Prijava

ајде признај да cи члан неке cтранке или дркаш на неког лидера cтранке и не cмарај више

izvini romanija, primi ovaj poklon pomirenja

https://snag.gy/ktsNvW.jpg

na zgradi na satelitu pored novootvorenog univera pise "za kralja klati valja". nikada nista dubokoumnije nisam procitao na nekoj fasadi.

ајде перињо мрш у пичку материну дебилчино на фејзбуку сам те блокиро да не читам твоје идиотлуке сад и овде треба да те гледам

desi debeli bući bući

ti zaraslo čvabalo il si jebo nešto u međuvremenu?

Монархија је мим

Porodicu Karić za vladajuću dinastiju!

Monarhija je anahrona i nazadna. Neka vrsta hendikepa.

Međutim u biologiji često životinje koriste hendikepe da bi pokazale koliko su moćne, zdrave ili dobro prilagođene.
Npr. paunovo perje je hendikep, treba dosta energije da naraste, a i otežava paunu kretanje. Dakle ono troši resurse, i uz to smanjuje paunovu prilagođenost, odnosno fitness.
Ali baš paunovi sa najvećim i najljepšim perjem su ženkama najprivlačniji. To je zato što paunovi time šalju signal da su dovoljno jaki da mogu sebi priuštiti potrošnju resursa na tako jednu puku dekoraciju, koja im uz to samo otežava kretanje... Tako je taj signal koji paun šalje svojim perjem vjerodostojan i zaista paunovi sa najvećim i najlješim perjem i jesu najjači...

Jedna nategnuta analogija se može povući sa savremenim monarhijama... Dvor, plemstvo, protokoli, itd... sve je to skupo i beskorisno. Ali ima neki šmek u tome... tradicija, ovo ono... Danas, npr. u Evropi, samo vrlo jake države mogu sebi priuštiti da se šepure i razmeću još uvijek sa jednom takvom srednjovjekovnom institucijom.

I to ne samo da šalje signal da su one dovoljno jake za tako nešto i da to sebi mogu priuštiti, već takođe ukazuje na državni kontinuitet, i stabilnost, kontinuiranu povezanost sa nekim ranijim vremenima.

Lično bih volio da se u Srbiji odražala monarhija, jer bi nas to povezalo sa ostalim Evropskim monarhijama i približilo Evropi na jedan vrlo direktan i lijep način. Osim toga Srbija ima lijepu tradiciju monarhije, i dan danas joj je himna prerađena monarhistička, a na zastavi i grbu ima kruna. Šteta što se nije održao taj kontinuitet. Možda bi kralj uspio malo i da umanji bahatost onih koji dođu na vlast. Daleko od toga da bi kralj trebao da vlada. Kralj ne vlada više ni u jednoj evropskoj državi. Ali u Velikoj Britaniji ko god dođe na vlast, zna da je barem na papiru, a i u svijesti većine stanovnika kraljica ipak iznad njega... A ovjde kod nas ko god dođe na vlast misli da je samo Bog iznad njega (ili ni on, ukoliko je ateista).

Tako da, volio bih da je Srbija monarhija... ali pošto nije čisto sumnjam da se neka restauracija može napraviti, ni da bi sad imalo smisla praviti restauraciju monarhije u 21. vijeku.

HVALA JOVO ŠTO SI OVO PODELIO SA NAMA

Predlažem otvaranje teme:
- Kralj Aleksandar Karađorđević (1888-1934) i predsednik Slobodan Milošević (1941-2006), dve strane medalje.

Ajde debili odjebite na neki drugi forum ogadicete nam sajt

Uvesti monarhijski režim, po lihtenštajnskom modelu, čini se kao vrlo dobro rešenje.

Ostaje još pitanje: Koga na čelo države?
a) Karađorđeviće,
b) Radisavljeviće iz Gornje Dobrinje (Požega), porodicu od knez-Miloševog brata po ocu, Radisava,
c) Neku od naših znamenitih porodica, koje su u srodstvu sa Karađorđevićima ili sa izumrlim Obrenovićima (Teodorovićima)?

Uvesti monarhijski režim, po lihtenštajnskom modelu, čini se kao vrlo dobro rešenje.

Ostaje još pitanje: Koga na čelo države?

vučića dok moze da gura, posle vulina

dinastija vulinovića, pa za jedno 800 godina da imamo degeneričnu omladinu da viče kako je to bila srbija, a ne ovo danas, ko što se danas mnogi lože na nemanjiće

Povraca mi se od face pickoustog i vulina, tako da moze. Dok i u Nishes ne skapiraju

smrt poganim buržujima

Samo jos kralj fali pa da upotpunimo ovu srednjovekovnu drzavu.