Prijava

Lep dan danas, pa sam hteo da vas pitam kakva su vaša iskustva sa ovom bratskom zemljom?

odlicna tema rispektara pliduune ceo dan targetujem gde da pejstujem ovaj link

https://www.instagram.com/reel/Cvm_c-yr1Oo/?igsh=NzA3dWl1NXhoYTVj

Врло позитивна, то су наша браћа, у тешким ______ као и ми, а ипак пливају. Имају сјајну културу, прелепу земљу.
Ако нам је за утеху, наше Српкиње су лепше

Grčka zakon. Ako hoćete pravu Grčku, bez prilagođavanja Englezima sa fensi pizdarijama, bez osećaja da ste na morskoj verziji šabačkog vašara kao u Paraliji ili na Kasandri, đe su trv domaćini, prelepa klima, milion plaža i hrana jebe keve idite na Tasos. Samo izbegavajte Limenariju, jer je u sezoni vazda haos u saobraćaju. I ni za živu glavu ne idite na mermernu plažu.

Bata Sale be like:

Dodji u Tasos, do do dodji u Tasos

pliduu ne ide se u tasos, tasos je

O T O K
T
O
K

Da li ste mislili:

O S T R V O
S
T
R
V
O

Kad bejah mali Leptokarija mi je bila skroz ok, čak i sa onom travuljinom na svaka 2-3 dana. Zgodno je ako ti je baza za 2-dnevno planinarenje na Olimp.
Kad postadoh malo matoriji, videh dozu Crnogorštine u Grcima tu u Leptokariji: pregradjuju plaže, ne daju da legneš bez ležaljki (čitaj: bez dnevnice), hrana nije bila skupa (uvek možeđ da nadješ neki lep restorančić gde nas vole, ili bar ne mrze).
Skijatos mi je bio top provod. Ako ideš svojim autom verovatno je i bolje. Gorivo jeste skuplje ali obilazak celog ostrva je neprocenjivo iskustvo. Ja sam išao na foru, par dana iznajmljivanje auta, par dana bus/autostop, a par dana pešačenje, + oni obilasci ostrva brodićem (gde auto nije mogao da dosegne). Ima plaža za svačiji ukus.
U zadnjih par godina 2x sam išao na Tasos. Bio sam u gornjem levom delu ostrva (Pahis se valjda zove taj deo) milina... ima par uredjenih plaža sa prirodnom hladovinom, a ima i jedna divlja plaža tu u blizini koja je meni medju najboljim plažama na kojima sam bio. Obala pesak, onda udješ u vodu i hodaš po nekoj steni 20m (kao da je neko izbetonirao dno mora) i onda opet ulećeš u pesak. Od one stene pod nogama sve je svetlo oko tebe. Imaš osećaj kao u mermeru da se kupaš.
Sa druge strane ostrava su one popularnije plaže. Ja sam bio sam na jednoj (ustvari su 2 koje deli nekakva prevlaka, kao St.Stefan recimo, samo što ova plaža desno je kao popularnija). Tu je plaža sitan kamen i prilično je velika ta laguna, ali dolaze (pre)često neki brodići na izlete (da im se okupaju putnici) pa onaj njihov miris benzina kad dolaze i odlaze baš zna da uništi ugodjaj. Na južnoj strani ima stenovitih i peskovitih plaža.
Lepo i za sinlg i za family kombinacije.

Prvo pravilo ljetovanja u Grckoj je da ides gde ima sto manje nasih.

Nekad se to moglo naci cak i na Halkidikiju, sad tesko. Al razlika je uvijek bila nebo i zemlja, ne samo po ostalim turistima na taj ocigledan nacin, nego i po Grcima kako se ponasaju, po cistoci ulica, plaza, usluge po lokalima itd, sve je drugacije.

iskreno da vam kažem, plaže su mi dosadile, more ko more svuda isto. ja čak ni ne volim da plivam. koji dio grčke je lijep da se obiđe iz istorijskog/pravoslavnog aspekta, a opet da si tu neđe na moru da mi ne bi ostatak familije jeo govna?

Ono, lepo čovek napisao: Iskustva iz Grčke.. to što sam ja to protumačio iz aspekta letovanja tj. mora, a ne iz istorijskog/ pravoslavnog aspekta, to je moj problem.
Elem, Skijatos ima neku planinu i tamo pri vrhu se nalazi manastir do koga ide autobus (2.5e valjda beše karta). Taj manastir je napravljen da bude kao muzej. Tu se čuva neka Grčka zastava koju su krili tokom turske okupacije i mnogo im je bila bitna za dizanje ustanka (valjda su na njoj polahali neku zakletvu). Ima tu gomila slika iz I balkanskog rata. Ima i naših po tim slikama.
Dole u dvorištu ima neka presa kojom su cedili maslinovo ulje, i ima prodavnica vina i maslinovog ulja.

Za nepravoslavnu istoriju imaš varijantu Rodos ili Krit. Imaš tamo gomilu antičkih iskopina.
A za pravoslavnu, da se nacepiš tu negde oko Atosa, ima svaki dan po nekoliko brodića koji idu tamo-amo, ostaviš familiju na plažu a ti pravac u autonomne krajeve. Ako te zadesi neka bura, obustavljaju se brodići i onda mora prespavaš negde u manastir

što se mene tiče ne bih se ni vraćao :D

Sta ti je good christian boy, hoce da ide po grckoj da obilazi bogomolje a ne ko neki da karaju grkinje i jedu giros

pa dobro giros može, grkinje da jebem na to još nisam spao, još nisam vidio jednu da ne izgleda kao prosečni srpski tečo

Grčka je do jaja, ja sam zaprosio devojku na Porosu, skroz kul je otići na neko random ostrvo iznajmiti skuter i nedelju dana se voziti po ostrvu 10/10

dodji u opanak jedini srpski restoran dodji u grcku dodji dodji u grcu