Koju knjigu trenutno čitaš?

1. te prve dvije zvuče zanimljivo, kak'e su?

2. Hmm, poučne :) Prva navodi na to kako je hrana od pojave zemljoradnje do današnjih dana uticala na čovečanstvo i njegovu istoriju uopšte, druga koliko su ljudi zaokupljeni sobom, slabi i sebični. Pročitaj u svakom slučaju.

3. Џорџ Елиот - Воденица на Флоси
    Волтер - Филозофски речник
    Куран је стварно супер и моје мишљењењ је да су муслимани своју веру класично преврнули у неком односу на Куран.

4. Дервиш и смрт - Меша Селимовић
    Одлична књига. Мислим да је обавезна и као лектира, али у сваком случају прочитати, ако већ до сад нисте. Меша Селимовић је доста "дубљи" од Андрића, свака ријеч има праву тежину, док Андрић више полаже на описе и догађаје из свакодневног живота. Меша је психологија. Сцена у којој главни лик (Ахмед Нурудин) тражи захвалност од Исхака, па је не добија, представља врхунац описа људских осјећања. Мада је неумјесно поредити оваква два књижевника.

5. Марко Видојковић је бољи од обојице !2

6. šerloče, mrš u tamnicu

7. Биологија за трећи разред гимназије и стручних школа. 2002 Завод за уџбенике Београд.

8. Биологија за трећи разред гимназије и стручних школа. 2002 Завод за уџбенике Београд.

I ja. Samo je novija i nije iz Beograda.

9. Од странице 32 тј. принципа функционисања биолошких система па до 77 стране и спонтане биоелектричне активности централних неурона :)

10. "Tanjir pun reči", zbirka priča savremenih svetskih književnika

11. bila opterećena Frojdom, al mi potpuno popustila pažnja posle nekog vremena pa morala da promenim malo.
    pa sam uzela Markiza de Sada - "Julija" i od tada imam mučninu u stomaku.

12. Preporučujem Middlesex - autor Džefri Eugenides... Knjiga ubija u pojam koliko je dobra! Govori o hermafroditu, Grčkoj sa početka XX veka, životu u Americi... Odlično štivo!
    Sve od Bukovskog... Naročito ''Odlomci iz vinom isflekane beležnice''
    Zbirka priča Nika Hornbija - Razgovor sa anđelom (sedam, osam priča zaista vredi pročitati)
    I za kraj ono što čitam a nikako ne preporučujem: Rimsko Pravo, Uvod u pravo i Uporedna pravna tradicija... Bešte od toga!

13. Само Достој...

14. Алексеј Јелечић - Историја Русије.

15. Растко Петровић- Са силама немерљивим и Дан шести. Препорука.

16. Ako vam je mio Basara, preporučujem "Dugovečnost".
    Duhovitiji u svom sarkazmu nego ikada!

17. Еп о Гилгамешу

Užas.

18. Onda će vam se svideti Mahabharata :))

19. Emil Sioran, Krik beznađa.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.