Како би се осећали данас да сте Хрват?

1. Koji kurac puca ako ne zeli da ubije lika? Sta je poenta, da otkrijes poziciju i potrosis municiju? Ili da se ispostavi da si mudo i da pucas, a ustvari ne zelis da pogodis...jbg rat je sranje, kapiram da nije svejedno ubiti coveka, ali opet...

2. mi pricamo o tome kako smo mi govna

Nisam primetio da pričamo kako smo mi govna. Jedino je poneko primetio da bi proslava bila i na ulicama Beograda i Banjaluke kad bi pustili Mladića i Karadžića. Jedino što sam ja rekao:

A i da sam Hrvat, verovatno bih i dalje mislio da su političari i generali govna, tako da ne bih osećao neku razliku...

Što, moraš priznati, nema veze sa nacionalnošću, već više sa mojim stavom prema političkom sistemu uopšte... Tako da ne znam šta bih ti rekao. Udaraš okolo zapenjeno, svađaš se sa Sonjom Biserko, a ona na TV-u, ne ovde.

ма то су пичке, којш курац у рат кад немаш муда да рокнеш? море кад би му звизно олово у кењару жилу...

A ti si još prilično mlad, verovatno?

Koji kurac puca ako ne zeli da ubije lika? Sta je poenta, da otkrijes poziciju i potrosis municiju? Ili da se ispostavi da si mudo i da pucas, a ustvari ne zelis da pogodis...jbg rat je sranje, kapiram da nije svejedno ubiti coveka, ali opet...

Nije čovek uvek dosledan u tome. Nekad ti žao. Kad te piči adrenalin, ne znaš šta radiš, možeš mu i glavu otkinuti a da ne primetiš. Samo kažem da stvar nije toliko jednostavna.
    I ne znam, u čemu sam ja to preterao? Šta sam rekao loše o svom narodu? Ne kapiram uopšte. Neka mi neko citira, ako ste u pravu, odoh petnaest minuta da udaram glavom u zid za kaznu.

3. Ja mislim da bi mi pucao kurac. Samo bi me tata tukao kaišem i rekao da smo mi Srbi i da ne smijem biti Hrvat. Ali ja bih se onda šupkao svim Hrvatima i govorio kako sam cio život Hrvat i da mi je žao što sam ikad nazvan Srbinom.

4. при мобилизацији те не питају јеси ли спреман да убијеш и да ли се то поклапа са твојим ставовима, да ли си за рат или не. е, кад већ немаш ту право избора, онда саботираш онолико колико можеш, а да те не провале. но, не бих да окрећемо тему у другом смеру, има штошта да се каже на ову постављену.

5. вац д поинт оф шутинг иф ју дон вант ту кил? то је проблем са војском, пичке су, немају муда

едит: јес цоа, саботираш али откуд знаш да онај други не саботира? ја знам будалу у овом рову али не верујем будали у оном рову преко

6. Ovo je danas samo dokaz kakav je haški tribunal, za srpske žrtve niko ne odgovara, to je izgleda u današnjem svijetu nekažnjivo. Razumijem Hrvate i njihovo slavlje, ali ne razumijem međunarodnu zajednicu koja tako lako daje legitimitet najvećoj akciji etničkog čišćenja u Evropi od drugog svjetskog rata.

7. ja sam pre par godina na moru upoznao neku malu hrvaticu, i ona bila u hipi fazonu kao rat treba da se zaboravi, mi smo svi ljudi isti bla bla...i ja se isto tako proseravao kao da da u pravu si mi smo mladi šta nas briga šta je bilo pre he he...i onda kad sam joj ga muno drao sam se SRBIJA SRBIJA! PIČKE USTAŠKE! al ona se smejala mislila da se zajebavam...a inače dečko je trebao da joj stigne na more za par dana, a ona se jebe sa četnicima njemu iza leđa...eto kakvi su ljudi hrvati....licemerne gnjide...

8. ja nisam srbin. naime, otac mi se ne zove srba.
    no, salu na stranu - jeste - srbin sam. osecam se posrano a ipak (mislim) da nemam nikakve veze sa svom situacijom. od rodjenja zivim u banatu, niko nas nikad nije dirao, niko nije ginuo u ratovima u sfrj tako da me to nesto i ne pogadja preterano. a opet se osecam posrano. verovatno jer je ovo nepravda prema srbima. a kako bih se osecao kao hrvat? nemam pojma i necu da nagadjam jer, prosto, nisam hrvat.
    post skriprum: osecam da ce ova tema da eskalira u nacionalno obojena prepucavanja i da ce biti razloga za banovanje. zivi bili pa videli.

9. pa treba da banuju sve hrvate i one koji im se uvlače u podrumaru...

10. A ti si još prilično mlad, verovatno?

мхм, двајс и два љета тек, али не разумем поенту рата у коме нико не ратује, лик пуца у тебе а ти му пуцаш преко главе

11. Ovo je danas samo dokaz kakav je haški tribunal, za srpske žrtve niko ne odgovara, to je izgleda u današnjem svijetu nekažnjivo. Razumijem Hrvate i njihovo slavlje, ali ne razumijem međunarodnu zajednicu koja tako lako daje legitimitet najvećoj akciji etničkog čišćenja u Evropi od drugog svjetskog rata.

