Prijava

I da, ono što mi isto ide na kurac je to što izgleda da bi priznali penal da ga je dao iz prve Haverc, da nije pogodio stativu nego da je ušla, iako je onaj njegov mazgov od saigrača prvi uleteo u šesnesterac pre ove dvojice Dortmundovih. Jebeš ti to brate odbranu kažnjavaš drakonski a napad ne a isti prekršaj prave. Ako tvoj igrač uđe u 16 pre nego što ti šutneš loptu i lopta uđe u gol, gol ne treba da se prizna i moraš opet da izvedeš penal.

E da dobro zapazanje, nije bitno koji igrac je usao ranije u 16 mora da se ponovi, jer smisao zabrane preranog ulaska je valjda i ometanje golmana, ne samo ko ce u slucaju promasaja prvi do lopte.

Moze lock na poslednji post sa prethodne strane btw

U embieju mi se sviđa kako su (u teoriji) rešili kažnjavanje tog lane violation prekršaja, na primer ako izvodim bacanje i moj saigrač uđe u reket pre nego što lopta napusti moju ruku i ja ubacim bacanje, po pravilima igre sudije ne bi trebalo da priznaju to bacanje i morao bih ponovo da šutiram, ILI ako šutiram bacanje a protivnički igrač uđe u reket pre nego što izbacim loptu a ja ga promašim, bacanje treba da se ponovi. Doduše jbg embiej sudije su to što jesu i nemaju ni D od doslednosti pa sviraju ove prekršaje jednom u sto puta, ali sviđa mi se ta ideja procene konteksta situacije i efektivnog kažnjavanja onog ko krši pravila igre.

Var neretko ume da bude selektivan, to me se ne sviđa.
Baš kao i sudstvo u lepoj nam našoj

Ajde smokljo sta si upro ko sivonja, ja ti objasnjavam da var sam po sebi je savrsen izum ali koristenje vara je debilno kao cekaj da se zavrsi akcija pa svi gledamo u sudiju ili igrac koji je vidno u ofsajdu i svi to vidimo, trči bespotrebno ka golu i nastavlja tok akcija i svi moramo da ispratimo akciju do kraja da bi na kraju sudija reko “eee al bio ofsajd u utorak prosle sedmice” idi u kurac sudi odmah kad lopta dospije do igraca u ofsajdu

Jucer gledam usporeni snimak znaci sterling u ofsajdu vidno okej, i sudija vidi to i mi moramo da gledamo 15 sekundi akcije koja uopste nije validna i jebeni havertz kao daje gol i kao svi slave i kao niko ne zna da je bio ofsajd koji kurac nas prave maloumnim jebote

Instrukcije su im takve bate i slažem se da ih nekada baš preterano doslovce shvataju i neke stvari iz predostrožnosti ne sviraju da ne bi prekidali tok akcije, ali ne kapiram koji je argument tvoj ovde šta? Očigledne stvari treba da se sviraju, ok slažem se, odakle ti znaš kako je pomoćni sudija tu situaciju video u realnom vremenu, iz kog ugla, da li je bio 100% siguran da treba da se prekida akcija. Bolje pustiti da se akcija završi u slučaju da postoji makar i promil nesigurnosti u odluku.

ali ne kapiram koji je argument tvoj ovde šta

haha bukv, sta uzimaju ti dragocenih 2,3 min koje bi inace potrosio recimo na..ouuvaaj..

Sve je to ok, sto kaze SHMOLE jos ce vremenom to da se ispegla sve i bice top

Oduzimaju vrijeme bespotrebno kod ocigednih ofsajda koje mogu da dosude momentalno i nikoga ne bi ostetili

Da mogu da ga dosude momentalno dosudili bi ga verovatno, ovako nije apsolutno siguran da je to prava odluka i ima instrukcije da pusti igru i akciju da se završi do kraja. Inače nisam video tu akciju o kojoj pričaš, sa Sterlingom u ofsajdu, ako je bila u prvom poluvremenu to je zato što je jebena arena davala drugo poluvreme PING PONG SUPERLIGE MRTVE MORAO SAM DA GLEDAM TSC ZVEZDA I TU SAHRANU FUDBALA UMESTO LIGU ŠAMPINJONA.

