U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Има и у БГу подрума за чак и 800 дина, 1200 и тако. Е сад, ти што волиш да тренираш по хотелима, спа центрима и осталим услужним објектима, то је друга ствар. :))
Искрено, мени није важан естетски дојам окружења у ком вежбам, само да задовољава основне хигијенске стандарде, да има вратило, шипку, тегове, бенч клупу, пар бучица и ћао.
Kod mene je 1300 i u fulu je, i higijena a sprave predobre, još stalno dolaze sve bolje odradjene sprave a cena ostaje ista.
Meni je 15km to je oko 7.5 eura i ima sve što je potrebno prava hardkor nije velika nije ni higijena nešta da je fensi a evo me opet živog :D
EDIT: Baš koliko bi koštala osnovna teretana samo za sebe ?
Monstrume,sve zavisi sta podrazumevas pod osnovno...Mozes mnogo toga da improvizujes,da te izadje 90%jeftinije,ako imas nekog da ti zavari sipke koje kupis na otpadu,ali sve zavisi sta hoces.
Zvao sam lika za sipku i tegove,olimpijska sipka 100e,tegovi 180din/kg.Racunaj sam,verovatno je jeftinije kad se uzima na veliko.
Искрено, мени није важан естетски дојам окружења у ком вежбам, само да задовољава основне хигијенске стандарде, да има вратило, шипку, тегове, бенч клупу, пар бучица и ћао.
Amin. Treniram u teretani koja nema tople vode mesecima, evo sad nemamo struje, nema treninga do poneđeljka dok ne srede instalacije. Struja redovno nestaje, nema grijanja zimi, nema hlađenja leti. Jebeni podrum. Ali ne bih je menjao ni za Šarčev Koloseum! Hardkor ekipa, bacanje tegova, izdrkavanje, zajebancija... Higijena nije loša, ali može biti bolja, daleko bolja.
Danas sam radio gornji deo tela, 18 radnih serija, a bolestan sam onako, grlo me boli, a i kišem. Par puta sam vraćao onu mešavinu kašlja na bolno grlo koji liči na peglu. Mislio sam da će mi srce iskočiti. Ali jedan od boljih treninga. Sve do otkaza, trpanje težina i probijanje platoa u par vežbi. Šukurac, ako umrem, nek mrem k'o čo'ek!
Eh da... Ne mogu bez vas, jebiga. I'm back here. :D
Kod mene dok je teretana gorela ja nisam teo da izadjem dok ne završim trening,lepo skinuo majicu zavezao preko usta, vatrogasci gase ja treniram, e to je ljubav :)
Блам.
Ja sam sam sebi napravio teretanu, imam osnovno jbg. Fali mi bucica posto imam samo par 5 i par 20 ali jbg nabavljam polako i dalje tereta. Imam 130 kila sve zajedno imam vratilo, ono za propadanja, ravnu i kosu klupu, stalak za cucnjeve i dosta sve odradim na tome i da sipke jedna za bicepse i tricepse i dvije ravne.
Ne treba ti puno para ako znas variti,ali ako kupujes gotove sprave, ili placas nekoga da ti pravi neces proci ispod 500 e.
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/22635_239177664904_238899639904_2939674_4568428_n.jpg
Evo slike olololol
ovo je odlicno gdje ovo?
ja sam u vecoj rupi treniro za 20 km
Kod mene na bazenima teretana + ulaz na zatvorene bazene oko 1500 - 2000 nisam siguran.
Nije loše ima sve ima 2 benča mada jedan je za uski hvat, ima 2 kosa, kontra kosi, vratilo i porpadanja u jednom ali svi rade zgibove na smith mašini lolol samo dignemo šipku i pumpaj, lat mašina, skot klupa, i ima nekoliko klupica za ramena sjedanje itd. Dobra je i meni i povoljna mada higijena nije bog zna šta jbg hardcore ali za 15 Km je sjajna :D
http://www.teretana.biz/ evo vam moja teretana, čim udjete na sajt videćete slide show sa slikama.
Cena je 1300 dinara mesečno.
Kad su slike nastale nije bilo ovih novih sprava sad ih ima, ima i nekih koje su pre bile samo što su sad bolje odradjene i ima dve nove u fulu sprave za trčanje.
Au predobra je teretana
Može li kakav savjet za bulkanje , ima li pravila ili jedem šta mi pod ruku pane trebam li šta izbjegavat uopšte ?
Brate, pa milion puta smo pisali o ovome. Jedeš proteine, od 2-4 gr po kg telesne težine, najbolje negde na 3.5 za sjajan napredak, naravno, ako imaš love. UH uduplavaš u odnosu na to, pogotovo ako si ektomorf, najviše ih forsiraš ujutro i u periodu pre/posle treninga. Masti uneseš dovoljno hranom, eventualno koja kašika ribljeg ulja, ali možeš i bez toga ako jedeš tunjevinu. Nemoj jesti kao svinja, jedi čisto. Samo ćeš navlačiti prazne kalorije i dobiti škembu bez potrebe. Stisni muda i teraj!
Jbg mogao sam bolje definisati pitanje :
Smeta li unos šećera moram li pazizti samo da unosim zdravo u većim količinama ili može nekad slatiš pas'
Zdravo se hraniš i to treba biti konstantno. Možeš ubaciti i koji slatkiš, pogotovo ako nemaš probleme sa salom, neće te ubiti, ali kontroliši se. Nemoj stući kriglu Nutelle ili Milku od 300 gr. Mada, ako budeš nakon treninga pio whey + dekstroza neće ti trebati slatko. :D Pogotovo ako piješ Nitrogold od jagode. Toliko fino i slatko da ti ništa drugo ne treba.
Momcovi, pitao bih nešto. Da li je neko ovde nekad sjebao laktove prilikom potiska tricepsom sa čela? Mislim, pričao sam i sa lekarom i sa ostalima koji su imali ovakav problem i svi kažu isto - prestaneš da radiš to što ti izaziva bol, proći će posle par meseci... Samo me interesuje kako su neki ovde rešavali taj problem (ako su ga imali).