Teret@n@

1. Čuo sam da ih je dosta sjebalo tako lakat, ne znam šta bi ti rekao pošto ga ne radim uopšte, a zašto ga ne izbaciš ima dosta drugih vježbi

Zdravo se hraniš i to treba biti konstantno. Možeš ubaciti i koji slatkiš, pogotovo ako nemaš probleme sa salom, neće te ubiti, ali kontroliši se. Nemoj stući kriglu Nutelle ili Milku od 300 gr. Mada, ako budeš nakon treninga pio whey + dekstroza neće ti trebati slatko. :D Pogotovo ako piješ Nitrogold od jagode. Toliko fino i slatko da ti ništa drugo ne treba

Ma ne pijem ništa kad kažem majci da uzmem whey ona u njenoj glavi ozvanja " STEROIDI; HEMIJA; ĆE D'UMRE" mada mi sad ishrana nije toliko loša jedem tunu u ulju, piletinu ( pohovanu , jbg ektomorf sam pa ne smeta a ukusnija mi je ), kao UH jedem bijelu rižu , pijem mlijeka , jes da sam čuo da nije toliko dobro jbg ima proteina :D

2. Kika boy liči na tendinitis. Ja to imam na kolenima ( patellar tendinitis ) i mnogo je jebeno. Može da se javi i na laktu ( teniski lakat je recimo jena vrsta tendopatije). U pravu su doktori, ništa drugo ne možeš da radiš nego da odmaraš i to skroz, potpuno batali sve aktivnosti koje izazivaju bol u tom predelu. Ja mislim da je to nemoguće izlečiti, ja sam odmarao godinu dana, mazao sam milion gelova i krema, išo na terapiju strujom i svetlom i sto drugih kurca i nikad mi se nije zalečilo a i ne može zato što je to u stvari degeneracija tkiva na ligamentima. Može hirurškim putem da se odstrani oboleli deo ligamenta, ali meni je to glupo jer tako opet oslabiš lakat, jer je tanji ligament. Ja bih ti preporučio da , ukoliko je u početnoj fazi, odmoriš nekoliko meseci a onda počneš sa POSTEPENIM ojačavanjem bicepsa i tricepsa i to da gledaš da budu jednako razvijeni jer tu povredu uglavnom prouzrukuje mišićni disbalans ( meni recimo mnogo jači kvadriceps od hamstringsa-zadnje lože tj.).

3. Šta mislite o Imlekovom Fit jogurtu? 3.5 g proteina i 0% masti na 100ml (za razliku od običnog jogurta koji ima 2.8g proteina i isto toliko masti), valja li to konzumirati i koliko? :)

4. Kacmo već kod mliječnih prozivoda koliko sir ima proteina ? (trapist)

5. Momcovi, pitao bih nešto. Da li je neko ovde nekad sjebao laktove prilikom potiska tricepsom sa čela? Mislim, pričao sam i sa lekarom i sa ostalima koji su imali ovakav problem i svi kažu isto - prestaneš da radiš to što ti izaziva bol, proći će posle par meseci... Samo me interesuje kako su neki ovde rešavali taj problem (ako su ga imali).

Izbacuj, ukoliko sad. To jeste dobra vježba, ali ima milion vježbi za triceps, kao i svaki mišić. Ništa nije sveto. Na tu vježbu nemoj sjedati, mnogi, godinama trenirani ljudi su se tu sjebali.

Čuo sam da ih je dosta sjebalo tako lakat, ne znam šta bi ti rekao pošto ga ne radim uopšte, a zašto ga ne izbaciš ima dosta drugih vježbi

Amin.

Ma ne pijem ništa kad kažem majci da uzmem whey ona u njenoj glavi ozvanja " STEROIDI; HEMIJA; ĆE D'UMRE" mada mi sad ishrana nije toliko loša jedem tunu u ulju, piletinu ( pohovanu , jbg ektomorf sam pa ne smeta a ukusnija mi je ), kao UH jedem bijelu rižu , pijem mlijeka , jes da sam čuo da nije toliko dobro jbg ima proteina :D

Ja sam uzimao whey, sakrivao, pa keva kad je našla, nosila u apoteku da vidi. Išla kod lekara, mislila da se drogiram. Dva i po sata me je ispitivala nakon što je našla. Nakon toga, kad je pričala sa doktorom, dozvolila mi je da pijem. :D Inače, dobro je mleko, mleko jebe kevu, samo nemoj masno, 0,5-1,5% mm i na konju si.

