Prijava

Caro ne postoji bošnjački jezik, samo bosanski. Svi u bosni pričamo bosanskim i srbi i bosnjaci i hrvati, možda je on direktno nastao od srpskog i možda je to samo dijalekt ali nije baš ni gramatički isti kao srpski zato je odvojen.

Odvojen je iz čisto političkih razloga i svi to znamo, da su bosanski rvacki i srpski dijalekti istog narečja

Кајзене ЧУЈ МЕ!
Умодуј ме!
Превешћу ти све одабране на ГЛАГОЉИЦУ!

Pazi tebe da čuje

Odvojen kao i ona bela zastava he he

Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Crnogorci svi pričaju istim jezikom.
Svjetski lingvistički stručnjaci taj jezik zovu srpskohrvatskim.

Po mom mišljenju, svaki narod ima pravo nazivati taj jezik po sebi, jer to nije jezik koji je došao sa strane (kao Engleski u Ameriku, ili Španski u Argentinu), nego je nastajao autohtono u svim tim narodima.

Tako nema smisla da Srbi nazivaju svoj jezik hrvatskim, kad ga nisu pokupili od Hrvata. Ali isto tako nema smisla ni da Hrvati nazivaju svoj jezik srpskim, kad ga nisu pokupili od Srba.

Svako ga naziva po sebi, a opet se radi o jednom jeziku.

E sad, postoje mišljenja da u nekoj mjeri taj jezik ipak jeste nekima nametnut spolja. Standardni jezik je zasnovan na istočnohercegovačkom štokavskom dijalektu, a tim dijalektom, istini za volju, najviše su govorili Srbi.

To srpskim nacionalistima daje argument, da svi ti narodi ustvari govore srpskim jezikom.

Međutim, to nije baš sasvim tačno iz nekoliko razloga:

1) razlike između standardnog jezika i lokalnih dijalekata bile su isuviše male da bi si usvajanje istočnohercegovačkog štokavskog kao standardnog jezika moglo smatrati kao neko nametanje.
2) istočnohercegovačkim štokavskim, osim Srba govorili su i Bošnjaci iz tog kraja, pa i Dubrovčani, i pisali su na tom dijalektu književnost i prije Vukove reforme.

(Sad oko nacije Dubrovčana opet se vode polemike u kojima ima nacionalizma...)

Summa sumarum...
1) ne postoje 4 jezika, postoji samo jedan jezik.
2) U svijetu taj jezik nazivaju srpskohrvatski.
3) Svaki narod ima ga pravo nazivati po sebi, jer je nastao u narodu, a nije donesen sa strane.
4) Ako bi se već morala dati nekom narodu blaga prednost, kad je u pitanju svojatanje tog jezika, i nazivanje istog po sebi, onda bi to ipak bili Srbi (na žalost autošovinista i ostalih kojima to smeta), jer je književni jezik nastao na pretežno srpskom istočnohercegovačkom štokavskom dijalektu
5) Ipak, pošto se jezik ne sastoji samo od književnog dijalekta nego i ostalih, koji su autohtoni za svako područje, i koji su nastali među pripadnicima svih ovih naroda, a i radi neke saradnje, ima smisla podržati tezu da svaki narod taj jezik može nazivati po sebi.

Na kraju, pošto svaki narod ima pravo taj jezik zvati po sebi, onda i ja Pliduu mogu reći da on priča srpski i čak bi zato imao jedan argument više, koji se odnosi na činjenicu da je standardni jezik zasnovan na pretežno srpskom istočnohercegovačkom štokavskom dijalektu.

Jovor jopet silovo wikipediu

Možda prije nekoliko godina, ja ovo znam odavno.

Real bosanski jezik je bas prica OUT

nemodz postoji u eri bosnjastva nema nikakve logike.

Eventualno bila odrziva prica u ex yu

Po mom mišljenju, svaki narod ima pravo nazivati taj jezik po sebi

И ја имам право да се називам двоглавим тигром. Што Муриканци не измишљају топлу воду него лепо кажу да говоре енглески?

Za sve mejmune sto su jeli govna o vaznosti rodno senzitivnog jezika i kako to nema nikakve veze

https://www.slobodnaevropa.org/a/ustavni-sud-srbije-zakon-o-rodnoj-ravnopravnosti/33013646.html

И ја имам право да се називам двоглавим тигром. Што Муриканци не измишљају топлу воду него лепо кажу да говоре енглески?

Шкоти и Ирци бољи пример, да не кажеш дошло им са стране.

Sta je sa jugoslovenskim jezikom el se zna sta

nego je nastajao autohtono u svim tim narodima.

Tako nema smisla da Srbi nazivaju svoj jezik hrvatskim, kad ga nisu pokupili od Hrvata. Ali isto tako nema smisla ni da Hrvati nazivaju svoj jezik srpskim, kad ga nisu pokupili od Srba.

jedan od tih naroda je ipak nastao malo ranije nego drugi jbg, nema smisla ni da neki sebe zovu jednim imenom kad im se bukvalno čukundeda zvao drugim

Је л' користиш титлове Јоворе за босанске, хрватске и црногорске филмове?

odbacimo modernost, vratimo se na staroslovenski

pa jovor je bosanac, njemu treba titl za bikovića

odlika estrogenih muškaraca je da uvijek idu linijom manjeg otpora. ako su većina Srba patriote, ali opet većina Evrope, koja ima ogroman uticaj na psihu svih nas kroz medije, je totalno protiv svega srpskog, imaćeš likove kao jovor koji će da ide kroz neku sredinu trudeći se da ne uvrijedi ni jednu ni drugu stranu, svima niz dlaku, uvijek neki kompromis, nije ni crno ni bijelo itd. kao po jajima. palamudi o svemu da bi privukao pažnju a nema formirano mišljenje apsolutno ni o čemu, jer nema muda za mišljenje, da je bar čovek da kaže jeste ja sam nato i evropska unija autošovinista sam, pružio bih mu digitalnu ruku, ovako prc

henzo je nešto ratoboran u poslednjih par postova šta te muči brate el nema više dobar anime da se pogleda ili

Шмокљо мојне си естроген брт

Jova je tu negde u dijapazonu od ultracetnika do avg drugosrba

mada obj ima i pozitivne futuristicke odnose prema lgbt i migranckoj populaciji koja mu planiranu fameleu uzela na max

Јовор је углавном најчешће објективан док не проради естроген