KK Partizan

1. svi nesto komentarisu u stilu "moramo da se vadimo protiv francuza" kao da smo mi sad nesto usrali, igraci odigrali lose i neefikasno, te da nam je ovo ko zna koja godina da nismo pobedili barsu. i to ne forumasi vec izjave ljudi koji su upuceni u ovaj sport vise od mene.

ja licno se nisam nadao pobedi, voleo bih da nekad prvu odigramo kuci, sa laksim protivnikom ali dobro sta je tu je. brine to sto nema pobeda na strani ali mislim da ce biti bar 2 u prvoj fazi. pa i da izgubimo od barse i eventualno jos 1 kuci ne bi trebalo da brinemo za prolaz.

2. Pa fakticki nama je dovoljno da pobedimo Nanter i Budjerlar po 2 puta i idemo dalje.
    E sad, sa francuzima bismo to trebali na kvalitet da uspemo. Budjelar cemo ovde da dobijemo,a ne bi me cudilo da tamo izgubimo, tako da bi nam valjala jos neka pobeda,mada tesko cemo da dobijemo i Fener i CSKA i Barcu kuci.
    Najvise sanse tu dajem da dobijemo Fener,al opet sa Zeljkom na klupi bas tesko.
    Da su nam pali prosle sezone, dobili bismo ih ko iz picke.
    Zato bi nama islo u prilog da Nanter i Budivelnik ne pobede nikog osim medjusobno jedni druge, to bi prakticno znacilo da se prva 3 putnika vec znaju,pa da na opustenost velikana uspemo da im ukrademo neku pobedu ..

Kako sam isplanirao, jebem mame.

3. Ma to je naucna fantastika.. Eventualno sledece sezone, i to da platimo od para koje uzmemo od Berte, Milosava, Bogdana ili jednog od bogalja pod kosem.

Mada, ni Aleks vise tamo nije bitan ko sto je bio do prosle godine.

4. Ma jok. Nema šanse. Ko i ovi iz FK što nas pale za Klea...

5. KLEO SE KLEO DA JE TEO AL NIJE SMEO

6. nego odakle ovima pare da se drkaju po barseloni?

7. Oću i ja da analiziram malo lolo

Zaprepastilo me je što je čitava tekma, dakle i Partizan i Barsa, odigrana sa relativno malo napada - lopta se gušila do poslednje sekunde, često je isticao posed, Lampe govno je pogodio dve, tri na isteku koje ne bi smeo da pogodi, lopta je prečesto išla kao centru pa se ipak vrati nazada da Vesterman, Bogdan ili Marselinjo vide šta će sa njom. Jeste početak Evolige, ali je košarka bila realno očajna, jedino što me umiruje je što je Barsa na istom nivou, a prevaga su bili bicepsi Džoija Dorsija.

E sad, saglasan sam (kao da je teško tu biti saglasan) da Partizan posle mnogo, mnogo godina ima znatno jaču spoljnu od unutrašnje linije. Da vidimo kako se to manifestuje:

Žo Lovernj igra celu tekmu na četvorci i njegova minutaža može samo malo da se smanji kada se varti Bertans koji je ipak prirodno trojka. Žo je zver (i ne pišem to kao kompliment, nego kao stil igre: borben, grize, skače, gura i radi sav prljav posao uopšte), ali ne zna ni da šutne trojku ni da vodi loptu. To ga u mnogome razlikuje od četvorki na koje smo navikli (Milojević, Šuput, Roberts, Gist). Dakle Žo nije pretnja sa distance i ne može da raširi odbranu, što nas dovodi do drugog velikog - još većeg - centarskog problema:

Musli i Gagić, mora se priznati, imaju još teži posao nego mnogi centri pre njih. Često udvojeni, oni nemaju pojma da vrate loptu, da primete prostu činjenicu da ako njih čuvaju dva igrača da jedan saigrač jebiga matematički mora biti sam. Po Dirihleovom principu lolo. Visoki, ali bez mase, Dorsi može na kurac da ih natakne i da zakuca levom rukom na drugi obruč. Nisu ni svi centri pre njih bili razarači, ali ovoj dvojici fali jedna od dve stvari: ili mišići i igra leđima (Peković, Marić) ili straobalno dobro zatvaranje reketa u odbrani, to jest pretnja bananama (Vraneš, Lazme - jer Barsa je čini mi se prvih osam šuteva iz reketa lako realizovala, a i posle joj je procenat ostao nadrealno visok). Nažalost, ne vidim da tu nešto radikalno mogu da napreduju, pogotovo ne ove sezone.

