IT Kutak - raznorazno pitanje

  1. Знам да се ви овде баш разумете у рачунаре, а ја сам нуб к'о коњ, па да изложим проблем:

    Изгледа да ми се процесор на лаптопу прегрева и делује к'о да ће да цркне ускоро. Забоде цео комп, мош га јебати - ништа, и упаљен кад га пипнем доле (хихих).

    У питању је интел и3-2328м, 2.2 гхз.

    Може бити да је и вентилатор пун прашине, није чишћен откад је купљен, а има томе две и по године, а сам нисам покушавао, мада бих могао ако није нека јебада превелика.

    Постоји ли неки сајт где бих могао да видим која му је оптимална радна температура (нашао сам да ради до 85 степени, ал' то је горња граница само), или да ми кажете колика је оптимална температура уопште за лаптоп процесоре, још боље би било. И који сте оно програм помињали ономад да је добар за праћење стања?

    Скинуо сам неки "спидфан", показао да је цпу температура 45 степени чим сам га упалио, сад је на неких 48-50 после 20-ак минута рада.

    Има ли ишта чиме могу да га спасим, уз, претпостављам, обавезно чишћење вентилатора? Оно, неки програм који би контролисао стање, појачавао рад вентилатора и то. Ал' да је поуздана ствар.

  2. стварно ми гори под ногама, да не кажем под лаптопом, помоуите плс

  3. meni laptop hteo da se zapali od vrućine, moraš da otvoriš, očistiš od prašine i zameniš pastu na procesoru(i grafičkoj ako ima),

  4. Znači kompresor ne usisivač jer ćes počupati delove pa posle više nećeš sa daun drugarima moći igrati xaks

  5. Rasklopi, očisti sve, stavi pastu i vrati sve kako je bilo.

  6. Coa pičkurdo koji je laptop u pitanju, ako ima poklopac sa donje strane možeš da ga izduvaš (hladnjak hehe) samo prvo skini kuler. I pastu zameni obavezno, ako je zabagrela naprskaš WD40 i ostaviš par minuta. Ne prećeruj sa WD-om, oće da plane ko ciganska vikendica lolo

  7. acer aspire e1-571g, добро је шљакао, сад мало једе говна. морам да нађем неког клинца из насеља да ми то одради за паклу цигара, да не јебавам але џД

  8. Eo ti video, na starijim krševima se skidao ceo donji poklopac, ma milina. Ovog tvog treba razjebati skroz

    https://www.youtube.com/watch?v=STaaLHUH4Ng

  9. Brt bolje daj soma soma ipo da ti odrade u nekom servisu nego sam da jebavas ili neki debilpo njemu..

    Pojebes nesto posle da se jebes

  10. Pojebes nesto posle da se jebes

    Ovo ima smisla do mojega lolo

  11. Ovo ima smisla do mojega lolo

    I ja sam 3 puta citao da provalim hahah

  12. гледао сам прва три минута овог видеа, ма 'ајде, пре бих направио свемирски експлозивни модулатор. кол'ко ће мене да кошта да понесем ово лепо неком ко уме, неће преко 2 сома да узму за чишћење и подмазивање?

  13. Elek - traktorista XD

  14. Rekoh ti coa, soma, soma ipo..
    Sve zavisi od servisa i lika..

  15. е па ако је тако сале онда сутра носим да се то дотера како треба, да се не јебавам. мада по овом видеу би могло, него немам ја живаца, лакше ми је да дам неком ако су те паре.

    и таман да узмем половно оно постоље са вентилацијом код њих, тога морају да имају на кило.

    а сад ми дајте онај програм с очитавањем бројки који сте помињали овде двајестину пута, мрско ми је да листам сад.

    и хвала на помоћи, љубазни сте јако. ;)))

  16. Pošalji postekspresom, vraćam ti ga sređenog do petka. Za brojke imaš speccy i Aidu Extreme, samo skineš sa neta ključ.

  17. Coa, valjda ne gusis ventilatora da drzis na cebetu ili necemu sto ga davi?

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.