SRANJE SA IMIGRANTIMA

1. valdemar, upravo tako :)

2. eno mene na granici, vidim se na snimku mašem ahahah

3. Amerikanci su nažalost najjači, a samim tim i najuticajniji na svetu. Pola Evrope im puši kurac.
    Privreda im se zasniva na ratovima i štampanju para, mada će jednom doći vreme da i oni propadnu, ali tad će neko drugi da se ponaša isto kao oni i tako u krug. Jbg za male narode nema pravde.

4. kucajte na youtube David Icke i pogledajte njegove snimke
    imate i prevod

5. Što se tiče imigranta i ovog celokupnog sranja, neko je morao da ih pokrene. Zašto ovi iz Avganistana 15 godina nisu kretali nego su sad našli da emigriraju. Onda svi su puni para i daju po 15 hiljada evra da dodju dovde. Mislim da niko od nas na sajtu nema 15 hiljada evra sa kojima bi mogao otići u slučaju rata(osim kaizena al jbg). Mislim nisu mogli prodati kuće, ne verujem ni kola da su mogli prodati. Sve mi je to mutno jer više njih podižu pare sa istog računa...

6. Ja sam danas bio terror u akciji "Stit".

7. a ovo za licimurnost amerike... u principu nije toliko tesko ukapirati sta i zasto amerika radi, ali mora se zaboraviti nasa boljka da to neko smislja i da tu postoji neki mozak i plan iza svega toga. americka politika funkcionise cisto oportunisticki i liberalno ekonomski. ko plati najvise taj najvise ima vojske i kraj price. jedini precutni dogovor je da gde god moze da se napravi nestabilno stanje da se tu i pravi jer ce biti korisno nekad, i gde god postoji sansa da se napravi sranje brze bolje ulazi sa oruzjem. sto je najgore, i ovo nije sa nekim planom da se neka strana pomaze, nego da se prodaje oruzje.
    licimurstvo proizilazi iz toga sto se vremenom zameni onaj koji placa, ili ukapira da mu je sad isplatljivije da drugacije radi.

iskreno, nisam uvek tog misljenja, ali ponekad mislim da je to bolje od striktno nemacko-ruskog "plana", gde iza svakog sranja mora da postoji neka uzrocno posledicna veza. jeste, pomaze paoru da razume sto se to radi, jeste, izgleda postenije, ali, da li je bolje?

8. opet kazem, bolje generalno za svet.

9. Bolje za ovaj deo sveta Celte. S tim što smo mi mnogo bliži ovom delu sveta, pa ni nama ne smeta to baš nešto.

10. pa, o tome pricam... ali i to je relativno. ceo svet zivi na neki nacin od globalne ekonomije diktirane amerikom. osim afrike, al jbg, tamo bi svejedno bilo sranje ko god da je glavni, kolonisti su im jako lose i bez ikakvog razmisljanja i smisla nacrtali granice i tako ih bukvalno osudili na duuuugi rat i bedu.

evropa, daleki istok, juzna amerika, australije, pa i rusija donekle, sve bi to drugacije izgledalo da nije amerike. bolje, losije, ne znam, ali drugacije sigurno.

jedino mislim da bi indija i afrika bile iste ko god da je glavni. i bliski istok, i njih su englezi i francuzi zajebali crtanjem granica lenjirom.

11. ustvari i ta amerika... to je samo nastavak cele evropske price.

12. i nas su zajebali granicama nakon raspada. gde god imas podrucje gde su sile postavile "svete" granice, tako da su ljudi u jednoj zemlji naterani da budu nacija iako ne zele da budu zajedno, a ljudi iste nacije podeljeni izmedju vise zemalja, tu se ocekuje neko dugorocno sranje. nije to novost.
    podelili bi mi bosnu, podelili bi i kosovo, i pre svih ovih sranja, nikom se ne gine. ali, neko nas je naucio da su granice, a ne ljudi sveta stvar a mi poverovali u to.

13. Па једино блиски исток и африка одскачу драстично што се тиче начина живота.
    Далеки исток свакако (Јужна Кореја/Јапан). Јужна Америка им је јебига "пред вратима" тако да је природно да тамо имају јак утицај. Пази, Европа и Русија су културолошки јако блиске, колико год политички деловале удаљене. Јебига, културолошки, Швабо је ближи Русу него Амеру, Енглези су ближи Америма, али Русија и Европа нису добар пример, тачно изгледале би у неку руку другачије, али исто тако, развој Европе је текао како је текао и заправо су сами Европљани довели до развоја у том смеру.

Европа је мало "засебнији" ентитет, ово остало да. Аустралија, далеки исток, обе Америке, то је чисто амерички утицај.

14. ma ne nacin zivota, ili kultura. jednostavno, da aje amerika bila drugacija svi ovi koje sam pobrojao bi ziveli drugacije, osim indije i afrike. tamo mislim da bi bilo potpuno isto osim sto ne bi imali koka kolu.