Meni jedino katastrofa taj odnos var soba - sudija na terenu, što ovaj može da odluči da li će uopšte da gleda snimak ili ostaje pri prvobitnoj odluci. Po meni, taj na terenu bi trebao da ima manja ovlaštenja od onih za monitorom, jer pregled koji on ima je naravno daleko manji. Linijske više i ne treba da postoje, samo unose zabunu. Ovako - daš gol, i ako je na ivici, čekaš da jave iz var sobe da li vredi ili ne. Ne ovako - ovaj nije digao zastavu, pa je digne, pa ispadne da se zajebao itd. Linijske ukinuti pod hitno, suvišni su. I mogućnost glavnog da deli žute i crvene kartone - vide ovi u sobi, odrede po pravilniku i milina. Kad je sumnjiv korner takodje - mislim bezveze je, pa postoje video bimovi na svakom stadionu sad, publika vidi da je korner, oba tima takodje, vidiš i ti, al jbg svirao si već gol aut i šta sad da se radi.

Bez linijskog nam opet ostaje isti problem koji pliduu ima a to je 'gubljenje vremena', neće ni taj u var sobi da vidi ofsajd u realnom vremenu iz idealnog ugla zaustavljenog tačno u neophodni frejm, mora linijski i dalje da postoji, ako ništa makar još jedan par očiju (ljudskih dakle sklonih greškama ali opet) na idealnoj poziciji prateći liniju odbrane (ako je dobar linijski).

Ma ajd dobro to i nije neki problem serem i ja malo i nije razlog zasto sam rekao da je fudbal mrtav, naprotiv var ga ozivljava a mrtav je zato sto vise nisam bezbrizni djecacic koji gleda Inter-Milan 2008 sa sve samim zvjezdama

pa šmokljo sam si istakao probleme VARa eto. koliko god to bio kompjuter opet je sudija glavni i opet se dešavaju sranja, ili u najboljem slučaju palamuđenje koje dovodi do potpunog prekida igre dok se pogleda snimak

Dešavaju se sranja zato što su još uvek ljudi upitnog morala zaduženi za donošenje konačnih odluka, a to će bojim se da ostane tako zauvek jer prevelik je novac u pitanju. VAR nam je dao iluziju perfekcije koju zapravo nikad nećemo da dosegnemo, kao da nas prcaju u zdrav mozak.

Generalno, teoretski perfektna zamisao koja se ne baš tako odlično sprovodi u praksi odnosno na samom terenu, a bogami dosta se izgubi na fudbalskoj spontanosti radovanja/negodovanja. Saznaš da je recimo bitan gol u zaustavnom vremenu neregularan tek posle 5 minuta, imaš vreme cigaru da ispušiš dok se tumači grafika do konačne sudijske odluke. E to me nervira, eksplozivnost emocija moj kurac. Mulo.
Ubrzati tehnologiju Vara na bar pola vremena sudijskog arbitarsko-subjektivnog reagovanja, znači oću da znam dal je gol poništen zbog ofsajda najviše za 10s
Ako treba 30 čoveka plus AI da prate monitoring, neka bude, al brzo da se reaguje

Evo Stalker sve fino sročio

А контам и са изнемана и картонима да је исто тако било кад су уведени и остале те новотраије, ал' једино што смара мало тако некад, сад за светско првенство првих пар утакмица по 10 минута продужетак буде....

De se bre žurite tolko sedite, odmorite malo, gledajte tekmu, osigurajmo apsolutnu pravednost (malo morgen). Inače govorka se da će polako početi da čine komunikaciju između sudije na terenu i VAR sobe u potpunosti javnom, tome se nadam, da imamo jasniji uvid u taj proces donošenja odluka.

Е то би било до јаја да се уведе....