не, ово није јовичић, зашто скраћиваш пост. где су још пола стране децхко

12. при мобилизацији те не питају јеси ли спреман да убијеш и да ли се то поклапа са твојим ставовима, да ли си за рат или не. е, кад већ немаш ту право избора, онда саботираш онолико колико можеш, а да те не провале.

Nisu me mobilisali, prijavio sam se sam. Nisam sabotirao, borio sam se kad je trebalo, bio sam u jebenom interventnom vodu vojne policije. Samo nisam nikoga ubio nepotrebno, eto.

лик пуца у тебе а ти му пуцаш преко главе

Puca i on tebi. Poneki. Ponekom ponekad i ti pucaš preko glave. To nije igrica, već život i smrt.

13. a ona se jebe sa četnicima

kad sam znao da ce da se pominju ustase i cetnici, ccc

14. To nije igrica, već život i smrt.

мхм, твоја или његова смрт

15. Mislim da tu umanjuješ suviše. Radikali nisu prešli cenzus jer ih je Toma pokidao. Naprednjaci su bivši radikali, neka ih se od odlaska vojvode delimično opametilo trideset posto (ali i to je preterana cifra), dobićeš ogrooooooman broj kriptomladićevaca.

Ovde vidimo da najmanje 70% naprednjaka smatras fasistima. Ako tu brojku prenesemo u glasace (sto mozemo uciniti, jer po logici da ne mozemo onda ne mozemo tako nazvati ni navijace itd. jer i oni delujnu pod uticajem mocnika, nisu sami smislili ono za sta deluju), dobijemo neki 17-18 odsto onih koji su izasli da glasaju i pritom dali glas SNS-u. Osamnaest procenata od oko nekih 4 miliona glasaca ili koliko vec je brojka od blizu 800.000 ljudi

Знаш шта, могуће да постоји нешто лепо у "бити Србин националиста" или "бити Хрват националиста", али размисли који је левел напаљености и подложности манипулацији карактеристичан за једног националисту. Дође корумпирани политичар, зарад неких својих интереса дигне буку, ајмо браћо на оружје, ура, пизде материне и тако то, и ето га лудило, маса искључи мозак и крене да се коље. А сви учесници искрени, часни, поштени љубитељи своје нације, породице, вере и хуманисти по убеђењу... Не ваља то, не ваља...

Verujem da u ovom postu, barem delimicno, ciljas i na devedesete. Opet se vracamo u te godine kada ja nisam ni bio rodje, tj. kasnije sam bio jako mali, ali ti znas da su tada politicari digli buku, poveli narod u rat i bezrazlozno stradanje mnogih, ali opet ciljas na moguce zlocine koje su pocinili Mladic, Karadzic itd. U trenutku kada su hrvatski generali oslobodjeni onoga za sta verovatno snose barem odgovornost, indirektno se vracamo na ono o cemu sam pricao. Diskutujemo o tome koliko je koji srpski general pobio ljudi ili bio odgovoran za njihovu smrt. Poenta svega je da se nijedan Hrvat (ili jako mali broj) ne bi usudio da porekne ''nevinost'' hrvatskih oficira, dok mi i na ovaj dan pricamo kakav smo mi narod, odnosno sta rade kojekakvi ultrasi, sta su radili srpski generali itd. Zato sam rekao da pricamo o tome kakva smo mi govna, ne sa ciljem da bilo kome te reci podmetnem, vec da ukazem da nesloznost medju nama, samim tim i na bolnu cinjenicu da nije ni cudo sto nas svi redom jebu u zdrav mozak.

16. Slažem se sa Sevastokratorom. Možda jer smo u sličnim godinama,ali dosta pametnog je rekao.

17. не, ово није јовичић, зашто скраћиваш пост. где су још пола стране децхко

Da ima šta još dodati, ja bih dodao. Danas sam se ispisao na onoj temi o Kosovu, a što se ovoga tiče situacija je jasna. Meni lično je jedan dio porodice protjeran iz Krajine i zapaljena im je porodična kuća. Nema tu šta više da se priča. A što se Kosova tiče, tu sam imao ideju, da se pokuša, ako se već ne može vratiti Kosovo u sastav Srbije, da se pokuša ostvariti što veći ekonomski i kulturni uticaj na Kosovo, tj. da ih uzmemo na finjaka, ali teško da bi i to išlo s obzirom na njihove pomagače i na njihovu zadrtost. Ali jebiga, uvijek čovjek ima neke ideje. Nešto pokušava, predlaže. Ali ne ide. Izgleda da ništa apsolutno nećemo moći da uradimo u vezi sa Kosovom. A međunarodna zajednica kako je krenula, ne bi me čudilo ni da Tači dobije nobelovu nagradu za mir. Generalno u sranju smo, a nema ko, niti ima načina da nas vadi.

18. A ko pita Srbe kako se osjećaju? Koga boli kurac kako se osjećaju Hrvati!?

19. Лоша тема. Ово што Дуб рече, то се слажемо.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.