ŠAH

1. Aj hoce neko sa mnom to,dajte link

2. Ajde al na sat vremena. Ne ko ovi pedercici sto igraju na 2 min kolko i jebu.

3. Ma bezi bre sa 10 minuta sta sam ja. Kakav je to sah bre. Igraj sa bohirom

4. Šta si ti pa gluperda koja ne zna šaha

5. Covece to je ukupno 20 minuta..

6. Koliko su jaki penzosi na Kalemegdanu?

7. Baš bih voleo da izazovem svoje lokalne penzose, ali sam slab. Jel ima neki dobar sajt za učenje ili neki youtuber kojeg biste preporučili?

8. Jel danas nasi sa amerima?

9. GM Ivanišević (2650) - GM Karuana (2808)
    GM Nakamura (2789) - GM Markuš (2662)
    GM Sedlak (2537) - GM So (2782)
    GM Robson (2674) - GM Inđić (2548)

WGM Rapport (2318) - GM Muzychuk, Anna (2550)
    GM Muzychuk, Mariya (2539) - WGM Chelushkina (2221)
    Velikić (2260) - GM Ushenina (2457)
    IM Gaponenko (2416) - WIM Drljević (2207)

Da napomenem i da je od ovih sestara Muzičuk, jedna bivši svetski šampion za žene, a druga je imala jedan od 4 nabolja rejtinga ikad za žene. Po rejtingu, i Ameri i Ukrajinke drugi favoriti za zlato. Danas svaki bod zlata vredan :)

*GM - velemajstor (rejting iznad 2500, posle može i da se, da prostite, spusti)
    IM - internacionalni majstor (između 2400 i 2500)
    WGM - ženski velemajstor (iznad 2300 i da je, jelte, žena u pitanju)
    WIM - ženski internacionalni majstor (iznad 2200, femininum)

10. Kad pocinje i gde pratite?

Eufrate uzmi pa igraj da steknes osecaj. To ti je najbolje u pocetku . Imas na dosta sajtova da vezbas ''tactics'' odnosno kombinacije, nauci kako da matiras samo sa topom, odnosno kraljicom, u odredjenim pozicijama itd. Posle toga otvaranja, naucis jedno dva i proucavas moguce varijacije.

11. Tigre, po meni, najbolje za učenje na jutjubu https://www.youtube.com/user/STLChessClub/videos
    Ako razumeš engleski, naravno. Imaš klipova koliko hoćeš, nađi neki za početnike. Ali ya početak, možda ti je najbolje da pogledaš nešto najosnovnije i da samo igraš što više. Sad jebem li ga, ja ti pričam nešto, a ne znam ni na kom si nivou.

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/42nd-chess-olympiad-baku-2016-women/5/1/1
    https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/42nd-chess-olympiad-baku-2016-open/5/3/1
    Edit: u 13h počinje.

12. I ovo što kaže Rabin, odličan savet.

13. Svaka čast za sliku, Rabine :)

14. Haha hvala, fascinantan mi je igrac Talj. Samo nije bas najbolji uzor, kad pokusam da igram kao on izgubim sve partije :D

15. Haha pa niko nikad nije mogao da igra kao Talj, ali ono, probaj, pa šta bude :)
    Inače, juče letonska ministarka finansija ili ekonomije, čega već, pobedila ubedljivo najbolju šahistkinju na svetu i jedinu ženu među prvih 100 igrača.

16. Sve si napisao osim dal je danas jebem te u prkno

Edit: kucu na indjica xd

17. Haha jeste, u 13h :) Inđić sve pobede za sad, nigde ne mogu da nađem listu najboljih igrača po tablama, ali trebalo bi da je među prvima.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.