Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Voša prepuna dobrih rakija uošte nije tema za razgovor.
Celt pio random akumulatorsku kiselinštinu i sad svira frulicu. Bezveze
40-45% alkohola, osecas ukus rakije i mozes da pricas o kvalitetu. sve iznad toga je vojvodjanska fora... "uuuu jaka, usi otpadaju"
to i kazem. ne znam sto protivurecis onda?
U Vojvodini sinonim za brlju su slovaci. Oni su sustinska sirotinja.
Kulen prave od mascure najgore. Kobasicu ne bi smeo ni da probam.
Ima anegdota kada slovaka pitas jel dobra rakija on odgovara
-Šamuti.
Znači valja.
Slovaci su najgori vojvodjanski treš
i tu za rakiju smo i mi sa juga nubovi, ista fora.
tu nas jebe sumadija debelo. valjevo konkretno.
To je svuda tako.
Imaš basic food kraja jbt. U bg jedu paštetu o čemu pričaš.
Sve drugo je nadogradnja.
To je kao da odeš na mediteran i kenjaš im kako samo jedu ribu i masline.
ustvari, ja kad kazem sumadija mislim centralna srbija tipa od uzica pa do jagodine, verovatno sad da ima neko otud bi me napusio kurcem.
Izgubila se ta neka seljačka kuhinja. Taj neki leba i soli level.
Svelo se da moras pravis becke islere da bi bio autentik da bi averidz pervetit reko e docu kod tebe ponovo.
Jebo ti takve goste-
Tako mi vojvodjani mislimo
Nznm Celt mislim da je poenta da zuneš tu jednu od 24 pred ručak i to je to. Vrhunska i lepa rakija btw, uzela zlato u Evropi jebiga.
Ono - 19.5 kad sedneš da piješ sa ljudima ko čovek, 21 kad te seljaci isprozivaju pa ti prorade kompleksi i rešiš da ih pošalješ pod sto.
Parame parčarde kako se ti snadbevas paradajzom?
Kapiram to globalni problem
Pravim vrhunsku rakiju btw pošto uzimamo 4-6 tona najbolje moguće šljive iz fabrike za preradu. + sve drugo :) Ove godine mi 3-4 kazana dala po 26 - 27 litara, nezapamćeno jbt.
Svelo se da moras pravis becke islere da bi bio autentik da bi averidz pervetit reko e docu kod tebe ponovo.
Jebo ti takve goste-
Tako mi vojvodjani mislimo
sve ok, al ako bi izdvojio vojvodinu po necemu, to ne bi bila kuhinja. eto.
sta bi bilo recimo... ravno je, ok. zene su vam dobre i lepe u proseku, dosta je visi prosek od juga npr. eto to.
Parame, ajd imaj muda i počalji celtu 3l mojne da si stipsa obečaj bez kurvarluka okej
kurac paradajz caro danas u srbiji ako nemas nekog na selu da sadi svoj u plasteniku. isto ko da kupis u lidlu u svajcarskoj, ukusa bez.
mislim da ga beru pre nego sto je zreo, posto i ovde u svajc ako odem kod seljaka i kupim u radnji direkt nabran paradajz, dobar je, a iz prodavnice nije za kurac.
isto i tamo kolko mi se cini, na pijaci jos se i nadje... mada retko i to.
smešno je što u srpskom lidlu moze i da te usere ako platis 4-6e po kg.
Al ako odes na random pijacu i platis 0.5-3e bice 50/50
Moras sam, to globalni probelm
Prosle godine sam krenuo u solu pricu, nisam happy. Smrdljivi martini mi sjebali sustinu
Melk, mos posaljes meni litru za probu, placam ofc. Javi na pvt saljem podatke za dostavu.
Izdvoji je po ravnici. Biće dovoljno
Vojvodina - voće, povrće prekvalitetni, tu nema diskusije (ne prskana plastika naravno). Slanina kobaja, šunka suvi vrat itd - vrhunsko takodje. Ostalog - vino, prasad, jagnjad...F.Gora prepuna pečuraka sjajnih, kod mene u komšiluku područje sa najviše tartufa u EU - i crnih i belih. Basic food razbija. Riba takodje, mada reke su kakve jesu. Od ostalog
pasulj paprikaš boranija kupus...Seljačka hrana, koju najviše volim btw. Ostalo, ozbiljnija kuhinja - u odnosu na Madjare, Austrijance, Švabe, Francuze...Nema šta da tražimo.