Prijava

Razmišljao sam poslednjih godina, doduše ne baš ozbiljno, o kojekakvim lekovitim travama (i slične teme); kada sam nastradao sa kičmom pre par godina, izguglam domaće ulje od kantariona koje svi živi hvale i čini čuda, naberem, napravim, i stvarno mi jako mnogo pomogne, mada sam naravno bio skeptičan po tom pitanju. I tu se negde malo kao zainteresujem za biljke.

Prošle godine nadjem neki kao ok recept za orahovaču, nikad je nisam mario, no reko ajd pošto imam par oraha napravim devet litara, kontam prodaće se. Medjutim kad je bila gotova, i kad sam skontao koliko je dobra, rešim da ostavim sve za sebe. I popilo se naravno, eno mi se pravi nekih 20 litara trenutno, nadam se da neću baš sve popiti. I ulje od kantariona se pravi, i krema od nevena, i od čuvarkuće...Suše mi se neven, kamilica, dud i lipa za čaj, kontao sam da bi bilo ok da naberem i koprivu, što da ne. Zašto uopšte ovo pišem

shvatio sam koliko je zapravo lako praviti kreme, meleme, ulja, sapune...Čajeve, sokove, džemove...Sve je krajnje dostupno, i znanje i materija, a i tržište je dosta dobro pošto su ljudi, hvala Bogu, krenuli da se vraćaju prirodi i ne bi da se truju kojekakvim govnima + je sad sve daleko jednostavnije izreklamirati i poslati poštom, ako i za to ima potrebe.

Pa ako neko ima nekakvih zanimljivih ili kakvih već ideja, nek se uključi. Našao sam interesantan jedan kanal takodje https://www.youtube.com/@DijetamesecevemeneYT

probaj marihuanu

SKETCHY AF XD

dud i lipa za čaj

Pročitao sam DUA LIPA za čaj lol

Podrška melke, al slabi smo ti s tim možda da sačekaš Lestata i Triforsa oni su u toj alternativi čini mi se, ovo ostalo sve go hotul

Možeš praviti i svoj džin, pogotovo ako imaš pristupa smrekovim bobicama. Ideš na infusion fazon - potapaš u votku smrekove bobice plus sve ostale travke i citruse koje ti se čine zanimljivima.

Ja sam to radio, budu odlične kombinacije.

Znam i lika koji pravi domaći pelinkovac, ali nisam ulazio u detalje.

Nisam alternativan, al sam zato seljak.

probaj marihuanu

E bez zajebancije, probao sam puter od gandže domaći par puta, i to je pravo pravcato ludilo - samo moraš znati kad da uzmeš i koliko, jer se uzima jako malo, a može da se desi i da čekaš po tri sata da proradi. Ne znam dal to tako treba, al takav bio puter. 3-4 sata ništa, i onda odjednom kao da te neko odalamio nevidljivom letvom po glavi, krene da vozi odmah i ne pušta po par sati (jutro, ležiš u krevetu i misliš se - ajde molim te prestani, jer vozi i dalje, ali ok, ne kao posle odvratnih sintetičkih droga u koje sipaju svašta i koje su goli krš, pogotovo kod nas, mada te ubedjuju da je roba prvoklasna i ostala sranja.) Nebitno

Kumela moj, koji inače niti vari nit bilo šta drugo, imao saobraćajku pre desetak godina (žena se zakucala kolima u njega) i skrlja se baš gadno, gomilu nekih lekova pio koji su mu sjebavali bili zdravlje. I proba puter i bilo mu do jaja, i uzme neku količinu da ima. Kaže da je izbacio bio skoro sve lekove protiv bolova i ostalog.

Znam i lika koji pravi domaći pelinkovac

To se iskr. ne bih usudio da radim, ovo za džin mi zvuči krajnje zanimljivo doduše, ali ni to ne bih prodavao. Zajebi. A i ko će to da kupi, ma kako da je dobro; imam kući ne znam kolko rakije od breskve što sam je ispeko prošle godine, i do jaja je radža, jer sam je napravio baš kako treba, al ono, ljudi kad čuju da je od breskve ugl. su u fazonu - jbt šta je sad to, iš od mene stim.

Jedno vreme je bio popularan uzgoj ljutih papričica i pravljenje soseva od njih. Ulaganje malo, a mogućnosti brendinga neograničene.

Skeć:

Melk sos - razvaliće vam rč.

Kraj skeća

Nabaviš seme papričica kojih inače nema u serbiji. Praviš soseve, začine za roštilj itd.

Možeš praviti i svoj džin, pogotovo ako imaš pristupa smrekovim bobicama

jel smreka isto sto i kleka? posto je klekovaca dzin ustvari.

Misim da je drvo smreka a plod kleka

Nije, kleke su žbunaste biljke a smreka je drvo sa svojim plodovima

nemam pojma, ono sto je "juniper" to se koristi da se napravi dzin i daje mu ukus. alkohol ispod je jebem li ga od cega, od nekog sranja ko votka.

ukus ko klekovaca

kad smo kod toga, gimlet najbolji koktel. vitamin C i kleka, po prici travara verovatno leci sve poznate bolesti od herpesa do side.

Evo sad gledam mozda ste i u pravu jbg kad se drugacije zove na razlicitim krajevima.

Sjecam se da smo po šumama brali te neke bobice ko mali i zvali smo “kleka” al se bralo sa nekog žbuna onako nisko

Eo vidim ima takozvana patuljasta kleka, bice da je to to

Juniper uglavnom. Nek su nas zavadili, pleme im jebem, za svaku stvar sto naziva ima.

Te papričice su mislim halapenjo, imali smo ih u jednom restoranu u saksijama. One su jako dobre za prevenciju infarkta i krv, drugar je hteo da ih prodaje valda osušene, kao lek.

Nznm Celt, smreka je valda četinar, trebalo bi barem da je tako.

Jesu, to su te papricice melk

Ali svaka ljuta papricica i te zajebacije imaju KAPSAICIN, kažu da pomaže u prevenciji raka želudca i probavnog trakta iako djeluje da ćeš ga dobiti kad je progutaš

kupi seme imas svakakve meksicke paprike, mozes da zajebavas ljude posle da probaju da umru jer to kolko je ljuto ne postoji medju paprikama koje imas da nadjes po srbiji.

imas one sto izgledaju sprceno i zguzvano, sto bukvalno instiktivno ti ne bi palo na pamet da zagrizes puno, al imas i one sto izgledaju vrlo miroljubivo a ako zagrizes najebo si debelo.