Ja bih ti preporučio da , ukoliko je u početnoj fazi, odmoriš nekoliko meseci a onda počneš sa POSTEPENIM ojačavanjem bicepsa i tricepsa i to da gledaš da budu jednako razvijeni jer tu povredu uglavnom prouzrukuje mišićni disbalans ( meni recimo mnogo jači kvadriceps od hamstringsa-zadnje lože tj.).

Pazi, nisam ljekar, ali ja ne bih išao tako ekstremno. Za početak, izbaci propadanja na razboju i naravno tu vežbu. Radi triceps ekstenziju jednoručnu, dvoručnu, V šipku, uski benč. Ako se nastavi, onda znaš šta ti je činiti. Ako te bole oba lakta (bole i mene, ali u manjoj meri), onda je ''dobro''. Nije ti problem jedna ruka, već jednostavno ta vežba je muka za lakat. Uglavnom, to je jako opasna vežba, svi živi kažu.

6. Pazi, evo ti moj savet, mene isto bole laktovi i od te vežbe i od vežbe za triceps na crosu(sa sajlama i šipkom)kad se radi triceps ljudi koji dugo treniraju imaju probleme da ih boli triceps, da im pucketa dok rade, bolovi u podlakticama i tako dalje.
    Kupi lupam od dynimitze tablete sa glukosaminom(tako nešto se zove sastojak) za jačanje zglobova, tetiva itd. kutija je od 60 tableta cena oko 1800 i biće ti bolje.Ja nisam izbacio vežbu, jer me ne boli stalno, al kad boli odradim preko bola i posle mi sam prodje.Al što su veće kilaže bole me zglobovi, laktovi itd.

7. Ja sam imao slican problem davno,ali nestalo je samo od sebe.Sva sreca.Pusti samo malo vremena da prodje,nemoj bataliti treninge,ali skull chrusher jeste zeznuta vezba,izbacis je i to je to.Ima drugih i daleko boljih. :) mozes i suplemente za jacanje tetiva da ubacis,ako ti se daju pare.

8. Šta mislite da uzmem whey i kazein i sad:
    -pre spavanja uzmem kazein da me fiduje tokom noći
    - ujutru roknem whey, kako i, jelte, dolikuje
    - 2 sata posle wheya uzmem kazein da ne bih upao u kataboliju dok sam u školi, pošto u školi nikad ne jedem a uvek sam gladan ( uvek sam prepodnevna smena, znači oko 9 bih uzeo)
    - nakon treninga ( to bi bilo oko 7, 8 ili 9 sati ) whey

Samo moram da pazim na tajming da mi ne bi kazein poništio efekat whey-a. Šta mislite?

9. Brate whey ti je zamena za obrok posle treninga, znači da te nahrani dovoljno toliko da odes do kuće da jedeš posle treninga.
    A to ako ga pijes ujutru u školi itd to ti je bacanje istog jer ima da ti proleti kroz telo, gram toga ti neće otići u mišić.
    A za kazein bi ti preporučio da uzmeš pred spavanje i pojedeš neku hranu bogatu proteinom a da se sporo vari umesto da piješ to.
    A whey samo posle trennga.

10. Whey zamena za obrok? Ne bih rekao, fora kod whey-a je baš to što je '' brz '' za 30-tak minuta je prošao kroz sistem, a obrok se ponaša ko kazein, tj vari se nekoliko sati

11. Pročitaj malo bolje šta sam ti napisao za whey.Zamena za obrok posle treninga dok ne odeš kući i ne uzmeš pravi obrok da jedeš.Što znači da je whey brz da ti brzo ode u mišič posle treninga dok ne dodješ kući.

12. Brate whey ti je zamena za obrok posle treninga, znači da te nahrani dovoljno toliko da odes do kuće da jedeš posle treninga.
    A to ako ga pijes ujutru u školi itd to ti je bacanje istog jer ima da ti proleti kroz telo, gram toga ti neće otići u mišić.

