Imam problem sa Pankerstajnom, precani nekako kvare avant-garde.
Inace, ne bih smeo da tvrdim, ali mozda je spot inspirisan 9-martovskim demonstracijama kada je jedan sabacki pop u mantiji skakao na oklopno udbasko vozilo. Sapcani znaju ko je.
Zato što je prosečnom Srbinu ovaj gest obesti, sa kojim se tako rado identifikuje, dovoljan da zaboravi na svu nevolju i nedaće što su mu se sručile na glavu poslednjih 40 godina. Kao kad Joksimović otpeva lane moje na eurosongu - sve stane, postoje samo ta tri minuta. Mogu sutra i ćuskije da padaju sa neba, čitav svet se juče divio andjeoskom glasu iz jedne male zemlje sa brdovitog Balkana, takvom da su i dušmani Hrvati morali da mu udele 10 bodova.
Zato sto se zivot ne meri brojem udisaja, vec brojem trenutaka koji oduzimaju dah. Pogledaj pod "Tarzan tovari stelt na konjsku zapregu", Budjanovci, 1999.
“...some Serbs aren't looking for anything logical, like money. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some Serbs just want to watch the world burn.”
Autodestrukcija i mazohizam u genetskom zapisu. Ne mozemo protiv toga. A kad je vec tako, bar da bude sa stilom.
Pazi, ja jesam vernik, nebitno da li je ko drugi, ali kunem se da autoritetu na nebu gledaju i misle - sta su bre ovi ludaci toliko zapeli da se samoupropaste, neces jebiga.
verujem da je ova slika jedna od najznačajnijih za ovaj narod, ikada. Tito pali kubansku cigaru usred bele kuće, na opšte zaprepašćenje prisutnih. Nije mi za cilj da ukazujem na činjenicu kako je bravar bio dovoljno opasan da može sebi da priušti ovakve ispade (dok ovog sadašnjeg domari uvode na zadnja vrata, ako uopšte i udje), već ne mogu da se otmem utisku da je Nikson, u prvom zgodnom trenutku, pozvao jednog od onih ljudi na stranu i rekao - zapiši u podsetnik da ovu zemlju vratimo u kameno doba prvom prilikom. Koštala nas ta cigara bar jedno dva miliona upropaštenih života, ali šta je to naspram jedne stope u istoriji? I posle se čovek pita - zašto ovaj narod voli da ima vodju, pa makar kakvog? Zato što je prosečnom Srbinu ovaj gest obesti, sa kojim se tako rado identifikuje, dovoljan da zaboravi na svu nevolju i nedaće što su mu se sručile na glavu poslednjih 40 godina. Kao kad Joksimović otpeva lane moje na eurosongu - sve stane, postoje samo ta tri minuta. Mogu sutra i ćuskije da padaju sa neba, čitav svet se juče divio andjeoskom glasu iz jedne male zemlje sa brdovitog Balkana, takvom da su i dušmani Hrvati morali da mu udele 10 bodova.
Контам да тролаш, али забрана пушења у Белој кући уведена је тек 1993.
a sad ne verujem baš da je Nikson zagledao u proizvođača cigare, možda je iz Dominike npr... a to, verovatno je pitao prisutne e brt mogu jednu cigaru, ako nije frka. Zašto bi ameri branili bilo šta jednom od svojih najboljih ljudi
stani bre malo. imas embargo na sve sto je kubansko, a prica je da tito pali kubansku cigaru u beloj kuci. mozda nije bilo tako, nije ni bitno, al to je kao poenta, nije do cigare.
Tito je pusio kubansku cigaru koju mu je poklonio Kastro posred Bele Kuce u Ovalnom Kabinetu gde je zabranjeno pusenje jos od FDR zboh njegovog zdravlja i to ispred Niksona. A nikaragvanske mu je poklonio Nikson na rastanku. Da resimo raspravu.
stani bre malo. imas embargo na sve sto je kubansko, a prica je da tito pali kubansku cigaru u beloj kuci. mozda nije bilo tako, nije ni bitno, al to je kao poenta, nije do cigare.
