broj bude 22-567, ne sanjajući da će to da nekome da bode oči. Čoveče, 22567! Kad pomisliš na taj magični broj, pomisliš na jezu koja te obuzela te večeri i koji nikad nećeš moći da isteraš iz kostiju. Pomisliš na euforiju pri spoznaiji da je tvoj klub među najvećima. Jednostavno, pomisliš na Partizan!
Nakon par godina, od turskog izaslanika iz Beograda primio sam pismo sa zahtevom da se taj prvi broj dodeli nekom drugom klubu za čije se interese, iz meni nepoznatih razloga, on lično zalagao. Rekao je da će, da bi dokazao snagu svoje zemlje, okupiti bar isto toliko junaka na jednoj utakmici, ako ne i više te da po toj logici, broj 22-567 mora pripasti njima. Moram priznati da sam bio malo uznemiren, pa sam se raspitao i saznao da ti njegovi junaci nemaju šanse da u svoje redove skupe toliko broj ljudi, obzirom da ih odbija cena karata. Ne visoka cena, nego bilo kakva cena. Kasnije sam saznao da nisu bili ni blizu.
Odahnuo sam na trenutak i pismo iskoristio za potpalu. Kad okrenete 22-567, još uvek ćete dobiti Partizan. Ali, hoću nešto da vas upozorim da se ne iznenadite ako vam se uskoro javi neko ko će vas osloviti sa „kućo“... Snaći će se oni, pustiće besplatno i doći će do te brojke. Brojke. Ničeg drugog. Možda im neće biti važno, ali kao što je danas mnogo stvari veštački, biće i to.
Grobarijo, pozdravljam vas i upozoravam. Bodrite svoj Partizan i redovno proveravajte telefonski imenik!
Vaš A. G. Bel
+
=
Razlog poraza.
Partizan će verovatno još dići formu i ja mislim da Barsu očekuje poraz u Beogradu, ali ima do tada dosta tekmi.
cska se jedva izvukao protiv nantera
Videćemo. Samo neka igraju. Mene nisu razočarali. To je Barsa, a mi smo bili dobri. Autsajderi smo u grupi, čak i u odnosu na Nantere i Buđave iz Ukraine, jer uslovi i kinta nisu na našoj strani. Opet ih možda drknemo ovde jer ima ponešto na našoj strani. Uglavnom ja zadovoljan, neka igraju, a videli su da čak ni velika Barsa nije neki Bauk.
Jbg zamalo. Oni ofanzivni skokovi i poeni posle njih plus prepaljeni Uertas su nas koštali. Al nije bilo realno dobiti ovo.
Dobra igra generalno svih sem Gagića naravno koji je potpuno podbacio ponovo a na kraju se malo izvukao sa onim poenima.
Malo straha kod nekih pre svega Lovernja koji se nije dizao na šut za tri iako je čak i Dule to tražio od njega.
Vesterman sve bolji i bolji. Napredovao je mališa odlično. A razigravao je on i u drugom nekoliko puta je ostavio bukvalno samog Lovernja koji se ipak nije usudio da šutira, par puta su posle njegovih dobrih lopti naši prekomplikovali i gubili lopte zbog isteka napada.
Milosav pokidao. Bogdan bio dobar jedno vreme posle ga više nije htelo a u par navrata je i srljao. Mladost jbg. Kinsi nije forsirao i to se meni mnogo sviđa, nije ga išao šut a zatvorili su ga pa nije mogao na ulaz. Baš ono što mu Džoni zamera meni je to dobra stvar. Ne ide ga i nije još ni blizu punoj formi i ne forsira bez potrebe. Sve u svemu zadovoljan, držali smo se do pred kraj protiv jedne Barselone. Lampea su ukenjale one dve tri duge dvojke na isteku napada i bukvalno nas je on zakopao na kraju.
Da smo samo imali Bertansa da širi njohovu odbranu i zabode standardnih 3-4 trojke dobili bi ih. Treba nam šuter sličan Berti.