Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Sustinu problema vidim u tome sto na sajtu nema izrazenih rusofila, ni izrazenih zapadnjaka, te se taj polet debate i pickaranja nema gde prirodno prebaciti. Da ne pricam o grobar-cigan pickaranjima, toga nema od 2014 na sajtu. Jedino popriśte bitke ostade vacca i koronka, a to je užeglo baš. A unutrašnji nagon za isterivanjem maka na konac ne jenjava jbg.
Probao sam malo sa prozivanjem carine drugarice milice, probao sam sa otvaranjem niske viber grupe (koja funkcionse odlicno btw), probao sam s kvizom, probao sam sa prozivanjem poznavanja engleskog, sve sam probao, ne ide.
Sto je to problem?
Bukv nema problena.
Ja ne znam sto se neko i dalje trudi da ubedi u nesto ove tri tetke caru, melka i pusikirka ejdusa. Jeste, carevi, sve je ko sto kazete i vozi
Molio bih južnjački plebs da ne razvlači gluposti u 17 redova koje svejedno niko ne čita, već jasno, konkretno, razložno - od čega se porazboljevaše sad odjednom svi ti dobri triplvakseri, ko širi bolest kad su svi vakcinisani, na kome dakle mutira, hvala dovidjenja.
Pa debilu kome nije jasno zašto se za boginje prima jedna a za grip više vakcina (svake sezone jbg) mora detaljno da se objasni
I da, vakcina nije bila baš delotvorna kako smo se nadali, i efekat joj slabi verovatno sa svakom sledećom mutacijom. O ne, prve verzije nisu savršene, anyway...
To opet ne dokazuje da će pomru ljudi za 5-7 godina.
Znači nije baš efikasna, i ta ne baš efikasna slabi, i opet svejedno moraš da je primiš inače ne možeš na posao, deca ne mogu u školu i td? Škk?
Treba neko u tvorza možda za tvrdnju da vaca štiti 95%, a realno je štitila možda 8%?
Pa taj deo jeste debilan. Ali ja to nisam ni sporio. Plus, ovde te niko nije terao. Tako da nepostojeći problem.
https://en.wikipedia.org/wiki/1957%E2%80%931958_influenza_pandemic#Vaccine_and_aftermath
Ajoj kolko li je ljudi pomrlo od ovih vakcina što su ih sa tehnologijom iz '50ih zbrzali iste godine.
Ajme, strah me je i pomisliti!
Jbt uzeo fajzer na vama 60 milijardi za cirka godinu dana, i dalje vazdižete vacu. Trebali bi za portparole da vas uzmu, gori ste od ovih Vučićevih čru botova.
Ja ne znam da l se neko ovde ikada zalagao za obaveznu vakcinaciju?
ŠKK?
Ovo je totalno drugi problem i priča za sebe. I nije uzeo od mene nego od svih pošto su bile javne nabavke.
Tako da joke's on you, i ako se nisi špricao, platio si je.
U neku ruku si i veći debil. LOL
nek neko kaze melkoru da su postojale razlicite varijante ovog virusa, a vakcina pravljena za prvu koja je i bila najopasnija. mene ne cuje.
ovo drugo, sto do dana danasnjeg niko nece da podvuce crtu i zajebe to je druga prica, i nema veze sa ovim svim ostalim sto drobi.
Milina sa vama ljudi, jebeš mi sve. Može da vas jebe kako ko hoće - da vas zaključa u kuće na 5 dana, pogazi vam ustav i oduzme najosnovnije gradjanske slobode, primora na takozvane mere za koje svako od vas, u startu već, zna da su idiotske i ničemu zapravo ne služe - ali nevažno, zašto štrčati, sve se poštuje. Radi bezbednosti drugih, naravno, drugi su najvažniji. Posle kad i to padne u vodu - nebitno, guramo idiotluk do kraja. Jbt obezvredili vas kao ljude, skrljali vam ekonomiju, primorali vas da u sebe unesete neko govno čija učinkovitost se pokazala kao fejspalm, i mene čovek od 40 godina, ej, još pita - pa dobro, zašto sam ja sad poeo govno. Lol. Niko neće odgovarati za bilo šta i na bilo koji način - čak se to ni od koga i ne zahteva. Ništa se ne preispituje, nema onog - dobro, možda smo ispali kreteni, hajde da probamo to sledeći put da predupredimo...Ne. Da li ćemo imati novu pandemiju za 4-5 godina? Jok ti ćeš, pa jbt stvoreni ste da trpite ova sranja.
zajebano za respiratorne viruse napraviti vakcine, menjaju se mnogo i prenose mnogo lako. da nije do sad bi smo i grip iskorenili jbg.
U ovoj prici sa vakcinom najpozitivnije sto su mnogi mucnuli glavicom te u perspektivi mozemo ocekivati jos veci broj avaxa i veci otpor prema farm mafiji
Avaxi - ljudi koji mucnuli glavom
Vax - otpisani
Stim da treba imati u vidu da mnogi nisu hteli bustera tako da sta ce biti u sl pandemiji neizvesno je
Čekaj brate Celte nemoj sada ovde da me jebeš - zbog čega, ako je virus mutirao i vace više ne rade za nove varijante, ljudi primaju druge, treće, četvrte doze? Čemu? Zašto se bustuju? Ili radi ili ne radi, odluči.
Daj bre Celt imaš virusa za sada poznatih više nego zvezda u univerzumu lol, ništa nismo iskorenili.
Predugačko ti ono melky skrati malo brate niko neće da ti čita ono.
Melkijadese, nikad ti niko neće objaviti roman. Umrećeš sam, jer niko ne želi s tobom da provodi vreme. Večito ćeš biti kafanski sredovečni mudroser kvazifilozof.