Istina, slažem se, ali zato ti udri po wheyu uz obrok. 'Nači uzmeš hranu vrste proteinsko-UH, neki pirinač i pile, onda rokneš 25gr praha uz to, ne više. I na taj način taj whey neće propasti. Ako ga piješ samo solo, ode u kurac.

Šta mislite da uzmem whey i kazein i sad:
    -pre spavanja uzmem kazein da me fiduje tokom noći
    - ujutru roknem whey, kako i, jelte, dolikuje
    - 2 sata posle wheya uzmem kazein da ne bih upao u kataboliju dok sam u školi, pošto u školi nikad ne jedem a uvek sam gladan ( uvek sam prepodnevna smena, znači oko 9 bih uzeo)
    - nakon treninga ( to bi bilo oko 7, 8 ili 9 sati ) whey

Idealno si to smislio, nema greške, jedino to ujutro... Whey mora uz neku hranu. Ili Whey i ovsene, ili whey (u ovom slučaju manje wheya) uz neku proteinsk-UH hranu. Možeš kupiti Imlekov sir Moja kravica, 2.35km 450gr. Podeliš u dva obroka u školi, ukupno imaš 62gr proteina. Veoma povoljno. Ja to svaki dan hasam kašikom, solo. :D Kontam da je povoljnija investicija od kazeina. Onda kazein možeš pred spavanje da udaraš, ako baš imaš love. :D

13. I mislio sam ujutru uz doručak whey. Nego nevezano, Thazz, proveri drugi deo poslednjeg citata na tvom profilu :), to ' hands' bih ja za neki drugi organ zamenio xD

14. Ovo što ti je thuzz rekao ti je tačno,al bi ti preporučio da to ne radiš jer je bacanje para, umesto toga kupiš više piletine, da imaš da jedeš ceo dan uz neki uh(kod mene je to pirinač) i da ti ostane pred spavanje 100 grama piletine sa tri jaja.
    Posle treninga zuneš whey sa dekstrozom i to je to.Bolje umesto kazeina da kupiš neke amino kiseline ili kreatin ako ga nemaš.

15. Nego nevezano, Thazz, proveri drugi deo poslednjeg citata na tvom profilu :), to ' hands' bih ja za neki drugi organ zamenio xD

Hahahaha, 'ladno sam tek sad izvalio. :D Hvala brate, kad ja levat mehanički pišem, i ne gledam šta mećem.

Ovo što ti je thuzz rekao ti je tačno,al bi ti preporučio da to ne radiš jer je bacanje para, umesto toga kupiš više piletine, da imaš da jedeš ceo dan uz neki uh(kod mene je to pirinač) i da ti ostane pred spavanje 100 grama piletine sa tri jaja.
    Posle treninga zuneš whey sa dekstrozom i to je to.Bolje umesto kazeina da kupiš neke amino kiseline ili kreatin ako ga nemaš.

E, vala i ođe se slažem. :D 'nači ko da sam ja pisao. Pametno zbori, stvarno bolje kupi BCAA ili kreatin, mada još bolje kreatin ako si sad na masi, još ako u zadnjem obroku uneseš malo zdravih masti neće se baš tako brzo apsorbovati, tj. neće sigurno, jer hrana je. Kontam da ti je kazein najviše zbog škole, ali probaj onaj sir što sam ti rekao. Nije baš umetnost italijanske kuhinje, ali em je proteinska bomba, em je jeftin.

16. Odem ja malo pre da se izvagam i ono 84.

Posle treninga večeras 80.

17. 'Fala na savetima ljudi, razmisliću dobro o ovome, nemam pare za bacanje jebi ga :)

18. Ništa brate ja nisam teo da ti pametujem nego da manje trošiš kintu ili da je potrošiš pametno.Meni je najbitnije da dam pare za ishranu i onda ostatak iskoristim na whey kreatin glutamin ili neke druge amino kiseline.

19. E mene zanima, vi koji ste preko zime radili masu i sada je radite kad krećete definiciju? ja sam planirao u maju da krenem.

20. Zavisi za kad hoces da budes definisan.Meni je dovoljno 2 meseca da znacajno spustim bf...:) Maj zvuci dobro,taman imas vremena da se dovedes u dobru formu.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.