Izračunati visinu pravilne 6-strane piramide ako joj je bočna ivica dužine 6 cm i obrazuje sa ravni ugao od 45 stepeni.
Ево и од мене мало математике :Д
Vidim da se u Srbiji prate moje izjave sa velikim interesovanjem. Pozdravio bih ovim putem velikog prijatelja Dejana Ramba Petkovića ili ti Malog Ramba kako ga ja iz milošte zovem. Svojevremeno smo harali ulicama Rija, vozili kroz favele 200 km/h, dok je iz auta treštala kompilacija the best of Ipče Ahmedovski. To su bili dani kojih se sa suzom u oku setim. Iskidamo po po kartona vinjaka, nije bilo tran... ženke koja nam nije dala, pa ujutru na trening ko da ništa nije bilo. A ove strine Mesi i Kristijano kad ih ujede komarac traže poštedu, nje to sportski, jbg
Nisam još krenuo piramidu, nisam imao matu cele prve nedelje lolo. Pravilna piramida u osnovi ima pravilni šestougao koji ti je sastavljen od 6 jednakostraničnih trouglova. Vidi da li to ima nekakve veze lololo.
Ako zaklapa ugao od 45 stepeni treba da nađeš dužinu koja spaja osnovu i vrh piramide, jebeš me ako znam kako se to zove, i onda ti je posle blejica jer imaš polovinu kvadrata.
E pa to, visina piramide je jednaka visini jednakostraničnog trougla u osnovi čija osnovica je 6cm. JA JEMEN!
Za to ti ne bi bio potreban ugao koji je dat. Čim je dat ugao, jedno od vjerovatnih postupaka rešavanja je korišćenje trigonometrije. A imamo i prav ugao tu.
našla bez gugla
Ko je ona nova na tarzaniji? jel neka nasa odavde?
Pitaj na Tarzaniji.
to peki nek si im reko! tarzanija tarzanima!!
Ajte inzinjeri pomagajte, kako ide partikularni dio u diferencijalnoj jednacini
X^2cosx
Interesuje me onaj polinom kojeg je stepena.
Paz' sad 'vako
Biće da se loži na Inglorious Basterds.
jel ovo neki album, il' šta je? Tom Waits, Nick Cave and friends?
http://youtu.be/9gEqwagyV9Q
Pošto mi ni gugl ni wiki ne nađoše odgovor.
Izračunati visinu pravilne 6-strane piramide ako joj je bočna ivica dužine 6 cm i obrazuje sa ravni ugao od 45 stepeni.
Ево и од мене мало математике :Д
Brate siguran sam da je blejica zadatak, samo kad bih znao formule i to.
Ko je ovo napisao, neka se sam javi?
http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fudbal/220450/Pravi-Ronaldo-Mesi-ispred-Kristijana/komentari
Е превише питаш манутд :Д
Pa valjda ste vas dvojica isto godište, kako ne znaš, Mančesteru? :) Jao, džabe idete u tu školu, ja sam to znala u svoje vreme... :)
Nisam još krenuo piramidu, nisam imao matu cele prve nedelje lolo. Pravilna piramida u osnovi ima pravilni šestougao koji ti je sastavljen od 6 jednakostraničnih trouglova. Vidi da li to ima nekakve veze lololo.
Ako zaklapa ugao od 45 stepeni treba da nađeš dužinu koja spaja osnovu i vrh piramide, jebeš me ako znam kako se to zove, i onda ti je posle blejica jer imaš polovinu kvadrata.
Ne ček, visina piramide bi trebala da bude jednaka dužini visine jednakostraničnog trougla u osnovi. Valjda.
EDIT : Ili dužini stranice jednakostraničnog trougla u osnovi.
Rešenje je 3√2. Oćeš preko pvt-a da ti objasnim postupak? Samo nijesam sigurna da li si učio trigonometriju, jer sam koristila sinus.
ај веснам ако бога знаш, учиЈо сам тригонометрију, сад дал сам је научио то не знам баш :)
Za to ti ne bi bio potreban ugao koji je dat. Čim je dat ugao, jedno od vjerovatnih postupaka rešavanja je korišćenje trigonometrije. A imamo i prav ugao tu.
Ćobrel, sa slike se vidi, H=ssin(45 stepeni), H=6sqrt(2)/2=3sqrt(2). Eto ga.
EDIT: Preteče me Vesko.