I šta da se radi? Ili dovesti ljudskog centra, u šta sumnjam (domaćih nema, a stranaca je previše) ili značajna, neočekivana minutaža za Milutinova koji, iako klinac, ima mudnu kesu znatno gabaritniju od ove dvojice.

A sada spoljna linija, koje jeste daleko bolja, ali je neuobičajeno tanka za Partizan. Ogroman plus je što je Vesterman izrastao u prirodnog pleja, oseća se dobro sa loptom, ne prodaje je, ali se i ne šteka, šuteve uglavnom pogađa. To je važno jer drugog pleja praktično nemamo. Pominje se Stefan Marković, mislim da bi on bio odličan jer je kerber u odbrani i jer bi jednostavno bio jedan više normalan igrač.

E sad, u igri bez jake centarske linije, Bogdan, Milosavljević i Kinsi često moraju da pokušavaju 1 na 1, bez otvorene pozicije (samo jednu od onih trojki pogodili smo nakon kruženja lopte i izlaska iz bloka, a ostale na mišiće, tj lucidnost) i to može da znači da dvojica od njih trojice često neće imati svoj dan. Tu onda fali četvrti, čisto u rotaciji, pa da možda ponekad odigra više, ako mu krene. Pa čak i kada se Berta vrati, trebaće širine.

U prevodu, tanka je linija koja može da podeli solidan tim od stvarno dobrog tima, a ta linija je TOŠO NAĐI PARE I DOVEDI DVA IGRAČA SOLIDNA NE MORA KOBI BRAJANT.

Šta vi mislite?

8. Da nam plej treba, treba nam da će da ga dovodimo čisto sumnjam. Isto je i za peticu. Nema na tržištu ničeg interesantnog za naše uslove. Musli je značajno podigao igru al Gagić je sve gori ne može tu Milutinov mnogo da promeni al bi svakako bio bolji od Gagića.
    Nama najviše treba igrač ko Lučić ili Bertans, znači da može na tri i četiri. U svakom slučaju šuter koji će da širi protivničke odbrane. Kinsi nije šuter. Opet teško da ćemo da dovedemo bilo koga.
    Što se tiče Žoa mislim da će Dule već sad da sa njim raščisti ono njegovo izvlačenje na pop i nećkanje. Znači ili će da počne da šutira kad izađe ili neće više to da radi. Videlo se da je i Dule popizdeo, vrv prvi put da je popizdeo što neko neće da šutne trojku lolo
    Sve u svemu to nam je što nam je. Šteta što nam mali Berzins nije došao to nam taman fali ili Kalinić možda.
    Da je Bertans tu ne bi nam ništa više falilo jer nam upravo fale te njegove standardne 3-4 trojke po meču a često je znao da zvekne i više.
    To nam je što nam je. Znajući Duleta tvrdoglavo će da istera svoje, ne verujem da će da potpisuje nekog.
    Ne bih se samo složio oko tekme, jeste bila na mali broj poena al za mene prava evroligaška dobra i jaka utakmica dve ozbiljne ekipe a neki revolveraški obračun nekih kaubojština. Tekma nije bila dosadna nijednog jedinog trena.

9. I ja se slažem sa Oksom i prilično dobro, čak i više od toga je izanalizirao kako stojimo.

Ne slažem se kod tekme, meni se sviđala, jer ni ja ne volim košarku sa milion poena i trčanjem k'o muve bez glave. Zato i ne gledam NBA, posebno ligaški deo.

Sve u svemu u pravu si, a povratkom Bertansa će sve to izgledati daleko bolje, mada i meni se čini kao da fali još jedan igrač.

10. http://www.youtube.com/watch?v=vXM1BB3XCUU

Koji retardi, nijedan potez sa nase tekme. Mogli su neki elijup reala ili onu gagulinu majstoriju bar da ubace u 10..
    jbt dijamantidis dao trojku, fazon 4to mesto :/

11. Pa dobro Gagula je stvarno zaslužio jer ih je ozbiljno namagrčio, ali nema veze. Biće neko Kinsijevo u sledećim kolima kada bude zakucao preko dva igrača Nanterea sledeće kolo :)

12. Ne bih se samo složio oko tekme, jeste bila na mali broj poena al za mene prava evroligaška dobra i jaka utakmica dve ozbiljne ekipe a neki revolveraški obračun nekih kaubojština. Tekma nije bila dosadna nijednog jedinog trena.

