Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Zna neko uopšte zašto Srbalj jede krmetinu a ne jagnjetinu?
Zato jer lakše izjede govna koja ne možeš ti.
Stvar je prosta.
Ekonomska.
I ne samo srbalj, svi osim mudzosa jebenih.
Pametniji narod
Ne u Sivac, u Sirig, u Sivac šta ćeš, tamo su i selu dali ime po konju.
kako god da okrenes, ako hoces dobra i zanimljiva jela, tu ti je jug srbije. jugoistok.
ostalo je sve isto, raspravljamo se oko toga jel prase od 18 ili 19 kila bolje... jbt.
Zato Caro što su turci uzimali jagnje sebi, nama ostala praščad, pa drugo ništa nismo ni imali. I napravismo tradiciju čitavu od toga.
pri cemu, centralna srbija bar ima dobru rakiju, za to im skidam kapu. vi vojvodjani ni to nemate.
Ovo samo neznalica moze napise jbt.
To je osnovna sutina, preduslov.
U toj tradiciji objektivni sam musliman.
Ali opet i prasetinu preferiram na muslimanski način.
Srpski metod je nemoj klat to mlado greota
ama o tome ti pricam, nemate kuhinju, raspravljate o sirovinama, sta je kvalitetnije. naravno da ako je kvalitetno osnovno da ce i jelo da bude ukusno.
jedino sto po vojvodini imate su verovatno torte i kolaci, sto se naucili od madjara. dobos torta.
to mi na jugu nemamo, nismo mi mekane aristokrate ko vi.
Iskoristiću video bonus
https://youtu.be/kDnRsd-4Ksw
priča o pečenju je nezavisna, nema veze sa vojvodinom
ostade komentar netaknut...
jeste, te planine oko svrljiskog kraja bas zaboravio svet. oduvek i bilo tako, ni turci nisu zalazili tu. cenim da ako trazis gde su ostali orginalni starosedoci balkana to je verovatno tu, i tamo po planincugama bosne.
Al cela ta spika oko klope se svela da odes negde da dobro pojedes da te oduseve da te odusevi taj kraj bla bla
Generalno lejm je prica.
Sve se opet svodi na to gde ćeš da nabasas, da li imas posla sa hotulima ili ne, dali podvaljuju ili ne.
Objektivno mos se razocaras odes u peštu u tibor vaci ulicu i najdes se junk fuda i bacis spiku madjarska kuhinja je tesko smece.
Ne ide to tako. Svaka kuhinja je dobra, samo je pitanje da li si dovoljno dobar gost da zasluzis ili umes sam da skuvas kako valja i ugostis.
E tako mi vojvodjani mislimo
Inače imam kući 10-15l dunje od prave dunje, komina spremljena, skuvana u pekmez prethodno...Sve po ps-u. Nije što je moja al iskreno, bolju rakiju u životu nisam pio. Btw ispekao oko 950l šljive ove godine.
Moja kuma ima zasad dunja, sve prave po fulu, extra rakija al za dunju mora secer. Znaci ne smes se neapiti jer glava balon. J E B I G A
sve ok caro, ne kazem ja da je lose. ali fora je da u vojvodini odes, jedes, ukusno je, ima se, ali je ono sto si vec jeo, i sto imas da jedes na milion drugih mesta isto tako.
nemastovito. ne lose. osnovno i jednostavno. ali ne lose.
kapiras?
znam da je vama bitno da ima puno i da se ugosti, i to je super, al pricam o samoj hrani.
dobro celte počećemo da gajimo hobotnicu u palićkom jezeru nije problem.
Aj guglaj rakija Radukin - pio sam je kad je uzela zlato u Evropi (dunja) - vrhunska, nema šta, al 24 gradi bila. Dve popiješ i već namiguješ i na muško i na žensko, ne pitaš.
Za average vojvodjanina ne trebaju nikakve kerefeke. Nama treba basic ravnicarski food.
Svelo se na to da nemamo vise dobrog paradajza ako sami ne napravimo. Nema ga jbt.
Jedemo karton kao evropljani. Na to smo se sveli.
Dobra slanina, paradajz, mast na leba i ljute paprike i luka, vojvodjanin bez toga je mrtav. Sve drugo je nubovski narativ.
zajebi ti to, sve sto je iznad 20 gradi nije uzivanje nego proseravanje. i to pa je na granici prijatnog.