Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Da im pokaze nebo i kaze "ovo je nebo"
Vrv ih troluje tamo kako ima svoju slandzu preko koje jebe horde nevakcinisanih riba na svojoj planini.
A kada mu dokurci sidje u podnozje gde napravi harakiri medj hotulima.
Ne kapiram melka, u sred govneta ode tamo gde je najgore umesto na random planinu.
Zasto jbt.
mene malo iznenadjuje da je uopste mogao da ode jer austrija vazi za zemlju sa trenutno verovatno najstrozim uslovima/merama u evropi
Zaboravljaš važnu činjenicu - Melk je VACCINATED
Ili možda ipak ne?
Od danas valjda samo vakcinisani, prelezali i bla bla
Samo oni koji nisu prelezali i nevakcinisani ne mogu unutra.
Nebitno dal si zdrav, ko te jebe.
Vakciniso se jednom dozom.
Zasto jbt.
Zato što sam čovek humanista i tiče me se sve što se tiče čovečanstva uopšte; morao sam ovo podmuklo zlo da vidim izbliza, iznutra. Ovo je jedinstvena prilika da ponovo proživiš komadić istorije jer, kako već 2 godine volim da kažem, mi živimo u 1933. E sad kako imam čudne sklonosti, potrošio sam naročito mnogo vremena izučavajući logore, previranja, zlo, okolnosti, psihologiju...Došao sam da vidim kako su se osećali oni pametniji Jevreji tog vremena, koji su shvatili šta se dogadja i sklonili se u Ameriku ili Kanadu.
Jer ovde sam bukvalno Jevrejin - njih su doduše prezirali jer su tada zauzimali najviše položaje (bankari, lekari, pravnici...), mene jer sam pripadnik trećerazrednog naroda čija dijaspora jednako uništava ovu divnu zemlju (tako bar misle, zapravo, da nas nema, podavili bi se u sopstvenim govnima za dva meseca).
Došao sam ovde i uopšte ne gledam da se asimilujem, upao sam bez vakcine, slobodno se šetam i razgovaram, i mogu da napustim ovaj brod kad god, ne moram da trpim bilo kakva sranja. Ja, degenerik i ravnozemljaš, uživam daleko više slobode nego fini, kulturni Bečlija, što bi i bilo podnošljivo da je krijem. No ja je nosim na dlanu i ni najmanje je se ne stidim. Udjem negde pretvarajući se da sam francuska sobarica, i odglumim zbunjenost kad ne smeju ništa da mi prodaju. Pošto sam lepo obučen, umem da se vladam i imam kul britiš akcenat, mogu da ih varam da sam odakle god - pitam ljude kako mogu da trpe ta sranja, odmahnem glavom i rezignirano kažem - hvala u svakom slučaju, niste vi krivi, dovidjenja. I zaista ostanu da stoje ko popišani. Uostalom i treba da se osećaju tako, imaju svaki razlog za to.
tldr: Отишао да тролује хотуле и прода коју теглицу.
Jer nije ni čudo što svako zlo kreće odavde - Beč je grad mnogih naroda, svako živi u svom toru i ti torovi se mahom ne vole, mada se podnose. Bečlije, ostali Austrijanci, Balkanci, Cigani, Turci, Čečeni...Svako za sebe, niko nikom ne veruje. Niko od tih ljudi neće da se vrati tamo odakle je došao, a malo ko je spreman da se odrekne ovo ovde jer - realno, ovde sa vrlo malo truda i žrtve možeš da živiš kao bubreg u loju. Burazer koji ovde obitava već brdo godina bez papira i radi na crno, ume da prebaci 4.500e kad je mesec dobar i ima pravog posla. Sve ima cenu, pa i kičma. Niko ne želi ovo, naravno, ali jebeno je istrčati pred rudu i zameriti se sistemu, dok će drugi oćutati i zadržati bar nešto. Što kaže Solženjicin - ljudi će trpeti neverovatna sranja dok ih ne ostaviš bukvalno bez svega.
Tako da ono, Australija je zemlja hotula, a Austrija zemlja Celtova - kulturnih i solidno obrazovanih, vaspitanih ljudi koji nisu ovce, ali nisu ni Čegevare; nemoguće im je uvaliti muda za bubrege, ali su ih svejedno primili, pa sad moraju da nadju opravdanje pred sobom i pomalo pred drugima. To naravno ne pije vodu, no pun frižider, bmw u garaži i solidan djiro konto nisu zanemarljivi anestetici.
Možda na Zapadu imaju pare, ali mi ovde smo sačuvali dušu. #sirotinjska_spika
Zavide nam itekako Sevidže. Shvataju ljudi vrlo dobro šta se dogadja i kako stoje stvari, i da je ovo tek uvod u raznorazna sranja koja su, po svoj prilici, neminovna. Beže ljudi jednako i odavde. Dve žene (kod kojih treba da putujem) su prodale sve ovde, odjavile stanove, napustile dobre poslove, digle keš sa računa i otišle na Zanzibar da žive medju onom sirotinjom. Zatucani, bandoglavi Srbi, odbranili su kakvu - takvu slobodu i ponašaju se kao da je 2017. Jebo sve kad na svakom koraku od tebe prave budalu. Sestra je npr primila dabl dozu, možda sad već i tri, nisam pitao. Svejedno, testira se svaki dan. Na svakom koraku moraš da pokazuješ da si 2G, kako bi obavio najbanalniju stvar. PCR koji radiš je do te mere smešan da je to neopisivo - i da si bolestan možeš da odneseš tudji uzorak, ili izručiš onu tečnost u bočicu bez da je sipaš u usta. Niko ne gleda. Ali u tome i leži poenta jer
nije stvar u tome da nešto ima smisla, već naprotiv, suprotno - da je do te mere besmisleno da i potpuni idiot može da shvati, ali da svejedno mora tako da postupa. To lomi kičmu potpuno. Mi smo tako odlučili, zato što smo tako odlučili, jer mi smo mi, i ima da postupaš kako ti se kaže. Za sve to vreme imaš gajbu od 60 kvadrata koju plaćaš 400e, frižider i rezervoar puni, na poslu te ne maltretiraju, alkohol jeftin, cifre na računu se umnožavaju. Perfidna vrsta zla, vrlo delotvorna.
"Da li ste 2G". Nisi više ni čovek, ni ličnost, ti si 2G. Automat, ispravan, odgovarajući stroj. Ili onaj drugi. Te preziru :D Strašne stvari. Bio sam u subotu na protestu (ne baš u masi, toliko ne mogu da dozvolim sebi); ono, murije brdo, na sve strane. A 2000 protestuje kao nešto. I ti koji razmišljaš isto kao i oni - mrziš ih kad ti dodju na vrata, jer nisu 2G. Taj rad.
https://i1.sndcdn.com/artworks-000605120581-0gvh46-t500x500.jpg
Melk: generator citata za bednike. Eru bi karijeru napravio na njemu #ProdavacCrveniGledaUpod
#nijesedesilo
A sto im ne kazes da si 1G, sto i jesi, mozda ti prodaju nesto ipak.
Ja mislio melk isao turisticki.
Inace ja ne bih imao bubrege krecem u random hotul property.
ovo nisam znao jbt, sta kao udjes u prodavnicu al na kasi ako nemas kovid pass nemos kupis.
jbt kakvo trolovanje. Svaka cast