А шта уопште подразумевамо под овим? Кад неко пати од неке неизлечиве болести, или кад једноставно оће да га неко рокне, а није му ништа? Мислим, физички му није ништа.
Не, еутаназија се примјењује ако је болест неизљечива, никако другчије.
У том случају, мислим да је у реду. Под условом да дотичној особи стварно нема спаса. Мада бих волео да видим још неке аргументе против, поред ових религијских.
Дај немој ме јебат са тим ставом да ми је мозак ограничен, па није Хокинг јебени ванземаљац.
Nije to nesto sto mogu sad da ti ispricam, prvobitno zato sto ni sam ne razumem u potpunosti, a drugo to je naucni tekst prilicno dugacak, ne znam citao sam ga u Politici, pre... huh davno... Objasnjava i nastanak gravitacije i drugih sila. Ali nije to za ovu temu, ali ne zelim da prihvatim alternativu u svakom slucaju, a to je da nas je Bog stvorio, je l' kako je mogao Bog da nas stvori ni iz cega? Ko je njega stvorio? I bez onih gluposti, Bog je vecan itd. Ono sto izlazete bez dokaza, moze i da se odbaci bez dokaza.
Matori,reci to roditeljima beba koje su obe umrle a jedna je mogla da nastavi život.
Videću kako će se njima svideti ta tvoja filozofsko-teološka net tirada.
Кад бих имао прилику, учинио бих све да утјешим те родитеље. Вјера у Бога,нада у будући свијет и његову правду је највриједније што могу да им понудим.
Шта би им ти понудио, како би их утјешио?
Вјеруј ми, могао бих те упознати са женом којој је дијете од непуну годину умрло на рукама. Ја се стидим своје невјере, када видим њену вјеру која је далеко жешћа од "нет тираде" коју сам оставио на претходној страници.
Имам и лично искуство. Мој отац је остао тежак ратни инвалид, једва покретан. Ја сам био дијете тада. Нећу те гњавити, укратко, прошао сам пут од неког ко је бјеснио на Бога до неког ко му вјерује. Не кажем да сви људи морају или требају проћи тај пут. Знам само да сада имам наду.
Хоцхие - ко теби гарантује да је твој БОГ разуман?
Ко теби може гарантовати било шта?
Ја вјерујем да је мој Бог разуман. Кјеркегор рече: то је ризик вјере.
Понуди ми нешто боље од тога.
Nudim ti slobodu, budi slobodan u mislima i u delima, ne budi ogranicen nekom knjigom i mislima drvodelje koji je ziveo pre 2000 godina. Postuj zakone ljudske, moralne i eticke, a ne zamlacuj se glupostima. Primer: Post kod nas (kod muslimana svinje, kod hindusa krave) Da li ti mislis, da ako Bog postoji da ga briga sta unosis u zeludac? Pre ce da gleda kakav si covek bio.
Ali ovo je pocelo da odskace sa teme mnogo, ajde u novi "thread" da nastavimo diskusiju, samo uputite me gde.
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
Било је НЕШТО што је експродирало из чега је настало све. Аман, човјече шта је теби?
Хоцхие - ко теби гарантује да је твој БОГ разуман?
Није Ниче ни према науци много пријатељски настројен, зато га не треба цитирати код пропагирања интелектуализма, молићу.
Имате тему о религији, нађите је, па се ту замлаћујте својим галиматијасима.
А шта уопште подразумевамо под овим? Кад неко пати од неке неизлечиве болести, или кад једноставно оће да га неко рокне, а није му ништа? Мислим, физички му није ништа.
Не, еутаназија се примјењује ако је болест неизљечива, никако другчије.
Da, a posle nas uče da se materija ne može stvoriti ili uništiti. Hoking ale. Nego, u pravu je Warner, imamo drugu temu.
Mnogo je detaljnije objasnjeno, samo sto obicni smrtnici kao ti i ja ne mozemo razumeti to.
Nije bitno, ta misao mu je na mestu, ziva istina, religija je oduvek zaglupljivala ljude.
Дај немој ме јебат са тим ставом да ми је мозак ограничен, па није Хокинг јебени ванземаљац.
Мисли својом главом јер то је права слобода.
У том случају, мислим да је у реду. Под условом да дотичној особи стварно нема спаса. Мада бих волео да видим још неке аргументе против, поред ових религијских.
Nije to nesto sto mogu sad da ti ispricam, prvobitno zato sto ni sam ne razumem u potpunosti, a drugo to je naucni tekst prilicno dugacak, ne znam citao sam ga u Politici, pre... huh davno... Objasnjava i nastanak gravitacije i drugih sila. Ali nije to za ovu temu, ali ne zelim da prihvatim alternativu u svakom slucaju, a to je da nas je Bog stvorio, je l' kako je mogao Bog da nas stvori ni iz cega? Ko je njega stvorio? I bez onih gluposti, Bog je vecan itd. Ono sto izlazete bez dokaza, moze i da se odbaci bez dokaza.
za
На крају крајева, на ког ми бога мислимо ?
Исуса, Буду, Алаха, Посејдона, Локија, Тора, Сета, Јупитера...?
ПРАВДА ЗА БОГОВЕ !!!
Pa na mene, viš da tripuju, misle da me nema, a pišem im ovde. PRAVDA ZA MENE!
http://vukajlija.com/forum/teme/21247-eutanazija?strana=2#post_1042551
http://vukajlija.com/forum/teme/21247-eutanazija?strana=3#post_1043086
http://vukajlija.com/forum/teme/21247-eutanazija?strana=4#post_1046118
Мени се чини да је то немогуће
Videću kako će se njima svideti ta tvoja filozofsko-teološka net tirada.
Кад бих имао прилику, учинио бих све да утјешим те родитеље. Вјера у Бога,нада у будући свијет и његову правду је највриједније што могу да им понудим.
Шта би им ти понудио, како би их утјешио?
Вјеруј ми, могао бих те упознати са женом којој је дијете од непуну годину умрло на рукама. Ја се стидим своје невјере, када видим њену вјеру која је далеко жешћа од "нет тираде" коју сам оставио на претходној страници.
Имам и лично искуство. Мој отац је остао тежак ратни инвалид, једва покретан. Ја сам био дијете тада. Нећу те гњавити, укратко, прошао сам пут од неког ко је бјеснио на Бога до неког ко му вјерује. Не кажем да сви људи морају или требају проћи тај пут. Знам само да сада имам наду.
Ко теби може гарантовати било шта?
Ја вјерујем да је мој Бог разуман. Кјеркегор рече: то је ризик вјере.
Понуди ми нешто боље од тога.
Protiv sam svega što počinje sa EU!
лололо дупло в линково мој коментар де сам против иксде
Nudim ti slobodu, budi slobodan u mislima i u delima, ne budi ogranicen nekom knjigom i mislima drvodelje koji je ziveo pre 2000 godina. Postuj zakone ljudske, moralne i eticke, a ne zamlacuj se glupostima. Primer: Post kod nas (kod muslimana svinje, kod hindusa krave) Da li ti mislis, da ako Bog postoji da ga briga sta unosis u zeludac? Pre ce da gleda kakav si covek bio.
Ali ovo je pocelo da odskace sa teme mnogo, ajde u novi "thread" da nastavimo diskusiju, samo uputite me gde.
http://vukajlija.com/forum/teme/21247-eutanazija?strana=2#post_1042551
http://vukajlija.com/forum/teme/21247-eutanazija?strana=3#post_1043086
http://vukajlija.com/forum/teme/21247-eutanazija?strana=4#post_1046118
Хвала.
(чему онда две теме)