Prijava

Ma nemoj, a rudar da li nosi ličnu kartu na posao?

Па мора, мис'иш да може свак' да уђе у окно како му се прохте...!~"4

Svi su krivi podjednako. Roditelji pre svega, koji nisu na vreme vaspitali dete kako valja, a ako to ne upali može i da ga udaraš, internet kao globalno govno gde možeš sve da vidiš i čuješ ali nikako da se edukuješ i razviješ kao ličnost preko njega ( može, al ga niko ne koristi u te svrhe), škola i to dijete na kraju samo, zna on dosta toga sa 15 godina, na kraju krajeva sve je njegova odluka.

Moje rešenje bi bilo da svu tu mraku malenu treba voditi da radi, da kopa kanale, da pomaže radnicima nekim, da čisti ulice, na neko brdo da sade drveće. Bilo šta, samo da rade, jer jelte rad oslobadja. I kad vidi kako njegov ćaća zaradjuje pare onda će njega više cjeniti, cijeniće njegov novac i trud da od tog malog vočića napravi nešto.

Treba ponovo da se služi vojni rok, makar 3 mjeseca.

reba ponovo da se služi vojni rok, makar 3 mjeseca.

Е ово би било добро. Али не ово што сад има ко хоће, то је го курац, него права војска.

Мене су моји могу рећи добро васпитали и све то, али има нешто што не могу да те науче родитељи. Мени много значи кад сам ишао на припреме као мали. Е ту те васпита тренер па да видиш. Тренер ти је бог, и цео тај колектив, тим, екипа, има ту нечега. Мене су припреме и тренинг у тимском спорту очврснуле.

nosim stalno sasobom ovo
http://cf.mp-cdn.net/f5/84/7745a8ce0154ab759a191e08f42c.jpg
kad me mladjarija nepostuje viknem DJESTE GOMNA STIGO GOUSTRAJDER,RAAAAAAA!

Kad sam bio klinac, matorci su i tada kukali o propaloj omladini koja ne ukazuje poštovanje starijima. Ili se čovečanstvo nalazi na opasnoj nizbrdici gde je svaka generacija gora od prethodne, ili je jednostavno u prirodi matoraca da kenjaju. Čini mi se da su našli neke sumerske tablice stare šest-sedam hiljada godina, pisane klinastim pismom, u kojima se pisac žali kako omladina više ne poštuje ni starije, ni bogove, eee, al za vreme Hamurabija nije to moglo tako...

Čini mi se da su našli neke sumerske tablice stare šest-sedam hiljada godina, pisane klinastim pismom, u kojima se pisac žali kako omladina više ne poštuje ni starije, ni bogove, eee, al za vreme Hamurabija nije to moglo tako

И Милован Глишић је ваљда у ''Глави шећера'' или којој већ причи поменуо нешто у фазону ''Видиш какви су људи данас, некад на сто корака од тебе сиђе с коња и наклони ти се да се поздрави, ово данас све распуштено''

Ja mislim da je uzrok problema u mladim mamama i ja bih se na njih fokusir'o.

Pitanje je šta matorci rade da bi bili poštovani. Nešto mislim - ništa više na kredit. Isti si ti meni imao trideset ili osamdeset godina dok te ne upoznam. Otkud ja znam da taj sa sedom bradom nije neko matoro đubre koje se nakralo tamo negde, varalo i tuklo ženu, decu ostavilo na ulici. A-a, jok. Pošujem onoga ko se dokaže vrednim poštovanja. Sa ostalima na distanci ladno. Zato me valjda babe u komšiluku gledaju iskosa. More nosite se. Dokaži se kao čovek, poštovaću te, a ne zbog toga što si sprcala sedamdeset godina u guzicu, da proste ova deca. Generacija dvaes godina starija od mene je upropastila ovu zemlju, razjebali su sve što se moglo razjebati, razvukli, pokrali, upropastili, što iz koristoljublja, što iz gluposti. Ne znam, kad bih birao da poštujem stariju random osobu na ulici il da je ne poštujem, recimo da je ne bih poštovao. Intimno, u sebi, naravno, ne bih pravio sranja.

ntimno, u sebi, naravno, ne bih pravio sranja.

Da, upravo, treba razdvojiti poštovanje od neke osnovne kulture.

Treba ponovo da se služi vojni rok, makar 3 mjeseca.

6 meseci. i to da se smanji da se služi do 24 godine života.

Vaspitna ćuška je iz raja izašla.

treba ponovo da se služi vojni rok, makar 3 mjeseca.
Е ово би било добро. Али не ово што сад има ко хоће, то је го курац, него права војска.

Bio sam u pravoj vojsci, i tamo sam naučio da poštujem samo svoj razum, a da prezirem idiotizam i tupavost i birokratsko ustrojstvo te institucije, koja od tebe ne pravi čoveka koji zna da poštuje starije (po činu i po godinama), već da prezire brkate govnare sa epoletama kojima si ti samo materijal koji treba obučiti da juriša na protivnički bunker i da umre bez previše pitanja. Čast izuzecima, mogu samo da poštujem mlađe starešine koje su čučale u rovovima i zemunicama s nama vojskom. U suštini, jebeš vojsku. Vojska te uči da se snalaziš na kvarne načine, da podmetneš nogu drugu, da se ušlihtaš ćati da te pusti na odsustvo, da maltretiraš mlađu klasu, da ukradeš od guštera opremu za razduženje koja ti fali, da uhvatiš krivinu kad svi rade... Da, i da ubiješ za otadžbinu, o čemu ovde ne bih, jer nije tema za to.

Ima jedna jako dobra epizoda south parka na ovu temu lolo

Mudar ovaj Valdemar, skoro da mi dođe da mu oprostim što je jednom pljuvao Bitlse :)

У наслову сам ставио ''поштовање'', али може и да се дода и ''општа базична култура''.

E, pa da. Mislim, valjda je deo bontona da se prema ljudima koji ti nisu drugari ponašaš tako da bar glumiš neko poštovanje. Ne treba poštovati svakog, al ne možeš se obraćati ljudima kao da su govna, čak ni ako jesu govna. Bonton nije izvučen iz dupeta, niti je nastao odjednom, postoje razlozi zašto su pravila lepog ponašanja takva kakva jesu.

Mudar ovaj Valdemar, skoro da mi dođe da mu oprostim što je jednom pljuvao Bitlse :)

Auuu, al si zlopamtilo. Evo, slušao sam ih i ja kad sam bio mlađi, sad su mi ok jer nisam više u borbenom raspoloženju, praštaj, ako boga znaš! :)

Hahahahhahahahahhahahaa, ajde, oprošteno ti je :))

“Our youth now love luxury. They have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for their elders and love chatter in place of exercise; they no longer rise when elders enter the room; they contradict their parents, chatter before company; gobble up their food and tyrannize their teachers.”

Јел да да све ово стоји?

Иначе, ово је закључио тата Сократ пре скоро 2500 година...

Pa njega su i osudili što je namerno kvario omladinu, to mu je bila vadilica.

Mnogo kukate na klince svi, ali kod mene u kraju, klinci su vrh. Daju loptu, idu po vodu, po pivo i sve to. Naučeni su na to, kao i ja što sma bio naučen od strane starijih.