Za to ti ne bi bio potreban ugao koji je dat. Čim je dat ugao, jedno od vjerovatnih postupaka rešavanja je korišćenje trigonometrije. A imamo i prav ugao tu.
Ne znam, ako je vama komplikovanije preko jednostavnog crteža i formule koju ste učili u 6. osnovne nego preko trigonometrije i tako toga onda jbg. Ja radio ove nedelje par zadataka na tabli bez trigonometrije, a moglo je, i bilo mi je do jaja, bez žalbi ikakvih lolo.
Napominjem da nisam radio bio matematiku 3 meseca lololo.
Obrisah ono lololo.
Пичкин дим.
Напомињем да никад нисам радио математику ололоо :))
Веснам шаљи поступак и слободно пиши коријен од два и тако :Д
Ali i dalje mislim da ne mora preko trigonometrije. Rešenje je 3 korena iz dva jednostavno preko crteža polovine kvadrata.
Па не мора, ал што би се цимао кад овако стаје у пола реда? КОЛЕГА, ВАШЕ ПИТАЊЕ ЈЕ ТРИВИЈАЛНО#!"
http://www.dodaj.rs/f/U/ce/1V5QWipB/piramida.png
EDIT : a ti je i visina i osnovica jednastraničnog trougla u osnovi ako nisi razumeo lololo.
EDIT na EDIT : onaj kurac = a puta koren iz dva al to valjda dođe na isto.
Zadatak jes lak. Treba znati samo osnovne stvari vezane za piramidu i malo trigonometrije i to je to.
Lakše bez trigonometrije, kako bi ga objasnio nekome ko ne zna trigonometriju ako ne ovako? Fora je lepo razmisliti, ne samo ubaciti formule lololo.
Fora ovoga zadatka je provjeriti naučeno- trigonometriju, a ona se uči prije ovoga. :) Što komplikuješ?
Ne uči on trigonometriju nego stegttfredemetriju, trigonometriju je učio u drugoj.
Evo je apdejtovana verzija lolo.
http://www.dodaj.rs/f/3R/sL/2qTVt836/piramida.png
Misli se na stereometriju.
To sam i mislila.
E to sam mislio.
Ne znam, ako je vama komplikovanije preko jednostavnog crteža i formule koju ste učili u 6. osnovne nego preko trigonometrije i tako toga onda jbg. Ja radio ove nedelje par zadataka na tabli bez trigonometrije, a moglo je, i bilo mi je do jaja, bez žalbi ikakvih lolo.
Mada to verovatno ima i veze sa tim što sam imao 2 iz trigonometrije te osećam nekakvu odbojnost prema njoj lolo.
Па ово и није нека тригонометрија, крајње основне ствари, тригонометријски круг и пар карактеристичних углова, ТО ТИ ТРЕБА ЗА ЖИВОТ
Hnjooo, idem na prava boli me kurac. A na matematičkom sam smeru lololo. A ove osnovne stvari znam tako da ono. JA JEMEN!
Који си ти цар у ствари!
Apsolutno.
Mančestere, priznajemo, TI JEMEŠ.