Prijava

Cekaj taj belmuz, to je neko jelo, kacamak, cicvara?

Ne sad bez zezanja mora probaš belmuž.

Morao sam da izguglam da vidim sta je to

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/Belmu%C5%BE_02.jpg/1280px-Belmu%C5%BE_02.jpg

iskr pre bih da mi pucaju u nogu nego ovo da probam :/

Dobro bre bombas daj mi nesto konkretno, kom god da kazem mi odgovara stas koj kurac u Sabac

Svakako ce ti biti tesko da objasnis svom okruzenju

U Valjevu sam, tako da i to je neka avangarda po tebi kako li?

Drugim recima ne postoji ni jedan razlog zasto posetiti sabac…

nije avangarda u valjevu, svi van šapca su bugari.

Pročitao belmuz i kontam - vid magarca, napisao bilmez nakaradno.

iskr pre bih da mi pucaju u nogu nego ovo da probam

E Valjevo iskr. najzagadjeniji grad u zemlji i neretko u svetu ugl. bež odatle

Dobar je belmuz, iskreno, uz moravsku salatu i malo telece glave u skembetu, rakijica naravno, retko sta moze prici u jesenjim danima

Ne znam za valjevo, nekako gradic bez svojstava, nemam puno prijatelja tamo niti neko razvijeno misljenje, specifiku vezanu za isti...

Ako procamo o Sapcu 19. veka, recimo:
"Šabac je poznat kao grad boema i šaljivdžija. Tokom istorije u mnogo čemu je bio prvi. U Šapcu je po prvi put zasvirao klavir u Srbiji, u vlasništvu Anke Obrenović. Šabačkim sokacima projurio je prvi fijaker u zemlji, a u njegovom centru otvorena je i prva apoteka. Elegancija njegove arhitekture i evropski duh doprineli su da ovaj grad dobije nadimak Mali Pariz"

Uzmimo Nis, kasnije, na prelazu u 20. vek
"Niš na prelazu iz 19. u 20. vek. je percipiran kao palanačka sredina u kojoj je vladao malograđanski mentalitet, koji Boško Novaković definiše kao primitivni, Ljubisav Stanojević kao učmali u orijentalnom duhu, dok Radomir Konstantinović Niš opisuje kao palanku ili kao „svet između sela i grada”, a duh palanke kao zatvoren koji ne poznaje, niti priznaje svet izvan svojih granica."

Naravno, da ne zaboravimo ovo
https://rs.n1info.com/wp-content/uploads/2021/12/10/1639155807-Vucic-hotel-1200x800.jpg

to je otprilike neki maksimum koji su uspeli dohvatiti do 2022 godine, robovsko orijentalni mentalitet sutana i paora na drugoj strani.

Boemi i šaljivdžije

HAMBURGER, ČIZBURGER I FILET O FISH
ŠABAC NEMA MEKDONALDS
A IMA GA NIŠ

Bombi, zašto je Niš odabran da bude Univerzitetski grad, dok Šabac nije?

Zavera neka?

Vrvt jer je Šabac na 80km od Beograda i Novog Sada dok je Niš 300

Pa to, geolokacija, kao sto rekoh dosta sela i gradica gravjtira prema Nisu... neces praviti tri univerzitetska centra u trouglu od 80 km

Šabac zatvorio mek pre nego što ga je Niš otvorio uopšte. Jeo sam u meku pre 25 godina tamo, sećam se. Niš dobio univerzitet po ključu, da bi jug ostao na jugu a ne da se razmili po civilizovanim gradovima Srbije, jer tad su dolazile delegacije, Naser, čak Elizabeta, glumci razni i pisci...Trebalo da vide gubavi polusvet pa da pomisle - jbt gde smo ovo došli.

Ne možeš Zapato tamo da kuvaš belmuz na terasi ili kolješ svinjče za slavu u gradskom parku, ne daju dušmani, postoje propisi.

Bombi brate šta se ložiš na ove tekstove anonimusa. Zamisli za 100 godina, neko citira tvoje pišanje po ne-Šabac gradovima i kune se da je 100% istina.
Čovek ko je to napisao, poput tebe, ili nikad nije video to o čemu piše ili ima neki problem pa mu lakše da pljuje po drugom nego da rešava svoju muku.
Ako neko i dodje u Niš i ne prija mu, ok, poštujem, svako ima nešto što mu leži i nešto što mu ne leži. Ja recimo Novi Sad volim da obidjem. Imam puno drugara tamo, ali ne bih mogao tamo mnogo dugo da ostanem.. Jednostavno, drugačiji su ljudi, što opet ne znači ni da su oni loši ni da sam ja loš.. jednostavno drugačiji.

Melk, što se tiče McDonaldsa, taj ko je to uspeo da otvori u Nišu verovatno je imao neke debele političke veze ili je mag za trgovinu, jer kako objasniti otvaranje prodavnice koja prodaje nešto što je neuporedivo gore od najgrdje pljeske u Nišu? Ja i dan danas nisam nogom kročio tamo. Uglavnom idu deca (milkšejk), stranci (nemaju pojma šta u Nišu mogu za te pare da kupe) i izrodi kojima je fazon da ih vide u Meku pa makar samo njušnuli hranu i bacili je u kantu.