Prijava

Malo su ga tukli

Mi smo svi glupi sto registrujemo kola, a on pametan. Kad ce interventna da ga izloi kao coveka bre. Jedva cekam da se nekom jakom inspektoru zameri, pa da ga lokalni dileri/navijaci ugaze kao picku zadnju :)

Zelja mi je da sretnem savica dok je u gasu sa murijom i da mu uzviknem neku poruku podrske u tom momentu. Savic je novi crni bombarder.

uopste nije u tom fazonu nego sto su bezobrazni i traze za registraciju vise nego sgo kola kostaju zbog neke gluposti

Zelja mi je da sretnem savica dok je u gasu sa murijom i da mu uzviknem neku poruku podrske u tom momentu. Savic je novi crni bombarder.

eeeee, ali tada je Crni imao iza sebe cigane, momke od časti i imtegriteta, prave Srbe i buntovnike. Ovaj sad ima snsgejlije

zbog neke gluposti

Па није због глупости

sta nije za glupost gleda se cena po kubikazi isto glupost najveca

sta nije za glupost

ratio legis овог решења је дестимулација коришћења моторних возила са СУС мотором. Наиме, када не можеш да утичеш на цену возила (јер Швабо шаље овде половне зелди кршине јер му се више исплати да га да Србенди за мале паре него да га рециклира у својој земљи), онда мораш да имаш скупе дажбине и скупо гориво, иначе путна инфраструктура и урбане агломерације не би могле да издрже обим саобраћаја. Па јеботе, сваки домаћин који држи до себе има бар једно ауто за пијац неђељом и једно ауто за кад иде у пичарење. Па онда жени једно, сину једно, ћерки, баки, беки.... фамилија има возни парк од 5-6 возила која заједно не вреде 10 000 €.

cena po kubikazi isto glupost najveca

О овоме би се дало дискутовати

Pa kako nije glupost da za auto koji ne vredi više od 400e ili 250e u gvožđuriji registracija bude skuplja od samog vozila? I to svake godine, sve dok ne napuni 30 godina starosti, e tek onda je cena registracije identična kao i vrednost auta. Pričam o starijim automobilima sa 2000+ cc.
Dan ne pričamo sad o raznoraznim atestima bocama i kurcima svakakvim, pa ova smejurija koja kaže da auto ne sme da prelazi propisanu dužinu na tehničkom, pa sad moram da skidam polu fiksnu kuku svaki put kad registrujem kola (kuka je inače FABRIČKA i NAMONTIRANA FABRIČKI i AUTO JE KUPLJEN I DOŠAO JE SA FABRIČKOM KUKOM KOJA JE NAMONTIRANA U FABRICI ali neeee, propisi su propsi). FABRIČKE rol barove neću ni da pominjem...sve moram da skidam, odradim tehnički, dobijem nalepnicu, pa opet montiram sve, da bi opet sledeće godine u to vreme to isto radio.

I zašto je za moj auto 1.8 i 74kw skuplja registracija za 3-5k od recimo auta koji je 1.6 i 115 kw, kad već i vrapci znaju da je bitnija konjaža od zapremine?

Pa kako nije glupost da za auto koji ne vredi više od 400e ili 250e u gvožđuriji registracija bude skuplja od samog vozila?

Па ја не знам који део мог поста ти није јасан. Када би регистрација била 3000 годишње и литар чорбе 100 динара, испразнили бисмо у потпуности аутоплацеве по Њемачкој и Аустрији. Иовако смо аутоотпад Европе. И јебени босонци и shqiptari су забранили увоз €3 још пре пар година. Високе цене дажбина и горива су једина ствар која спречава Србина да седа у ауто и кад иде да баци смеће. Или ћеш имати садашњу ситуацију (да дижеш кредит да би регистровао ауто), или ћеш имати ситуацију у којој ти кола ништа не значе, јер нигде не можеш да стигнеш са њима, из разлога што су путеви и паркинзи претрпани.

Sad ja ne znam koji deo mog posta tebi nije jasan.
Ovo iz novina nekih, nisam proveravao verodostojnost teksta:

Dok vlasnici automobila u Srbiji svake godine posećuju servise za tehnički pregled i šaltere MUP-a, Italijani svoja vozila registruju na pet godina, a obavezan tehnički pregled u zemljama Evropske unije se najčešće obavlja svake druge godine.

