Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
https://vukajlija.com/forum/teme/75200-vaccina?strana=490#post_4093843
Okej ovde sam se dobrano porazmislio jer nisam shvatio da je površina oba krila 843m2, dakle što ti reče cirka 800 kubika za OBA krila? Ja sam ciljao kapacitet jednog krila i predložili smo da je potrebno 150 tona goriva za jedan let odnosno oko 187m3 što znači da ako kubikaža rezervoara zauzima 50% jednog krila to je 800m3/2=400 za jedno krilo od čega je 200m3 prostor rezervoara. Da, to bi moglo na knap da stane u rezervoar na jednoj strani (Naravno u praksi se rasporedi na obe strane ali pričamo teoretski). E sad, koliko ovo može da varira stvarno ne znam al cenim da i najsitnije varijable mogu da prevagnu da ne bude dovoljno prostora uglavnom ostaje ta šira slika gde imamo zadatak da napunimo avion do vrha i letimo do Njujorka i nazad uzevši u obzir ono mućkanje što se spominje u videu.
Druga stvar, vreme punjenja do vrha je dva sata.
Ovaj na videu je uporedio crevo za punjenje olimpijskog bazena, vatrogasno crevo i crevo za punjenje aviona i došao do zaključka da bi toliki pritisak mogo da ošteti aluminojumsko krilo, meni to zvuči nerealno ali me samo zanima sledeće: vreme za koje bi se napunio olimpijski bazen sa ovim crevom od 1000 galona (3785l) u minuti je 660 minuta tj. 11 sati, a vreme za koje bi se napunilo 310.400 litara kapaciteta a380 je nekih sat ipo, dva. Ako uzmemo u obzir da vatrogasno crevo pumpa oko 500 do 600 gpm, što je duplo manje nego pumpa za avion onda se da zaključiti da je stvarno ogroman pritisak u pitanju, svaka im čast kad ništa ne ode u kurac. Nemam više šta da dodam polazim logikom da se u avio kompanijama uvek nešto muti i ako je airbus jedan od najvećih aviona, a ovi manji troše ispod toga mislim da stvarno nešto ne štima, ok je ta spika potrošnja po satu, ali ipak ima u tome svemu dosta udela broj i težina putnika i teret. Zaintrigiralo me je najviše ovo za turbine, to mi je najveći mind fuck u svemu
lolololololololo
E ovo je posvećenost.
Bukv sto reko mujica.
Zivi forum jebeni.
Trajfo se vratio u 2020. Brand new verzija, dopunjena :)
Ovaj lik je blago sajta, ali pazi godinama je ovakav znači neodstupa od ovog ponašanja nikad
Može se polemisati da li mu je psilocibin utro put ka formiranju ovakve ličnosti ali ne vjerujem da mu je ovo neki vukajlija anonimus identitet, ovakav je i u rl što je i pozitivno i negativno zavisno s koje strane gledaš
Ono za pinealnu zlezdu je vredno preispitivanja.
Celt ga oduvo fazon godine mlad lupa gluposti.
Msm na svakoj pasti sa fluorom pise da ne treba gutati. Ako me razumete.
Ja sam čuo da je Celt u trećem osnovne pojeo tubu kolinosa za opkladu, ne znam, pričali ljudi tako.
Šta li je hotul pojeo i koliko, da mi je znati...
Autore Parchard, kakvo je stanje vaše pinealne žlezde kad punite tegle spermom
rezervoari mislim da su od kevlara ili tako nesto nisu od aluminijuma, iz bezbedonosnih razloga, a i da izdrze pritisak, sto kad se pune, sto i ovako, sto su stalno pod pritiskom, da upravo ovo sto se muckaju u letu nikad ne dovede do toga da prestane dotok goriva u motor. i pumpe su vrlo jake, nisu standardne kojim punis bazen ili auto.
a380 najvise trosi zato sto je najveci. to je generalna fizika.
a ovo za bajpas vazduha, to se radi od nekih 60tih i sve vise i vise se povecava, jer cini mlazni motor efikasnijim (i vecim u precniku). poenta je da pored toga sto se mlazni motor sam vrti i izbacuje vruc vazduh iza, vrti i veliku turbinu napred (propeler) i tako gura najvise vazduha.
efikasniji su, do 20-30% u odnosu na avione iz 60tih ali daleko od ove price da nista ne trose i to. da su idealni, da nemaju nikakve gubitke, pa bi vuklo ogromu kolicinu goriva a ne ovako, jer sama fizika kretanja necega toliko velikog toliko brzo trazi energiju.
https://www.safran-group.com/sites/default/files/img/original/SAF2017_0222693.png
ovo napred je propeler, ovo nazad je mlazni motor. vazduh prolazi sa strane, i zato se zove bajpas.
Unistio te sad, triforse.
Jebote celt je u prošlom životu bio Jack Parsons svaka čast
Nub levrl celt>trifors
Ne zbog true price nego integrisanja u pricu.
Uništio me, jašta al sad me to više ne zanima, sad me samo zanima da li zna ko je Jack Parsons i da se lik bavio okultizmom kod Alistera Kraulija pre no što se proslavio sa JPLom. Pričaj celte!
Celt vs Trajfors duel divova na svim poljima, ne samo da nema šta da tražimo već bežmo leptejebo, svi će izginemo kad krenu tektonštine.
Kajzene uključuj agregat idupičkumaterinu, pregoreće sajt kad se zažari
Stiže Celt prvi put u tazbinu, dojezdio svojim belim usisivačom:
Žaklina : Mama, ovo je moj dečko Dragan.
Mama : (briše ruke od brašna o kecelju) - Dijana, drago mi je..
Celt : Dragan, ovaj - Dragan, drago mi je. Šta to pravite vanilice? Lepo izgleda, ali ima jedan trik - vidite Dijana, ako se u smesu doda jedno belance pride i malo vanil šećera, ne cela kesica već možda trećina...E da, i okrenete na 180 stepeni ne na 200, kobna greška, isuši se žumance i onda ne može...
nisam ispratio sta je poenta ove teorije o tome da avionska krila ne skladiste onoliko goriva koliko se tvrdi u specifikacijama?
ako se cilja na to da se manipulise kolicinom goriva zbog cene karata, onda:
1. kako to da su avionske karte nikad jeftinije i nekad cak najisplativija opcija
2. otvoris lepo aviokompaniju i sjebes konkurenciju nizim cenama jer ti se svakako isplati, btw tako funkcionise trziste
ako se cilja na nesto drugo, okej, mada meni laicki deluje da a380 airbus mozda i moze tolko gorivo da uskladisti, ogromna je to masina jbt