Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
До јаја, а како да га спремим? :)
http://www.youtube.com/watch?v=M0Hos4bFQro
Али ово ми је најјаче :))
Па скуваш га дечко, лоло. Не заједно нормално.
Za slucaj da je neko procitao tekst koji je laki postavio da iskomentarisem malo.
Imam par zamerki,neke stvari jednostavno nisu na mestu.
1.Hormonski odgovor koji nepoznati autor potencira nece izostati ni u kom slucaju,ali on je jaci ako se na pocetku treninga rade slozeni pokreti(dl,cucanj...) sa velikim tezinama,a onda se ako ste bilder to koristi tako sto ubacite izolacione vezbe i cepate dalje.
Full body treningom sa par slozenih pokreta dobija se jaci hormoski odgovor,ali veca je i potrosnja energije i steta nacinejena misicnim vlaknima koja se mora sanirati,a mi nemamo bas 3 kg mesa dnevno...
2.O kakvoj aktivaciji kostiju ovaj prica?!Ljudi koji treniraju sa opterecenjem(i to godinama!!!) imaju vecu gustinu kostiju iz prostog razloga sto se telo adaptira na stimulans treninga na kome se radi sa velikim tezinama.npr pverlifting,strongmen
3.Finkcionalnost misica? To o cemu ovaj prica se zove funkcionalna hipertrofija iliti povecanje poprecnog preseka misicnih vlakana,a ne sarkoplazmaticnog volumena.Jednostavno je za postizanje,izbegavajte pumpanje na treningu,obavezno neke vezbe radite sa velikim tezinama i malom opsegu ponavljanja.
Generalno solidan tekst,ali i reklama sa fullbody trening. :)
e ljudi sta mislite o P90X polimetriji? potrazio sam na jutjubu o tome, i pet dana radim vezbe koje sam video ovde, 2 puta po 30 minuta dnevno...
Сацам јео тај пасуљ и пиринач, па одо да видим има ли курца од тога :)
Ал оно, сад кад би ти дошо неко, сипао шећер и воду и промешао и реко: ''Ово ти је тај и тај курац, иди да дигнеш 10 кила више на бенчу'', подиго би ко из пичке. Утрупује те да си попио бога пита шта, тако ћу и ја :)
Елем, дајте неки клип, нешто, неки добар тренинг за стомачне мишиће да буде, који могу да радим 2 пута недељно. Не могу никако да скинем неко салце на куковима, није велико, ал нервира ме јебено.
Трчање 4х недељно после којег иду 4 серије по 30 трбушњака, а између серија не већа пауза од 2 мин, са акцентом на смањење угљених хидрата у исхрани.
Трчање мало бржим темпом од спорог, за нијансу слабијег од 50%, у трајању од мин 30мин.
Уколико то не испоштујеш, доџи на тему Хамурабијев законик да ти напишемо казну.
u kurcu sam ne treniram prsa vec mijesec dana rame malo me popusti ali stalno ponovo zaboli nije strasna bol sam ne mogu taj potez na bendzu odraditi a narvno ne mogu ni potisak za ramena nisam nista pio nisam bio kod doktora kapiram da ce samo proci ali nikako imate li kakav prijedlog sta da pijem
neda mi se ganjati sad doktore gnjecice me dva mijeseca i nece nista napraviti
The paradox of bodybuilding is that it is ultimately an exercise of metaphysics that unfolds back on itself...where the immateriality and materiality of the self become tangled in a dialectic dance of destruction and creation.
To build muscles, one has to overcome the body with the mind – to transcend over the corporality of the flesh through the spiritual exploitation of the will. However, the more the mind is in command, the bigger, the more beasty the body becomes. The increase in the physical realm automatically calls for an increase in the mental realm and vice versa. When the body becomes bigger, it takes over the overall proportion of the self to dominate the mind. The mind then has no choice but to insert more power upon the body in order for itself to regain control.
The ironic part is that this very process of “mind over matter” only leads to the growth of more matter to overcome. In other words, the mind attempts to destroy the body in order to free itself from its material trappings. However, the mere act of destruction only generates more physicality to prevail over, where the spirit’s very own act of transcendence actually re-renders itself to become its very own act of imprisonment. So at the end of the day, mind and matter become tangled in a feedback loop that attempts to destroy, while at the same time, establishing and creating their very own opposites.
Kako se mjenja sifra na vukajliji ?
Што не пишете ништа, бе? 'Ел толко вежбате и спите, 'ел немате време?
Шналу на страну, још месец дана сам у теретани, таман повезујем да сам ишо 4 месеца. После другачије вежбе 2 месеца, типа џак, склекови, трчање, пропадања и згибови.
Мислим да ће то да погађа мишићне групе које нису баш форсиране у теретани, таман ће се једна група активирати а једна одморити и бити спремна за јесењи наставак.
Ma ko te o zajebo murbi brate? koji to misici se aktiviraju kad radis sklekove a koji nisu aktivirani u teretani i sta ce se to boga ti odmoriti dok budes tukao u dzak, trcao i radio sklekove, na jesen neces biti jaci niti imati vise snage veci neces biti sigurno
Uglavnom ja sam sebe malo zajebavam :) .
Sustina je da mora da se pravi pauzica u teretani jer idu picke, plaze i bazeni, a da se ne ispadne skroz iz forme i da se dotera definicija jos malo, radece se sklekovi, propadanja i ostale prirodnjacke vezbe koje mogu da se rade na traktorskom prikljucku za hidrauliku.
Начи нисам ништа вежбао 15 дана, спремам се за кик бокс, немам времена, а тек сад изваљујем како немам изражену линију на грудима како желим. Јел може неко да ми препоручи неки јебачки програм за груди, да нагрувам овај унутрашњи део, ово остало је солидно...
Grudi se sastoje iz 2 dela,gornje i donje,ne spolajnje i unutrasnje!
Postovanje na ovoj temi je postalo gubljenje vremena...
Извињавам се. Хоћу да кажем да ми груди нису толико развијене да би се видела линија. Питање гласи - да ли постоји неки програм за брже раст груди?
Ne,program ne.Polako doci ce i to,samo treniraj. ;)
Svaroge, imas tuce killer chest workout-a sa vise varijacija sklekova, svakakva sranja boktejebo. Meni je delovalo ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=WYYi8zA4zAg
ma ovo je prdacna
uhvati se ti klupe, propadanja i razvlacenja