AMIN.

I nemojte molim vas pricati o Berti i Lucicu kao igracima koji pokrivaju 3 i 4, kad su prosle sezone njih dvojica ZAJEDNO na cetvorci proveli mozda 20 minuta ukupno.

Zofri me jeste iznenadio nedostatkom muda, pogotovo jer je onu prvu trojku pogodio, al ne sumnjam da ce vec Dule porazgovarati sa njim i da sledeci put sutnuti kad god je sam.

Mi pljujemo Muslija,a pogledajte statistiku, skoro svaku tekmu 10p i 10 skokova.. Da se ne zajebavamo, to je odlican ucinak. Mislim da ce Milutinov mnogo doprineti tu. Pre svega jer ima kosarkasku inteligenciju. Podseca me na MIloja. U zavisnosti od situacije trazi resenje,dok musli i gagula zacrtaju unapred kako ce da "daju" kos, i to ce pokusati sve i da na toj strani stoji 3 protivnicka igraca.

Ja sam prilicno zadovoljan ovom ekipom, i mislim da nam ne trebaju jos dva igraca. Stefan Markovic bi dobro dosao jer je slobodan, dobar defanzivac, i plus pun samopouzdanja nakon EP, uz to i domaci. To bi prakticno znacilo da iz rostera ispada Aranitovic i Andric, sto prakticno znaci da smo samo na dobitku jer ce ova dvojica da udju tek u finalnoj seriji kad budemo bambusali efempe sa jedno 25 razlike pa da Dule malo pisa po sirotinji. Od centara nemamo koga da dovedemo, jer stranca ne smemo (ionako vec imamo jednog vise, sto znaci da Dalo nece igrati superligu),a domaci prakticno i ne postoje.

Igramo evropsku kosarku, i mnogo me to raduje. Presli smo put od tima za nabijanje kos razlike do tima koji sa Barcom SVAKI put igra egal utakmicu, bilo na strani bilo kuci.
    I sto se mene tice, i ako ne prodjemo, nije kraj sveta, u onom EK mozemo da sijemo redom, a ne bi me cudilo da padne neka sama zavrsnica.. Mada ipak mi je realnije da prodjemo u top16, a onda sa Bertom je sve moguce :)

13. Da, ja bih voleo da Stefan Marković stvarno dođe, a nije nemoguće. Dovodimo mi igrače i u ovom periodu. Šta znam i ja sam zadovoljan, a TOP 16 ne tražim od njih. Musli igra bolje nego prošle sezone to je sigurno, a Gagić me brine. Kao da ume, al' je mnogo glup, tako neki fazon. A što se tiče Berte, to je toliko veliko pojačanje kada se vrati, da ćemo biti za 30-40% jači sa njim.

14. I nemojte molim vas pricati o Berti i Lucicu kao igracima koji pokrivaju 3 i 4, kad su prosle sezone njih dvojica ZAJEDNO na cetvorci proveli mozda 20 minuta ukupno.

Ovo uopšte nije tačno. Ceo prvi deo sezone smo imali tu bržu i napadačkiju postavu koja je igrala povremeno sa Lučićem i Bertansom na terenu u istom trenutku. Neki put sa Gagićem ili Milutinovim a neki put čak i sa Gordonom kao lažnom peticom. Pogledaj malo EL tekme. Plus je Lučić jednu celu sezonu igrao 4 kod Vlade Jovanovića a drugu sezonu igrao bekapa i za tri i za četiri.
    Bertans je često i igrao 4 zbog svoje visine pre dolaska kod nas.
    Onda smo doveli Žofrija da pokriva to malo minuta na 4 dok Gordon bije 30+ minuta po tekmi.
    Oni nisu četvorke niti će ikad biti ali oni jesu igrači koji mogu povremeno da pokriju tu poziciju da li zbog nemanja druge opcije ili iz taktičkih razloga(širenje odbrane) nije to toliko bitno.
    Dule je mnogo puta koristio Bertansa na 4 u toku prvog dela sezone jer mi rezervnu četvorku nismo imali. Dolaskom Žofrija nije bilo potrebe za tim i tad se Dule opredelio da se sa Bertansom radi na njegovoj brzini i na ulazu. Recimo Bertansa ja nisam video da je krenuo na polaganje u nekom napadu a da nije kontra sve do tog drugog dela sezone. Tad je značajno ubrzao rad nogu i poboljšao odbranu koja je na momente bila izrazito loša jer nije mogao da parira trojkama brzinom i četvorkama snagom, bio je izgubljen između dve pozicije što se tiče odbrane u napdu je uvek šio trojke ko blesav. Onda je pred kraj pokazao da ume i na ulaz da ide i da može nekog ko mu izađe na šut da isfintira i krene ka košu. Dobio je još jednu dimenziju u napadu, naravno nije bio previše opasan tako ali je makar malo napredovao po tom pitanju i sad nisu tek tako mogli da mu samo zatvaraju šut. Da nije bilo povrede još više bi napredovao u tom segmentu. U drugom delu sezone jednostavno smo popunili pozicije visokih igrača i nije imalo ni potrebe ni rezona da guramo nekog od njih dvojice na 4.

