Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Ok
Momak je imao tumor ili kancer na mozgu, te mu je od strane lekara predlagana operacija koja povlači rizik trajnog invaliditeta (paralize), jedne strane tela. Zbog toga su se okrenuli ka alternativnoj medicini.
Mada kad razmislim mozda i jeste 100 posto rekao da moze izleciti rak,ipak je to takav tip glave od koje se moze ocekivati tako nesto :)
То што је пацијент изабрао да се не подвргне операцији није релевантно за утврђивање буљоримове кривице. Дефиниција надрилекарства по кривичном законику не предвиђа вољу пацијента као модалитет, нити уверења надрилекара о успешности, нити масу осталих варијација на тему.
Оно што је битно правно гледано је да је особа А која није лекар пружала медицинске савете / подухвате особи Б и то је резултирало смрћу особе Б - узевши у обзир да је подвргавањем алтернативној методи изостало лечење које би смрт могло спречити, резултат је 2 до 12 дина робије.
nisam citao poslednjih 7 strana, do malo pre sam sedeo u kafani sa nekim pravnikom, advokatom sta god da je, izneo sam mu slucaj, kaze uz pravog tuzioca lik ce da zaradi par godina, pa mi iznosio primere i citiro mi zakon, i neke prethodne slucajeve itd...tako da...mada nzm, uvek moze i neki vukajlijas biti u pravu tako da...
Не улазећи у правне аспекте, мораш бити баш велико говно од човека да убеђујеш неког да одбија терапију јер ти је зинуло дупе за 100 јура од тинктура.
https://i.postimg.cc/x8wm1S7Q/50702984-600764040344728-2299293304346378240-o.jpg
И ове његове вјерне пратиоце по Јутубе позатварати све у лудницу.
Колико је глуп Мујо, јеботе.
Две ствари, Мирољуб је стекао поверење курчећи се звањем доктора (између осталог и природњачке медицине), и свесним довођењем у заблуду људи који су усред личне трагедије у стању смањене могућности резоновања.
Заједно са још неколико пријатеља покренуо је Центар за природњачке студије, као непрофитну организацију са циљем да научно докаже и популарише библијско Стварање и принципе здравог живота. Центар је најпре започео свој рад у Србији, а затим у САД.
У оквиру Центра за природњачке студије постоје више центара и института, попут:
Институт за природну медицину;
Институт за националну историју.
Петровић је покушао да оснује неакредитовани факултет у оквиру свог центра.
Институт за природну медицину Петровић рекламира као факултет са којим се може радити било где у свету, иако на страници факултета, у делу названом „акредитација” нигде не наводи да ли му је икада и која референтна установа издала акредитацију. То га, међутим, није спречило у онлајн обуци кадрова и додељивању диплома и титула дипломираног лекара природне медицине, магистра природне медицине и доктора природне медицине. Услов за добијање дипломе лекара природне медицине на овом факултету је онлајн полагање предмета као што су: основи религије, увод у медицинску терминологију, депресија, концепт природне медицине и др. Испити се полажу електронском поштом, тако што студенти одговоре на питања која су добили у документу преко електронске поште.
Друго, лик има свој "институт", "факултет" о ком у суштини говори и у овом клипу, и тим "факултетом" ствара кадрове који продају његове тинктуре, по његовој препоруци, аргумент "нисам ја узео паре" је на нивоу да се Дарко Шарић вади на "нисам ја продавао коку по улици".
У суштини, самом овом реториком се представља као стручно лице, што га чини преварантом, за шта по закону мора да одговара.
Сумњам да велики број људи када оде код приватног лекара проверава акредитације факултета на којима су то завршили. Искомбинујте то са исподпросечном, неедукованом, да не кажем глупом особом која је пала на његову харизму којом је привлачио људе које вара (нешто слично концепту секте), и фејлом државе (која би исто могла да се гони због дозвољавања рада овог срања), добијете катастрофу. И наравно, то што су други фејловали (и сестра и држава и оболели) не значи да је Мирољуб невин, него је крив, и то дебело, за манипулацију и превару, на првом месту, а тек онда за смрт и одвраћање особа од стручне помоћи.