Mislim, o čemu mi pričamo ovde?
Ako tebi ne, meni lično smetaju nenormalne cene i porezi za nešto što ne vredi toliko. Ne znam šta tu nije jasno.
Slažem se za zabranu uvoza e3 standarda. Ok, daj državo olakšice neke, tipa 500-1000e da oteraš svoj euro3< u otpad i uzmeš auto euro 4+ motor ili šta već. Stimuliši već kupovinu ekološki prihvatljivog auta za 21. vek, ima načina sigurno da ne palamudim.
Ne, nego puniš državni budžet tako ili kome već džep i to traje li traje.
A čoveku koji radi i ide na posao u 2 ili čak 3 smene treba auto. Možda ne u većim gradovima sa organzovanim 24h prevozom. Imaš mesta gde bus ne ide posle 20h, a kuća čoveku je 15km daleko od radnog mesta. Bajs? Može, ali šta ćemo sa onih npr 7 km gde nema ulične rasvete?

Ali ne mislim da će srbin da kupi sebi ženi sinu ćerki kevi ćaletu auto samo zato što će registracija da bude 50e a čorba 100 kinte, već zato što sumnjam da može da skrpi 2500-3000e po autu za svakog člana porodice.

treba da se napravi formula za registraciju automobila koja je fer gde ce biti uzeto u obzir i dugorocno zagadjenje i uticaj po prirodu, a i u proizvodnom procesu zagadjenje, takodje i ostale tehnicke karakteristike koje se ne uzimaju u obzir

Italijani svoja vozila registruju na pet godina, a obavezan tehnički pregled u zemljama Evropske unije se najčešće obavlja svake druge godine.

Ово су кључне реченице. Мрзи ме да гуглам, али треба упоредити просечну старост аутомобила у Србији и у Италији. Такође, треба узети у обзир још неке факторе, као што су квалитет путева и цена путарине. Иначе, €4 стандард је гоwно, које се забрањује у пакету са €3. И да, дизелаш више трује него бензинац из исте емисионе класе. За субвенције се слажем, мада на нашим путевима су проблем камиони и аутобуси. Лако је усрати неку сиротиљу и приморати је да отера голфа двицу под пресу. Ај да видим ко ће да протера тамић или неки аутобус као онај што га Швабо искључио из саобраћаја и објавио слике па нам се сви смејали.

treba da se napravi formula za registraciju automobila koja je fer gde ce biti uzeto u obzir i dugorocno zagadjenje i uticaj po prirodu, a i u proizvodnom procesu zagadjenje, takodje i ostale tehnicke karakteristike koje se ne uzimaju u obzir

Слажем се. Знаш где смо ми од тога?

Цијена регистрације треба искључиво да буде везана за степен загађења које ауто емитује, затим за потрошњу горива. Дакле ништа кубикажа, ништа снага. Зашто би више плаћао регистрацију неко са аутом типа 2015 годиште 2.0 150 kW него 1987 годиште 2.0 64 kW . Нема смисла, поготову што је емисија гасова неупоредива.

svaka njemu cast.
fin primjer građanske inicijative.

Потрошња овог 2015 око 6 литара а овог 1987 око 8 литара

Izgleda da komša što vozi eskorta iz 1986. pojma nema kolko zagađuje okolinu, sutra ću da mu predložim da kupi Insigniju neku iz 2014 makar, jer stvarno više nema smisla da truje narod okolo.

zašto onda za 2.0cc LPG auto osetno skuplja registracija nego za 1.9D ako je kod ovog prvog emisija gasova po štetnosti zanemarljiva u odnosu na dizelaša? Zanemarimo sad godište, iako je vrlo bitno.

pa vrlo brzo bi se korigovala i cena automobila kada bi se uvela regulacija, na podrucju beograda treba uvesti zone da ne mogu ispod euro 3 motori da voze i dovidjenja

Цијена регистрације треба искључиво да буде везана за степен загађења које ауто емитује, затим за потрошњу горива. Дакле ништа кубикажа, ништа снага. Зашто би више плаћао регистрацију неко са аутом типа 2015 годиште 2.0 150 kW него 1987 годиште 2.0 64 kW . Нема смисла, поготову што је емисија гасова неупоредива.

sve to lepo zvuci i ima smisla, samo je problem sto '87 godiste vozi sirotinja koja jedva da ima za gorivo

al s druge strane, i treba se nesto uciniti protiv zagadjenja koje polako, ali sigurno postaje ozbiljan problem u srbiji il bar u beogradu

zajebano je ovo pitanje