Da li ti misliš da bi Barsa smela da izlazi na teren sa Dorsijem i Lampeom u isto vreme da smo mi imali Bertansa na terenu? Kurac malo. Ovako su mogli ceo meč tako jer Žofri je 4/5 i još kad su skontali da on neće da šutira puštali su ga uvek da se izvuče na pop. Bertans sigurno ne bi igrao 20 minuta na četvorci protiv Barselone al ni Barsi sigurno ne bi palo na pamet da igra sa dve petice pola tekme.

Slaba je vajda za Stefana al sam ja već rekao da je on jedan od retkih garagana kog bih voleo da vidim u našem dresu.

15. Da li ti misliš da bi Barsa smela da izlazi na teren sa Dorsijem i Lampeom u isto vreme da smo mi imali Bertansa na terenu?

Da. Ovde si maksimalno zabo. Ne bi igrali tako. Mnogo je bitan Berta i jedva čekam da se vrati.

16. Tucani ,mislim da previse mislis na sezonu pod Vladom Jovanovicem.

AKo si gledao Lucu, Milosava i Bogdana kod Tegeltije na kraju sezone, onda se secas da je Lucic odgovorio da je cista trojka i da je za celu sezonu mozda odigroa 5 minuta na cetvorci.

Za Bertu si lepo zapazio da je bio izmedju dve pozicije,al mislim da je to samo u prvih 2 meseca bilo,posle toga je igrao cistu trojku jer mislim da je svima jasno da je mnogo opasniji tamo nego kao laka cetvorka..
    Al nebitno, oko jednog se svi slazemo, kad se vrati, ovaj tim ce biti MNOGO jaci jer sa njim na terenu otvaramo jos mnogo mogucnosti pre svega u napadu..

17. Ne mislim ja na sezonu kod Vlade nego na prvi deo prošle sezone. Luča je mnogo ređe igrao na 4 jer je Berta viši i bolji šuter a Luča ima bolji ulaz i generalno je pokretljiviji igrač od njega pa je on češće igrao na 3.
    Naša najbolja napadačka petorka a ujedno i druga najgora defanzivno u EL je bila Leo, Bogdan, Lučić, Bertans i Musli. Bertans je poprilično puta pokrivao 4. Tako smo igrali sve do dolaska Žofrija. Lučić nije imao potrebu da ide na 4 ali on to može. On jeste čista trojka i to logično najviše voli da igra ali ima preko 2 metra, jak je i skočan i samim tim može povremeno u određenim specijalima i u određenim momentima kad je to neophodno da ide na 4. I jedan i drugi su trojke i to su mahom igrali ali ako Đekna nije ulazio a nije a sa dve petice u EL nismo igrali duže od 2-3 minuta ko je još odrađivao onih 10 minuta kad se Gordon odmarao. Žofrija tad nismo imali.
    Nije Bertans provodio na 4 duže od nekih 5-6 mina po tekmi al je igrao i za to i služi da povremeno uđe i raširi odbranu da ne bi mogli pojedini timovi da nam zatvore reket sa dve petice.
    Ne pričam ja da bi Lučić ili Berta sad igrali 4 nego da bi povremeno ulazili na te pozicije da spreče ono što nam je Barsa uradila i da trojkama ili ulazom razbiju pokušaj igranja drugih sa dve petice i tako otvore više prostora našim centrima.

18. Al me iscimase "huligani" iz Nisa na stanici u Stalacu zato sto sam nosio Partizan majicu, jebem li im majku u picku kurvinsku.

19. Jesu te naduli Mlatoni?

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.