Prijava

Trik je da ih napises odmah po budjenju, bolje olovkom u blokče nego u nekom telefonu.

Ukratko mozak ti je kao komp - svest je ono malo programa što koristiš, sve ono što stoji neotvoreno (programi, slike, muzika, otkudznam) je podsvest - tu je, radi nešto i treba ti. Kada bi se svest i podsvest integrisali i um i telo to mogli da podnesu, vrv bi 24-7 imao percepciju tako izražajnu i snažnu, kao što se ponekad osećaš kad sanjaš nešto zajebano.

Trik je da ih napises odmah po budjenju, bolje olovkom u blokče nego u nekom telefonu.

Bravo Zapato. Ja krenuo bio da ih zapisujem prošle godine, i shvatio da mi se mnogi simboli ponavljaju, neke sam čak uspeo da rastumačim i video gde grešim, gde treba da se menjam itd.

Inače snove možeš da kontrolišeš po volji, i to sam probao - nisam doduše daleko odmakao, uspeo sam par puta da letim u snu (to je negde basic level) i osećaj je nestvaran. Prvo, dok toneš u san, koncentrišeš se na neki deo tela (najbolje ruke, ne znam zašto) i posle manje ili više pokušaja - desiće ti se da budeš svestan u snu (mislim ne lucidnost); ruke mogu da se pretvore u zelenu penu ili tako nešto, i vremenom, uspevaš koješta da radiš. Kažem meni nije uspelo, mada se nisam ovim ni igrao naročito dugo - kontam da možeš da skreneš, upadneš u okultizam itd a to mi ne treba.

Dva mozga imaš Zapato - jedan u glavudži i drugi u stomaku (takozvani gut feeling). Ono, da čovek može da živi 400 godina, pametniji medju ljudima koji bi se ovome temeljno posvetili bi sigurno sve to rastumačili i shvatili.

Svrljižanin bre
#SvrljižaniNajgoriLjudi

Problem je što na ove teme pišu radove i disertacije ljudi lvl trajfors melkor (koje su, ispostavi se posle 20 godina - manjkave, ili netačne, opasne...) i onda se sjebeš skroz dijetama, meditacijama, duhovnim lutanjima...Vodeći se primerom nekakvog gurua, psihologa, naučnika.

Ja sam na početku karijere bio u Svrljigu 2-3 puta nedeljno. Meni su svrljižani vrh, štaviše združio sam se sa dosta njih. Nikada niti jedan problem.

Jole, lik koji drži dragstor prekoputa škole na glavom puti, najjači lik ikada. :)

Sa druge strane, gradić kao da je na nekim podzemnim vodama, kako pređeš prugu koja je fizički ulazak u grad, tako osetiš neku depru, crne rupe, time warp..

Hoćeš reći da.. nema dušu?

Poenta je bila što sad treba da primim treću dozu, i to još fajzera. Tu mi neka nelagoda, će me otruju.

Što kaže Celt uzmi slobodno. Neće ti ništa biti.

Samo nije rekao u kom procentu

Jbt podržava lika da miksuje vakcine da bi išao da gleda fjordove, liku sve to presranje ali ajde drugi plaća kartu nek ide guzica da vidi puta

Dobar čovek, nemož drugačije objasniti

Svrljig je izmislio belmuž, što ga za mene čini većim kulturnim centrom od Zagreba.

pa to je cinjenica, ako trazis dobru, i generalno autenticnu hranu, treba malo da zadjes prema jugu i istoku srbije. bilo sir, kobasice, neki specijaliteti, jela, kako god.

van toga se puvamo kao srpska kuhinja a sve se svodi na peceno meso ili kuvano nesto bez zacina. ovi po sumadiji cepaju pecenje i kuvan kupus/sarme i salatu i tu staju sto se tice raznovrsnosti, gore po vojvodini sta god da je, samo nek je masno i svinja, cvarci na 1000 nacina, supa, rakija ako moze da ima 40 gradi da te ubije, generalno mastovitosti bez.

kad se maknes severozapadno od nisa imas jedan sir i to je. onaj beli.

mačva jeste malo brutal s tim meso + povrće fazonom, ali to pečenje i to suvo meso nema cenu

ja sam + uveren da pola srbije zapravo nikad nije ni jelo kvalitetno pečenje i mesne proizvode, ono što u mačvi kod strica ili njegovih ortaka jedem mi je tri koplja od bilo čega istog tipa što sam jeo po restoranima, o onim sranjima iz marketa da ne pričam

za sir ste u pravu doduše, svuda po srbiji onaj beli sir jbt šta smo bogu zgrešili

Bio sam negde oko ng na skijanju na st planini i svratili smo u prvi restoran/kafanu (“kamiondzije”) koju smo videli usput pri povratku, utisci su sledeci, najduzi cevapi koje sam video u zivotu ali iskreno nista spec, muzika kvalitetna sinan, semsa, mitar dok je bio normalan, toma, jedna vrlo ugodna atmosfera, hostese pristojne
8.2/10

зрели смо за озбиљну кулинарску тему, али стварно. време је. ја ћу је отворити у наредном периоду од годину дана.

ne kazem da je pecenje lose, dobro prase + razanj + neko ko ume da ispece je savrsenstvo.

al to je to, nema tu neke autenticnosti, i to je recimo ono sto po sumadiji fali. vrlo jednostavna jela.

ovo za sir, jebi ga, ne mozes mnogo da uradis kad izvadis kajmak. recimo tu jebe jugoistok srbije. svrljiski ovciji sir je nenadjebiv, jedino je problem sto vise jebeno nemas gde da ga kupis. u rangu boljih evropskih.
https://sjajnevesti.com/wp-content/uploads/2015/12/svrljiski-sir-kackavalj-belmuz.png

Takmičite li se to sa pečenjem iz Šumadijskog okruga nisam čitao sve?

ma jok, kazem samo da vi po centralnoj srbiji nemate nista zanimljivo od hrane