Поента је да ништа од тога што је написано о Титу није тачно, те да је у питању још један наратив о силним/суманутим диктаторима који пркосе свима наслоњен на нешто што није чињеница. То показују и Беле траке чији сам извод горе окачио, а које се знатно разликују од Курирових или чијих већ чињеница.
kao "daaa, ovo je podrazumevano, ja namerno necu to da kazem jer znam to na nekom visem nivou, negu cu da napravim foru gde cu da sve to sakrijem a onda da navedem nesto potpuno nepovezano sto ima hint na ono sto mislim i svi ce da me razumeju, ili bar misle da sam pametniji od njih"
https://www.youtube.com/watch?v=qnL-DoOebl4 Može reći ko šta hoće, ali pop koji baca molotovljev koktel na policijski kordon je zaista upečatljiva scena.
Imam problem sa Pankerstajnom, precani nekako kvare avant-garde.
Inace, ne bih smeo da tvrdim, ali mozda je spot inspirisan 9-martovskim demonstracijama kada je jedan sabacki pop u mantiji skakao na oklopno udbasko vozilo. Sapcani znaju ko je.
Zato sto se zivot ne meri brojem udisaja, vec brojem trenutaka koji oduzimaju dah. Pogledaj pod "Tarzan tovari stelt na konjsku zapregu", Budjanovci, 1999.
“...some Serbs aren't looking for anything logical, like money. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some Serbs just want to watch the world burn.”
Autodestrukcija i mazohizam u genetskom zapisu. Ne mozemo protiv toga. A kad je vec tako, bar da bude sa stilom.
Pazi, ja jesam vernik, nebitno da li je ko drugi, ali kunem se da autoritetu na nebu gledaju i misle - sta su bre ovi ludaci toliko zapeli da se samoupropaste, neces jebiga.
Контам да тролаш, али забрана пушења у Белој кући уведена је тек 1993.
Колико човек мора бити ретардиран или сенилан (а можда није ни једно ни друго) да би ово изговорио!?
"Kada bi Dritan Abazović sutra stigao u Beograd, nosila bi ga srpska omladina na rukama. I to je poruka svim Albancima, o kojima je još Marko Miljanov ispisao najlepše stranice."
https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/913598/beckovic-izborima-crnoj-gori-kada-dritan-abazovic-sutra-stigao-beograd-nosila-srpska-omladina-rukama
Care, cenim da ti trolas ako vec drzis lekcije iz istorije ljudima.
Не ако се цела филозофија поста заснива на погрешној претпоставци. За разлику од неких еминентних чланова, ја причам само о стварима које познајем.
Car za nekog ko se bavi istorijom, bi morao da zna da kada citira nekog, stavi i njegovo ime u citat.
A ne da listam po stranama da vidim ko je to napisao.
Тилмо, за неког ко виси на форуму, би морао да зна за CTRL+F, а не да се позива на академске конвенције које сам не прати.
Nije fora u cigari care, nego u kubanskoj cigari posred bele kuce, 1970.
a sad ne verujem baš da je Nikson zagledao u proizvođača cigare, možda je iz Dominike npr... a to, verovatno je pitao prisutne e brt mogu jednu cigaru, ako nije frka. Zašto bi ameri branili bilo šta jednom od svojih najboljih ljudi
https://prnt.sc/u9e2zw
https://prnt.sc/u9e7kz
https://joyacigars.com/our-history/1970_the-official-cigar-of-the-white-house_jdn/
mislim, mozda nije bilo tako, mozda je cigara iz nikaragve, ili stavec al onda kazi da nije bilo tako a ne:
Tito je pusio kubansku cigaru koju mu je poklonio Kastro posred Bele Kuce u Ovalnom Kabinetu gde je zabranjeno pusenje jos od FDR zboh njegovog zdravlja i to ispred Niksona. A nikaragvanske mu je poklonio Nikson na rastanku. Da resimo raspravu.
Поента је да ништа од тога што је написано о Титу није тачно, те да је у питању још један наратив о силним/суманутим диктаторима који пркосе свима наслоњен на нешто што није чињеница. То показују и Беле траке чији сам извод горе окачио, а које се знатно разликују од Курирових или чијих већ чињеница.
onda napisi tako, mnogo si bre konfuzan kad objasnjavas
Ок, следећи пут ћу оставити одељак са дужим објашњењем за тебе.
kao "daaa, ovo je podrazumevano, ja namerno necu to da kazem jer znam to na nekom visem nivou, negu cu da napravim foru gde cu da sve to sakrijem a onda da navedem nesto potpuno nepovezano sto ima hint na ono sto mislim i svi ce da me razumeju, ili bar misle da sam pametniji od njih"
los stav u principu, niko te ne slusa tako