15. Ja mislim da su Nemci krivi za propast Evrope. U oba svetska rata toliko se Evropa međusobno poklala da su kolonijalna carstva morala da propadnu. Još, zbog njih su Englezi i Francuzi morali da zovu Amerikance da im dođu u pomoć, a ovi gde se zapate, nikako da odu. I onda zbog Nemaca imamo Evropu poluzavisnu od SAD, a sa druge strane joj na granicama sede Rusi i samo čekaju da se nešto razjebe pa da krenu da rovare i ponovo traže interesnu sferu kakvu su pre imali. Nemci i Francuzi jesu mnogo veći igrači od nas, ali nisu u poziciji nezamislivo različitoj od naše.

16. Nemci realno nisu nikakvi vojni igraci jer potpuno zavise od USA i nisu nuklearna sila. U second-tier kako to ameri vole da kazu spadaju Englezi, Francuzi, Iran i Indija. I onda ima treceligasa koliko hoces od koji su neki nuklearni, a neki ne (Izrael, Pakistan, Australija, Brazil, Kanada, Japan), i na kraju cetvrti tier u koji spadaju svi ostali , izuzev gologuzije kao ovde po balkanu i slicne po svetu, ali ona nije problem. Problem je zelja USA da Rusiju i Kinu stavi u drugi tier.

17. Sve to i još mnogo toga se uči na već na malo ozbiljnijem kursu ekonomije
    (Neo)liberalni kapitalizam ka kome upravo srlja naša vlada je i doveo u svetu do svega što ste napisali na prethodnih par strana
    Smisao nije da vi ili ja budemo zadovoljni i mirni nego ZADUŽENI i bez države u smislu granica, kako bi krupan kapital pronašao nove načine i sisteme za mužu para od većine svetske populacije. Sve ali sve je podredjeno tome kako bi se napravio mentalni sklop kod većine čovečanstva da radi pod uticajem SVOJIH potreba (kupujem, jedem, serem i u krug)
    Finansijska struktura na berzama danas se ne zasniva na realnom proizvodu nego na poverenju
    Poverenju u održivost bankarskog sistema koje de fakto i de jure stvarno NEMA ŽIVI NOVAC već samo fiktivnu piramidalnu maglu
    Svet se polariše i uništava ekonomski a samo jedna ideologija na svetu to koristi

18. dobro, cegevara ekonomisto, ZNAMO mi otprilike to ne moras da se pravis pametniji. ono sto se ja pitam je da li bi bilo bolje da je NEKO drugi, svoj sistem nabacio SVETU umesto tog SISTEMA. mozda JE to i najbolje za ljude generalno, jer svejedno smo stoka, pa je mozda i najbolje da vecina misli da je to sto radi za sopstveno dobro, nego konstantno misliti kako te neko JEBE otud ili ovud. JBG, mislim dakle postojim.

kul je ovako kapsovati poneku rec nasumicno, zvucis ludje. ne komplet lud ko da sve kapsujes, nego onako odajes utisak osobe koja se dovoljno razume u nesto ali sa vremena na vreme poskoci iz stolice i ovako izgleda:
    https://s3.amazonaws.com/rapgenius/MPZMRVFsTja0vIB7EE1H_images.jpeg
    kad nesto BAS hoce da ti objasni.

19. sve je to Fredrik Pol objasnio pre pola veka

20. ma najvise mi se svidjaju ti sto komentarisu o trulosti moderne ekonomije, ciljem da se uniste ljudi i tako to sa laptopa smisljenog u americi na americkom internetu, pa kad se smori otici ce do frizidera u kom ce biti hrane, pa ce da se odveze na poso naftom. eventualno kad se razboli otici ce do bolnice da ga poprave, a kad napravi decu bice dosta manje od 20-30% sanse da mu umru zena i dete na rodjenju a onda ako ga nista ne ubije skoro sigurno ce preterati 70u a verovatno i 80tu, 90tu ako sad ima nekih 20-30 god.

dosta toga je trulo u modernoj ekonomiji da ne moze da bude trulije, samo je pitanje da li smo mi kao vrsta sposobniji za nesto bolje, i dal bi neko drugi to bolje. mozda da je bolje ono bi to bilo glavno.

a najbolje je kad se navede pogledaj skandinaviju kako oni... a cinjenica je da nije moderne ekonomije skandinavci bi jeli koru sa drveta, kao i komplet evropa. svi na neki nacin zive od onih koji bi na silu da uvode red i globalizuju, samo se neki bolje a neki losije snasli. bez toga bi svi bili govna i ne bi ovde diskutovali o tome nego bi lagano hranili stoku da imamo da jedemo.

sad dal je to bolje, opet kazem da ne znam. ali zapitam se sa vremena na vreme, ne gutam ni ovo da je americki sistem najbolji na svetu, ali necu ni da odem na drugu stranu da gutam drugacija govna.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.