У овом случају, када се исти представља за "доктора природне медицине" на основу неакредитованог факултета у некој америчкој вукојебини, његов савет престаје да буде савет човека испред самопослуге, и добија на тежини (информација не постаје релевантна), јер се показује намера. Технички, ово је чисто надрилекарство.
Човек је позивајући се на гомилу људи ("јесам ли ти рекао да не идеш код доктора, ако се он осећа боље, значи боље је" није савет, него стављање себе у позицију ауторитета који се бави том облашћу), одвукао човека од одласка под нож и тиме директно условио његову смрт (смрт није проузрокована раком, него бенигним тумором који је притискајући одређене делове мозга директно утицао на развој епилепсије и самим тим довео до епилептичних напада).
Треће, потурањем неакредитованог факултета као нечега вансеријског доводи људе у заблуду, а људе на ивици очаја, ни без тога није тешко довести у заблуду.
Дакле, треба да одговара не само за надрилекарство, него за лидерску позицију у мафијашкој организацији која је варала људе, издавала лажне сертификате којекаквим докторима природне медицине који су касније ваљали његове производе за солидне паре, а постојање својих "студената" чак ни он не пориче. Сајт је параван и бедни покушај ограђивања од целе приче.
Да, не може му се одузети лиценца јер исту не поседује, али може и то дебело да одговара за превару која је довела до убиства.
Е да, и н-то, и он је био на саслушањима као антиваксер, тј. има кривичну пријаву, као и Карлеуша, Маја Волк и остале одвратне њушке. Врло вероватно да као и обично судски процеси и ту трају доста дуго, па се не зна епилог свега тога, али чак и да му је опроштено то, овим је себи закуцао ексер у сандук, јер поновљени прекршај може само да говори о његовом надрилекарству.
И није Теша извукао Мирољуба испод неке каменчине, наследио га је, са све завесом од Бошка Обрадовића и емисије "Двери српске"
https://youtu.be/f2I4PtBv9gU
Da,bio je on poznat i mnogo pre Tese,posle Deretica verovatno najpoznatiji teoreticar zavera.
Nasao sam i temu na Vukajliji o njemu pre 7 godina.
https://vukajlija.com/forum/teme/36375-miroljub-petrovic
Да, али тада није толико био примјећен.
Da.I tada su ga smatrali budalom uglavnom,ali je bilo vise onih koji su ga uzimali za ozbiljno nego posle Tesinog gostovanja.Posle toga je postao samo mim i maskota,nista vise.Ali eto opet su se cak i posle toga nasli oni koji mu povere zivot.
Ja sam mislio da oni sto ga uzimaju za ozbiljno troluju ko Maestro ili tako nesto,kad eto dodju ovi i povere mu zivot.
https://www.youtube.com/watch?v=t-X8q8RmWL0
LOL
Posvetili su 10% emisije slucaju,opusteno prica o Velikoj Srbiji i Seselju i nekim trivijalnim stvarima,ko da se nista nije desilo.
I sve vreme se ponasa skroz raspolozeno hahahaha mora mu se priznati barem za taj bol u kurcu.Mnogi bi na njegovom mestu drhtali i pravdali se svaki sekund koliko traje emisija.
Ajde jebeno ne postavljate svi iste klipove po deset puta.
A u toj emisiji, Marić mu par puta kaže da ne skreće temu, nego da shvati da ga čeka krivična prijava.
A i Marić se distancira od njega, ono pa ti si nama bio smešan i simpatičan, zato smo te dovodili, i mi znamo da nisi doktor, nemamo mi veze sa tobom.
Nisam znao da je postavljan,izvinjavam se.Pa i treba da se distancira,sigurno nece da ulazi u to,a i jesu ga dovodili zbog zajebavanja,sigurno ga nisu dovodili kao doktora.
Mene je taj Miroljub mnogo nervirao jos odavna dok je pominjao stalno kamenjarke, pricao o svetom pismu, tamo stalno pominjao poseban i cudan nacin zivota, i neretko je znao da me razbesni.Imam osecaj da je covek sektas.