Prijava

Halapenjo se da preziveti. Habanero, ako zagrizes normalan zagriz, progutas, najebo si ga debelo.

srecom pa izgledaju kao nesto sto ne bi trebao da diras.

ja nekad kupim u prodavnici. i to ne da se svajcarisem pa uzmem 1-2 nego sta ce ti vise, malo secnes od jedne stavis u pasulj ili neko jelo, deca ne mogu jedu vise :)

a i jedno 50ak % odraslih

jedno vreme sam se zajebavao i jeo tako ljute (ne evropsko ljute nego stvarno) stvari, i navikne se covek, mozes da bez veceg problema jedes vecinu ljutih stvari recimo sto bi u srbiji bile mnogo ljute, da osecas ukus preko toga i uzivas.

al npr azijsko ili meksicko mnogo ljuto, to nikad neces moci i mislim da niko i ne moze. tu mozes samo da razvijes svest da kako god se osecao u tom trenutku ipak neces da umres, iako tako izgleda, i da se pomiris sa bolom, jer pomoci nema.

Probaj habanero celt

Edit: vidim da si spomenuo gore, sorry

Ljuto nije ukus nego bol, ne znam zašto bih sebe oljućivao, naročito jer kojekakvi drugi organi trpe posledice, tipa čmarni kolutić, a džaba što u glavi imamo 25 kad je telo već uveliko prevalilo taj prag, treba se čuvati šuljeva i kojekakvih drugih stvari što mogu doći s godinama. Ljuto sam nekad pre voleo, sad samo kobasice. Daleko manje, generalno, koristim začine nego nekad pre.

Staviću ovu knjigu ovde da je ne zaboravim, deluje korisno i dobro

https://www.knjizare-vulkan.rs/zdrava-ishrana-i-travarstvo/26141-lecenje-biljem-dopunjeno-izdanje

Pohvalicu se da sam uspeo da pojedem karolinu riper. Prvo krenuo oprezno pa posle muski zagrizao. Bukvalno su mi samo potekle sline iz nosa, nekontrolisano. Jebeno jeste, bol trajao mozda 5 minuta i to je to.

Whoe mo fo B

E bez zajebancije, probao sam puter od gandže domaći par puta, i to je pravo pravcato ludilo

Znam čoveka što radi na veliko, ako zatreba.

Puter, za gandžu se snađi. Xd

Vrač, slikar, šaptač kerova, sociolog, psiholog…

Daj tu orahovaču da probamo

Od halapenja je glat jača jedna prosečna domaćica naša

Halapenjo… ima da se nadje tipa 1 od 50 domace one najobicnije da bude ljuca od prosecne halapenje.

Habanero i ove sprzene, zajebi. Nije izraslo nesto tako ljuto od semena sto su kod nas.

Al ovako subjektivno jedno od gorih iskustava kad kupis vezu onih uskih, aromaticnih domacih, a neko ih spakovao da npr, svaka 6. bude paprena a ostale nista.

Pa igras ruski rulet, jer kad zagrizes ne zagrizes ko da ocekujes ljuto, nego celu papriku gurnes u usta, a ljutinu osetis tek kad si sazvakao sve, pa pljuvao gutao isto sranje.

Pohvalicu se da sam uspeo da pojedem karolinu riper

kakvog je ukusa, jel se oseca ukus? Ono jel mirise na papriku, ili je samo bol.

Vrlo malo ukusa, tj blag je koliko se secam, uglavnom osecas kako przi samo

Domaćih tih malih ima jako ljutih, da. Dvaput sam se zajebao, i to baš baš zajebao, i napravio od sebe cirkus i tačku smejanja. Sa me je neko snimio, kontam da bi do sada imalo 40 miliona pregleda. Od tada, krajnje oprezno sa papričicama.

Halapenjo valda ima neki sastojak koji je jako zdrav i dobar, ne znam.

Kad smo već kod toga, znam jednu dobru anegdotu, ali će možda biti malko poduža, gledaću da skratim

Pohvalicu se da sam uspeo da pojedem karolinu riper

A niko ne priča kako je kad izlazi na drugu stranu.

Ja bih se i upustio u primarnu borbu, sekundarna me plaši.

Pre nekih 10-12 godina drugar radio u jednom od onih napucanih restorana, i izmedju ostalog, imali neki od tih ultra ljutih soseva. On čovek voli stvarno ljuto, kaže, sipaš bukv. jednu kap u tanjir pasulja i izgoriš. I dodje jedan dan grupa nekakvih baba tu da jede, u prolazu, idu na nekakvo more nešto, nebitno. I jedna tražila paprikaš neki, al da bude ljut. Ovi oljute, donesu, baba proba, kaže - šta je ovo, rekla sam ljuto da bude. Konobar čovek šta će, izvini se, vrati se u kuhinju, skrljaju nekakve tucane paprike, kaže baba - sine nemoj da me zajebavate, šta je ovo. I čovek naravno ispizdi, vrati se, krne 4-5 kapi tog nekog sosa, baba proba, ustane, i digne čitavu frku pred celim restoranom, u fazonu ŠKK ja došla ovde da jedem, vi me jebavate.

I konobar pukne i krene da objašnjava, alo ženo šta se glupiraš, ljuto je u pm, čak smo ti i (to nešto) stavili. Kaže baba - nabijem i tebe i to govno na kurac, al je ljuto moš misliti, papri tek malo nešto, popila bi bocu toga na eks. Konobar fejspalm, kaže - ženo znaš bre ti šta je to, to (medju 5 najljućih stvari na svetu fazon itd), krene baba da se sprda s njim, pred svima tu, kaže - u 50e da ću pojesti tu pred tobom neću trepnuti. I ajd što je ovaj popizdeo, nego sluša i šanker šta se dogadja, i pita i on da se klade (prethodno su je tu ubedjivali i konobar i šanker i kuvar i šef). I donese momak sos, baba otvori, zguta sve na eks, vrati bocu, uze sto jura, pojede paprikaš i ode svojim putem. Ovi izneverovali.

Ćale je nekad davno izgubio čulo ukusa bio, sticajem okolnosti, mogao staklo da jede, ništa ne bi osetio. Kontam da se i ovoj nešto slično desilo, i da je išla tako po restoranima i savatavala ljude da im uzme lovu.